Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ξεφτιλίζει τους Ιεράρχες της Εκκλησίας με τα λόγια του.


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος 
 στην Κηδεία του «στρατηγού» Ντερτιλή είπε: 

«Η Ελλάδα έχει ένα ελάττωμα ένα από τα πολλά ελαττώματά της είναι   τρώει σαν τον Κρόνο τα παιδιά της ο Σωκράτης τελείωσε την ζωή του με κώνειο ο Κολοκοτρώνης στην φυλακή και ο στρατηγός Ντερτιλής στην φυλακή χωρίς να πάει να μετάσχει στην κηδεία του παιδιού του…  στην εκκλησία έχουμε μάρτυρες εις στην πατρίδα έχουμε ήρωες εγώ θα σε έλεγα μάρτυρα της πατρίδος και της ελευθερίας.» 

Όσο περνούν τα χρόνια οι Ιεράρχες φυραίνουν από μυαλό και είναι επικίνδυνοι.
Η Ιερά Σύνοδος ας τον μαζέψει.
Το έλεγε παλαιότερα πως θα παραιτηθεί και θα φύγει. 
Τώρα ξεφτιλίζει τους Ιεράρχες της Εκκλησίας  με τα λόγια του.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μας γέμισαν από βοηθούς Επισκόπους και τώρα αρχίζουν τα προβλήματα.



Άλλος  ένας Μητροπολίτης ο Αργολίδος Ιάκωβος έκανε γνωστή την παραίτησή του από τον θρόνο καθώς και την πρόθεσή του να στηρίξει για διάδοχό του τον βοηθό και Επίσκοπό Επιδαύρου Καλλίνικο. 

Δεν συμφωνώ με τις παραιτήσεις των Μητροπολιτών. 

Δεν συμφωνώ με την υπόδειξη διαδόχου.

Σέβομαι τον Μητροπολίτη Ιάκωβο με τον οποίο και έχω σύνδεσμο. Διαφωνώ όμως με το να προβάλει τον διαδοχό του. 

Ο Θρόνος δεν είναι δικός σας κ. Ιάκωβε.

Η Ιεραρχία να επιλέξει από την τάξη των Αρχιμανδριτών τον διάδοχό σας.

Αυτά λένε οι Ιεροί Κανόνες.

Μας γέμισαν από βοηθούς Επισκόπους και τώρα αρχίζουν τα προβλήματα. 

Θα μπορούσε να γίνει Μητροπολίτης Αργολίδος και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος που χειροτονήθηκε και υπηρέτησε στην Αργολίδα. Είναι διδάκτωρ της Θεολογίας, δόκιμος Ιεροκήρυξ και συγγραφέας σπουδαίων βιβλίων.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά (μέρος 1ο)

Πρόσφατα αγόρασα το «Καταφύγιο Ιδεών» του Χρήστου Γιανναρά, ενός ανθρώπου που γνώριζα μόνο ονομαστικά. Στο αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο, εκτός από την περιγραφή των παιδικών και εφηβικών του χρόνων, ασκεί σκληρή κριτική εναντίον της χριστιανικής οργάνωσης «Ζωή», στην οποία ήταν μέλος επί σειρά ετών. Οι καταγγελίες που εκτοξεύει είναι ιδιαίτερα σοβαρές και συχνά σοκαριστικές, αυτό όμως που ενισχύει το κύρος τους είναι η ίδια η προσωπικότητα του κ. Γιανναρά. Δεν πρόκειται για κάποιον άθεο που ήταν μπλεγμένος στις χριστιανικές οργανώσεις στα νιάτα του και στη συνέχεια αναθεώρησε, αλλά για έναν από τους κατεξοχήν εκπροσώπους της «χριστιανικής διανόησης», φανατικό υποστηρικτή της Εκκλησίας και φορέα ακραίων συντηρητικών απόψεων. Στο βιβλίο αυτό λοιπόν έχουμε μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να διαβάσουμε μια «κριτική εκ των έσω» των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, από έναν άνθρωπο που δεν αποκήρυξε ποτέ του την ορθοδοξία.


Πριν ξεκινήσω, θα γράψω λίγα λόγια για το συγγραφέα. Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής θεολογίας και φιλοσοφίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι. Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο θρησκευτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί τακτικά στις εφημερίδες «Το Βήμα» (παλαιότερα) και «Η Καθημερινή» (σήμερα). Μέσα από τα άρθρα του αυτά παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, συχνά εκφράζοντας ακραίες απόψεις. Ενδεικτικά θα αναφέρω οτι ζήτησε να τεθούν εκτός νόμου (!) τα κόμματα της Αριστεράς, επειδή χρησιμοποιούν «φασιστικές πρακτικές», κατήγγειλε οτι συγκεκριμένο κόμμα (το ΣΥΡΙΖΑ) έχει νοοτροπία Ναζί, πρότεινε την αναβίωση της μαθητικής στολής, της «ισχυρότερης εμφάνισης δημοκρατίας μέσα στα σχολεία» (!!), κατηγόρησε την τότε υπουργό παιδείας κ. Γιαννάκου οτι είναι «καυχόμενη για την αθεΐα της», ενώ συμπέρανε οτι «χρειαζόμαστε έναν Πούτιν» για να λύσει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας... Περισσότερα διαβάστε στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Βασιλάκη εδώ.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καλή Χρονιά!!!!

Καλή Χρονιά!!!!

Το 2013 να μας βρει πιο ανθρώπινους και πιο δυνατούς.

Ευτυχισμένη η νέα χρονιά!!

Χρόνια Πολλά!!!!