Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Χαράς ευαγγέλια άρχισε η αποδόμηση της αδελφότητας Ζωή.


Επιτέλους η εκατόχρονη παρεκκλησιαστική
 οργάνωση των Ζωικών 
άρχισε την αποδόμησή της.
Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν η Διοικούσα Εκκλησία 
και διαχρονικοί πολέμιοί της. 
 Το κατάφερε ο πανδαμάτωρ χρόνος 
με την συνεργασία της σημερινής σύγχρονης  ανίκανης ηγεσίας της. 
Δόξα τω Θεώ 
που έφερε έτσι τις καταστάσεις.
Σε λίγο χρονικό διάστημα 
θα υπάρχει μόνο στην ιστορία.
Από την παντοδυναμία του 1950 
έφτασαν στην αδυναμία του 2013.
Η γενική επιμέλεια 
της αποδόμησης της Αδελφότητας 
ανήκει στον κ. Μελέτη Γιώργο.
Επί χρόνια φροντίζει να μην αφήσει τίποτα όρθιο. 
Τον συγχαίρω.
Για το κλείσιμο των βιβλιοπωλείων φρόνησαν
Αθήνας: Γιώργος Αυγερόπουλος.
Πειραιά:  Γιώργος Μελέτης
Πάτρας: π. Βασίλης Μπλάνας.
Η ελπίδα είναι σύντομα να ανασταλεί 
και η ύπαρξη του συλλόγου. 
Μόνο 13 άνδρες έχει.
Ο Θεός να τους συγχωρέσει 
για τα κακά που προξένησαν.

77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικό επακόλουθο. Μια ζωή στην εκμετάλλευση των χριστιανών ήταν η Ζωή ως το 1974. Τώρα παίρνει αυτό που τις αξίζει: την εγκατάλειψη των χριστιανών και την απομόνωση.

Ανώνυμος είπε...

Στην Πάτρα κατέβασαν ρολά. Με πληροφόρησε μέλος του ΔΣ της Στέγης ότι το άδειασαν. Ότι είχε το πήγαν Αθήνα. Οι αδικίες δεν αργούν να πληρωθούν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μπαίνει στο Καρύτση και νιώθεις την εγκατάλειψη. Που είναι ο Ανεστόπουλος που του έδινε ζωή με την παρουσία του. Πέθανε και έφυγαν και οι πελάτες.

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή δεν υπάρχει εδώ και χρόνια. Τα ελάχιστα μέλη της δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον. Να την κλείσουν και η περιουσία της να περιέλθει στην εκκλησία εκτός από το κτήμα της Αγία Παρασκευής που πρέπει να γίνει το νέο Δημαρχείο και πάρκο.

Ανώνυμος είπε...

Η «αποδόμηση» των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων δεν έχει γίνει ακόμα. Θα γίνει μόνο αν ο Στουρνάρας λόγω ελλείψεως μελών τις κλείσει και να δημεύσει την περιουσία υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Τόσα χρόνια η Ζωή είχε φοροαπαλλαγές τώρα θα πρέπει να τα δώσει στο Κράτος. Τότε και μόνο θα είναι χαρά και πανηγύρι.
Προτείνω να διαβάσουν οι νεότεροι τα βιβλία του αρχιμανδρίτη Χριστόφορου Καλύβα «Έτσι σπουδάζουν οι φτωχοί» και του Χρήστου Γιανναρά «Καταφύγιο ιδεών». Σε αυτά θα διαβάσουν πολλά για το κακό όλων αυτών των προτεσταντικού τύπου σωματείων που σαν στρείδι προσκολλήθηκαν στην εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το γνώριζα. Πέρασα από την Παντανάσσης και είδα κλειστό το βιβλιοπωλείο. Κρίμα διότι η κ. Θεοδώρα προσπάθησε να δώσει ζωή σε αυτό το βιβλιοπωλείο το λίγο διάστημα που πήγε μετά τον κ. Τάσο που και αυτόν ο πατήρ Βασίλειος τον έδιωξε. Τώρα έδιωξε και την κ. Θεοδώρα η οποία ήταν και αυτή ευγενική και πρόθυμη να εξυπηρετεί.

Ανώνυμος είπε...

Δούλευα εδώ και χρόνια με τον αείμνηστο Αναστόπουλο στο βιβλιοπωλείο και ο Μελέτης με τον Αυγερόπουλο μας έδιωξαν. Κατάντησαν το βιβλιοπωλείο σαν τα μούτρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Στην ΖΩΗ η εκκλησία οφείλει πολλά. να μην χαίρεσαι που κατεβάζει ρολά. Προσευχή όλων μας πρέπει να είναι να βρεθούν ικανοί άνθρωποι να την πλαισιώσουν και να διακονήσουν με αυταπάρνηση την Εκκλησία. θα συμφωνήσω μόνο στο ότι δυστυχώς σήμερα δεν έχει τους ανθρώπους που θα της άξιζε να έχει. Μην καταδικάζεις όμως μια εκατόχρονη διακονία στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Έφτασε ο καιρός να πάνε στο γηροκομείο όλοι οι γέροι της Ζωής. Το έχουν φτιάξει από χρόνια στην οδό Αγίου Παύλου στην Αγία Παρασκευή. Το κατάλληλο μέρος για όλους. Αφού εκεί κατοικοεδρεύει και ο υπέργηρος προϊστάμενος να πάνε και οι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Σταματα να σε απασχολούν οι νεκροί. Ρίξε μια ματιά στους ζωντανούς. Οι εναπομείναντες ζωικοί έχουν πλέον ημερομηνία λήξεως. Φτάνει η ώρα που η κατακόμβη θα δεχθεί και τους ελαχίστους που αναπνέουν. Όμως το τέλος της Ζωής θα γραφεί όταν πεθάνει ο Στάλιν της Αγίας Παρασκευής ο Θεολόγος Αμελέτητος.
Χαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλιοπωλείο στην Πάτρα έκλεισε. Έχει κλείσει από την στιγμή που ο π. Βασίλειος Μπλάνας απέλυσε τον επί 26 χρόνια συνεργάτη για τα «τάλαρα». Οι Ζωικοί πάντα το χρήμα έβλεπαν. Πούλησαν όλους τους πιστούς συνεργάτες τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το χρήμα και αυτό γιατί δεν πιστεύουν στον ΧΡΙΣΤΟ αλλά στον ΧΡΥΣΟ. Ο Θεός καθυστερεί αλλά δεν ξεχνά τις αδικίες που έκαναν όχι μόνο σε υπαλλήλους αλλά και πρώην αδελφούς που τους έδιωξαν. Ο Γιανναράς τα έγραφε μια χαρά. Τώρα πλέον έχει δικαιωθεί για πολλές κριτικές επί προσώπων.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μελέτης έδιωξε και τον Ησαΐα από την αδελφότητα. Όπου και να τους πιάσεις βρωμάνε οι παρεκκλησιαστικοί.

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα που έγραψες τα περίμενα. Από ανίκανους δεν περίμενα τίποτα άλλο. Όταν ανέλαβε ο Αυγερόπουλος μετά τον θάνατο του αειμνήστου Αναστόπουλου απέλυσε όλους εμάς τους υπαλλήλους που είχε ο προκάτοχός του. Δεν αφησε κανένα. Έτσι έκανε και ο π. Μπλάνας όταν πέθανε ο Κανζούρας έδιωξε τον υπάλληλο για να τοποθετήσει μια γυναίκα πνευματικό του παιδί. Μόνο ο Ασημακόπουλος στην Θεσσαλονίκη κράτησε ήπια στάση.
Με όλα όσα είδα την περίοδο της απόλυσης μου από το Καρύτσι από τον Αυγερόπουλο σιχάθηκα τις Αδελφότητες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η Ζωή που προξενεί κακό στην Εκκλησία αλλά και τα άλλα παρακλάδια που πήραν παράδειγμα από αυτή. Ο Σωτήρας, ο Σταυρός, η Λυδία και τόσα άλλα σωματεία κάνουν το ίδιο κακό. Πρέπει η Σύνοδος να τα αποκήρυξη και να καλέσει τους χριστιανούς να μην τους έχουν εμπιστοσύνη. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους Μασόνους αφού το συμφέρον τους κοιτάζουν και όχι της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Σας πληροφόρησαν λάθος για τον σεβαστό π. Βασίλειο ο οποίος είναι αγαθή ψυχή. Το μόνο του ελάττωμα ότι επί σειρά ετών τον επηρέαζαν ο κ. Πρόεδρος και η σύζυγος του. Παρέλαβε από τον αείμνηστο ιδρυτή της κινήσεως στην Πάτρα Σπύρο Αθανασίου ανθηρά κίνηση. Ο κ. Πρόεδρος κατάφερε να κάνει την κίνηση υπόθεση της ευρύτερης οικογένειάς του και να εκδιώξει με τον αυταρχικό του τρόπο πολλούς συνεργάτες. Αποτέλεσμα της οικογενειοκρατίας την θέση του πήρε ο γαμπρός του. Κουμάντο στην Πάτρα δεν έκανε ούτε κάνει ο π. Βασίλειο. Την διοίκηση είχε και έχει ο τέως κ. Πρόεδρος της μειοψηφίας.

Ανώνυμος είπε...

Ξέμειναν από μέλη και τους έμειναν τα ντουβάρια. Μάζευαν χρήματα «για την δόξα του Χριστού» και τώρα η Ιπποκράτους 189 είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Το κτίριο μοιάζει σαν σταχωμένο. Στο Καρύτση 14 ελάχιστοι χιονοσκεπασμένοι κρόταφοι μπαίνουν. Στο Ναό στο κτήμα στην Μεταμόρφωση λειτουργούν φίλοι παπάδες οι υπέργηροι ζωικοί ούτε το στόμα δεν μπορούν να ανοίξουν. Αυτή ήταν η καζάντια τους από την εκμετάλλευση εκατοντάδων εργαζόμενων χωρίς ένσημα φοιτητών και η ασπλαχνία τους για τους φτωχούς εργαζόμενους σε τυπογραφείο και βιβλιοπωλείο. Και να σκεφτείς ότι το 1955 ήταν πανίσχυρη!

Ανώνυμος είπε...

Πότε τον έδιωξαν; Θα μας τρελἀνεις, αυτός είναι ο εκδότης του Περιοδικού «ΖΩΗ».

Πέρα βρέχει...

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω Απάντηση, την οποία ελπίζω να έχω.

Ανώνυμος είπε...

Πότε έδιωξαν τον κ. Ησαΐα; Παρακαλώ απαντήστε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ διαχειριστή,παρακαλώ εάν γνωρίζετε να απαντήσετε, γιατί οι υπόλοιποι μόνο κατηγορίες ξέρουν να λένε.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Δεν έχω ακούσει κάτι. Δεν είναι από τα ηγετικά στελέχη.

Ανώνυμος είπε...

Η οδός Κρήτης στην Νέα Ιωνία λέει κάτι σε αυτόν που ρωτάει;
Ας το ψάξει θα μάθει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ρωτώ συγκεκριμένα πράγματα.

Τον να παραθέτει κανείς μια διεύθυνση δεν λέει τίποτα.

Εάν υπονοείτε ότι μένει πλέον εκεί και όντως ισχύει πάλι δεν λέει τίποτα.
Δεν γνωρίζουμε τον λόγο. Άλλωστε είναι ακόμη διοικητικό στέλεχος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γελάνε. Ας πάει κάποιος να ψάξει πόσοι από τα μέλη του Συμβουλίου μπορούν να διοικήσουν. Αλήθεια ο προϊστάμενος μπορεί να υπογράψει;;;;;;;;;;
Εγώ έχω χρόνια να τον δω δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τον έχω δει φέτος να βγάζει ομιλία ως μέλος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΖΩΗ». Επίσης είναι εκδότης του Περιοδικού «ΖΩΗ» καθώς και υπεύθυνος των εκδόσεων «Καρδιάς» στις οποίες εκδόσεις εξέδιδε τα υπέροχα βιβλία του αειμνήστου Ιωσήφ Αγαπητού (στο πραγματικό του όνομα Νικήτα Θεοδωρίδη) που ήταν επίσης μέλος της «ΖΩΗΣ».

Ανώνυμος είπε...

Αποδόμηση της σεβαστής αδελφότητας ΖΩΗ θα σήμαινε και αποδόμηση της Εκκλησίας. Το 90% των συνειδητών χριστιανών σρτην Ελλάδα είναι παιδιά των αδελφοτήτων. Η προσφορά της ΖΩΗΣ είναι ανεκτίμητη. Έχει προσφέρει ότι καλύτερο διαθέτη σήμερα η Εκκλησία. Ο Αλβανίας Αναστάσιος ο Αμερικής Δημήτριος οι περισσότεροι των αγίων ηγουμένων υπήρξαν από την ΖΩΗ.
Οι μακάριοι Ευσέβιος Ματθόπουλος, Σεραφείμ Παπακώστας, Παναγιώτης Τρεμπέλας, Δημήτριος Κωτσάκης, Ιωάννης Κολλιτσάρας, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, Σεβαστιανός Οικονομίδης, Νικόλαος Σελέντης και τόσοι άλλοι.. είναι πνεματικά αναστήματα της ΖΩΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ» σήμερα;
Όποιος γνωρίζει να μας πει ονοματεπώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Τον Αυγερόπουλο τον είχα προϊστάμενο. Όταν έφυγα από το Καρύτση 14 έκανα δοξολογία. Οι χειρότεροι εργοδότες είναι οι τεμπέληδες που το παίζουν εργατικοί. Καλύτερα να ήμουν σκλάβος στην Αμερική περά με αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Είδα κατά τύχη στον δρόμο τον κ. Κωνσταντίνο Κούλη και τον ρώτησα τί έγινε με το βιβλιοπωλείο της Πάτρας; στο οποίο είναι υπεύθυνος.
Μου απάντησε «είναι κλειστό για το καλοκαίρι».
Μην διασπείρεις ψεύδη για κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της Πάτρας.
Είναι ντροπή σου να ψευδολογείς.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν υπάρχει συμβούλιο. Σαν τους μασόνους το κρατούν κρυφό. Ένας κάνει κουμάντο και οι άλλοι το βουλώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη "ντροπή" είναι πολύ μικρή για να περιγράψει το κατάντημά σου "ψευδόμενε εν μίσει"! Τέτοια και τόση εμπάθεια! Ο Θεός να σε συγχωρέσει!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Πάνω από τις παρεκκλησιαστικές οργανώσεις βάζω την Αγία Εκκλησία. Δεν έχω καμία εμπάθεια. Την αλήθεια ομολογώ. Δεν ζητώ συγχώρεση από κανένα. Τα μέλη της Ζωής θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για όσους εξαπάτησαν. Μας έλεγαν ότι προσφέρουν υπηρεσίες για τον Χριστό και την Εκκλησία Του, και πλούτιζαν ευφραινόμενοι αυτοί, και οι οικογένειες μερικών από αυτούς. Πίσω από το επίπλαστο χαμόγελο και τον ενδιαφέρον κρύβουν κακία. Τους έχω ζήσει για καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ευθύνη φέρει και ο Αρχιμανδρίτης Νικήτας που δεν υποβάλει παραίτηση. Η εποχή του Σεραφείμ Παπακώστα επανήλθε. Τότε που διοικούσε η άρχουσα τάξη των Ζωικών αφού ο π. Σεραφείμ είχα απολέσει την ικανότητα να διοικεί.

Ανώνυμος είπε...

Λες ψέματα δεν είναι 13 είναι περισσότεροι. Άκουσα ότι έγραψαν και παντρεμένα στελέχη για να υπάρχουν μέλη. Είναι αλήθεια; Γνωρίζεις κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε να διαφωτίζεις τον κόσμο για τις αδελφότητες και τον άσχημο ρόλο τους. Ευτυχώς που ο Μουσατάκης με τον Γιανναρά αλλά και η μετάφραση του Μεταλληνού μας έμαθε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτούσαν κάποιοι εγκάθετοι «Πότε έδιωξαν τον κ. Ησαΐα; Παρακαλώ απαντήστε.»
Τη απάντηση την έδωσε ο Ησαΐας Γιαβρόγλου. Εκοιμήθει εν Κυρίω τη 24 Σεπτεμβρίου 2013. Η κηδεία θα γίνει στην Νέα Φιλαδέλφεια και όχι στην Αγία Παρασκευή. Η ταφή στο κοιμητήριο της Φιλαδέλφειας και όχι στην κατακόμβη. Στο τελευταίο φίλο του περιοδικού τον έκοψαν και από εκδότη.
Εσύ που ρωτούσες βούλωστο. Τον έφαγαν και αυτόν οι μεγαλοκαρχαρίες της αδελφότητας. Αφοί τους τα πρόσφερε όλα στο τέλος τον έδιωξαν και δεν άντεξε ο άνθρωπος του Θεού. Ντροπή στους εναπομείναντες ζωικούς.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν αλλαζετε τονομα του μπλογκ; Να το κανετε ΧΟΛΗ,ΨΕΥΔΗ, ΜΙΣΗ... Τετοιες μπαρουφες ουτε ο Χατζηφωτης δεν τις ελεγε επι του Σεραφειμ Αρχιεπισκοπου. Που εσπερνε παιδια σε ολη τη συνοδο... Οι μισοι ειχαν το ιδιο επιθετο... Αν τα παρει η εκκλησια αλοιμονο μας... Θα τα φανε οι Γαβριηλιδες και τα τσιρακια τους... Εκτος και ειστε βαλτοι εσεις που τα γραφετε.. Οσο για τον πορνογερο τον Γιανναρα, για ρωτηστε τον που μεγαλωσε το παιδι του. Και ολων αυτων που τωρα βριζουν ... Κλασικη περιπτωση να φτυνεις αυτον που καποτε σε ετρεφε.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Αυτά σε έχουν μάθει να λες. Αυτά λες. Δεν σε παρεξηγώ [11 Οκτωβρίου 2013 - 2:51 μ.μ.] είσαι ένα από τα πολλά κατασκευασμένα φερέφωνα των παρεκκλησιαστικών ομάδων. Αν όμως θέλεις να βρεις την Ειρήνη της Ψυχής σου, και την Αγάπη του Χριστού, να φύγεις από αυτούς, και να επιστρέψεις στην Εκκλησία που οι γονείς σου σε βαπτίσαν.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγοι θα είναι «ΚΛΕΙΣΤΟΝ» κάθε τι το «Ζωικόν».
Θα ψάλουν χαρμόσυνα «η Ζωή εν ΤΑΦΟ» χωρίς ελπίδα Ανάστασης.
Η περιουσία που θα πάει.
Ποιός θα την φάει;

Ανώνυμος είπε...

Συκοφαντημένη η ψυχή λαμπροτέρα καθίσταται. Λαμπρότερον κατεργάζεσθε με την ελαφρότητά σας τον ανάργυρο , τον αφιλοκερδή και κατά πάντα εκδαπανημένο ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΛΑΝΑ.
Η πρώτη γραμμή είθισται να εισπράττει
εκτός από την πίεση του πολέμου και την προδοσία και την αχαριστία των νικημένων. Αφήνετε ανοιχτούς λογαριασμούς που θα απαντηθούν στην Αιωνιότητα.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Ανάργυρος δεν είναι παίρνει μισθό από την Μητρόπολη Πάτρας για δύο λειτουργίες (μάλλον) κάθε μήνα. Το υπόλοιπο δεκαπενθήμερο το βγάζει εδώ και χρόνια στην Αθήνα υπηρετώντας την Αδελφότητα. Ανάργυρος θα ήταν αν διακονούσε την Αδελφότητα χωρίς τον Κρατικό μισθό. Την κρυάδα που μεταφέρει ο «γέροντας» με την παραφωνία και το κήρυγμά του την έχω νιώσει στο Καρύτση και το Κτήμα. Τον έχω φάει και αυτόν στην «μάπα»
Όσο για τους ανοικτούς λογαριασμούς με την αιωνιότητα. Ας τους προσέξουν οι οργανωσιακοί που προξενούν μεγάλα κακά στην Εκκλησία.
Ξύπνα ….

Ανώνυμος είπε...

Είναι όλα αυτά που λες ο γέροντας. Καλή διάθεση έχει. δυνατότητες δεν έχει. Χρόνια έρχεται στον Πύργο για πνευματική διακονία. Αντί να αυξήσει την κίνηση την έχει συρρικνώσει. Η παλιά δόξα της Ένωσης πέρασε. Τώρα φυλλοροεί χωρίς ηγέτη. Μετά τον π. Αχίλλειο δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

περί της αρετής του ανδρός αδιάψευστοι μάρτυρες και τρανοί κήρυκες ας είναι οι συρρέοντες φτωχοί και δη οι δυστυχείς εξαρτημένοι νέοι αυτοί που οι ίδιοι τους οι γονείς καταγγέλλουν και παραδίδουν σε δικαστικές και αστυνομικές αρχές και ους η αγαθή και πλήρης ζεούσης αγάπης καρδία του πατρός Βασιλείου ελκύει εδώ και δεκαπέντε χρόνια σε κάθε εξομολόγηση υπομένοντας βιαιοπραγίες και επιθέσεις υπό των εθισμένων ελαχίστων αδελφών του Χριστού. Και όμως ο καλός ποιμήν περικρατών θύραν ελαίους, ανελλιπώς τους δέχεται και ανορθώνει οικονομικά και ηθικά. Επειδή ανέκαθεν ο πρώτος γίνεται αντιληπτός από τους εσχάτους παρακαλούμε τους αβασάνιστα κατηγορούντας και υπο αυταρέσκου αμαθείας αγομένους να σιωπήσουν και να προστρέξουν στα εν λόγω αγαπημένα και ιερατικώς άμωμα χέρια ίνα γνωσιν περί ων μαρτυρούμεν τον και δυνάμενον ψηλαφίσαι και ιάσαι τέτοιες ενδοεκκλησιαστικές αλλοιώσεις.
Αυτά από έναν πρώην θαμώνα των Εξαρχείων εξωοργανωσιακός και πολύπλευρα ευεργετημένος εδώ και 25 χρόνια από τον γέροντα .
Η σκοπιά μας δεν γνωρίζει ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε σούργελα.
Οι ιεροκατήγοροι θα πάνε στην κόλαση.
Κάντε καμιά άλλη δουλειά και αφήστε τους ιερείς να κάνουν το καθήκον τους.
Ποιός σας έβαλε κριτές;
Οι Αδελφότητες είναι ότι το καλύτερο διαθέτη η Εκκλησία.
Τα μέλη τους ιερείς και λαϊκοί είναι η αφρόκρεμα της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Η Θεσσαλονίκη με τον Ασημακόπουλο κρατά καλά. Όλη του την ζωή την έδωσε στην Ζωή ως μάχιμος ο κ. Ασημακόπουλος. Άλλοι καλοπερνούν και ζουν από τον Χριστό αντί να ζουν για τον Χριστό όπως ο κ. Ασημακόπουλος ο μέγας ιεραπόστολος.

Ανώνυμος είπε...

Σε πληροφορώ ότι έχεις ξεχάσει και την Λάρισα και εκεί έκλεισαν το Βιβλιοπωλείο. Δεν το έχεις μάθει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ηγούμενος ή πρόεδρος ή όπως αλλιώς τον λένε της Ζωής ποιος είναι. Θέλω να μάθω. Ποιός θα μου πει το όνομά του;

Ανώνυμος είπε...

Όσο ήσαν νέοι οι Ζωικοί πρόσφεραν. Τώρα που όλοι είναι για το γηροκομείο δεν μπορεί να τους ζητήσει κανένας ευθύνη για την κατάντια τους. ευτυχώς που πρόλαβαν να φτιάξουν την Στέγη Αγάπης για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με μια φροντίδα.

Ανώνυμος είπε...


Το έκλεισαν το παράρτημα των εκδόσεων ΖΩΗ στην Πάτρα οι κ.κ. Μελέτης, Μλάνας και Κούλης και τώρα νοίκιασαν τον χώρο για κάτι νέο.

Η αδελφότητα της Ζωής κάνει επενδύσεις και σε ακίνητα.

Μοντέρνα μυαλά παλαιολιθικών ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Η ΖΩΗ ξανά προς την δόξα τραβά. Τώρα πλέον γράφει και εγγάμους που ποθούν την ιεραποστολή. Έτσι είναι δυνατή με νέα μέλη συνετών συνεργατών. Η μετεξέλιξη αυτή θα την κάνει δυνατό παράγοντα της Εκκλησιαστικής ζωής της πατρίδας μας.

Ανώνυμος είπε...

Η «Ζωή» το μόνο που κάνει είναι κηδείες. Αλλά και οι Γέροντες του «Σωτήρα» φεύγουν δεν υπάρχει αναπλήρωση. Ακολουθούν τον δρόμο της μητέρας «Ζωής»

Ανώνυμος είπε...

Με τον Βασίλειο Κλάνα που έχει μυαλό χρυσόψαρου μαυρισμένου και τον Γεώργιο Αμελέτητο που είναι προφεσόρος του ιησουϊτισμού δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Κλάνας είναι αυτός που όλο βρυχάται στο μαντίλι με την μύτη του σε ιερές και μη στιγμές.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά της Ζωίτσας προξένησαν μεγάλες πληγές στο Σώμα της Εκκλησίας. Όλοι τους ένα σκοπό έχουν όχι την δόξα της Εκκλησίας αλλά του σωματείου τους. Πάνω από όλα η κίνηση. Τώρα που ο κόσμος ξύπνησε κατάλαβαν ότι πρεσβεύουν το κίβδηλο και τους εγκαταλείπουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας νοιάζει και τι μας κόφτει εμάς για την ζωή. Εδώ δεν υπάρχει σε μας ζωή με την ανεργία που υπάρχει. Να την κλείσουν και την περιουσία της να την δώσουν στα φτωχαδάκια του πολύτεκνους. Αυτοί ανύπαντροι δεν έχουν ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Για ποια αποδόμηση γράφεις. Η ΖΩΗ τελείωσε.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφεραν πολλά κάποτε οι αδελφότητες στην Εκκλησία.

Αλλά έκαναν δύο μεγάλα λάθη.
α)Δεν αγωνίστηκαν για την κάθαρση της Εκλησίας και για την διδασκαλία του Ευαγγελίου ως τρόπου χριστιανικής ζωής.
β)Δεν υπερασπίστηκαν δογματικώς την εν τω κόσμω μοναστική ιεραποστολική δράση ως κλίση και θεία Κλήση, ως εξαίρεση, αλλά και την επιλογή του γάμου, ως κανόνα, έναντι του αναχωρητικού μοναχισμού, ενώ είχαν όλα τα εκ του Ευαγγελίου και της Εκκλησιαστικής Ιστορίας επιχειρήματα.

Συνέπειες:

Όταν είχαν τη δύναμη να αναγεννήσουν την Εκκλησία, προτίμησαν να συμβιβαστούν στρουθοκαμηλίζοντας ευσεβιστικά, με αποτέλεσμα να πάρουν αρχικά θάρρος κι έπειτα το πάνω χέρι οι απίθανοι γόητες, γεροντάδες και παρθενοσυλλέκτες. Και στο τέλος επηρεάστηκε και η νεότερη γενιά των αδελφοτήτων από την γεροντολαγνεία. Αυτό ήταν το τέλος των αδελφοτήτων και το τέλος της Εκκλησίας του Ευαγγελίου.

Εσείς που χαίρεστε για τη διάλυση των αδελφοτήτων, θα έπρεπε να λυπάστε για το κατάντημα της σημερινής Εκκλησιαστικής κατάστασης, που από Πίστη στο Χριστό έχει μετατραπεί σε δεσποτοκρατία, ειδωλολειψανολατρεία, ξοανολατρεία, γεροντοπροφητειοδιορατικολαγνεία.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα δύο μέλη της Ζωής απεβίωσαν κατά το καλοκαίρι.
Αιωνία τους η μνήμη.
Δυστυχώς επαληθεύεσαι. Κλείνει πλέον και αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Η Ζωή είναι εν τάφω. Ανάσταση να μην περιμένει.
Ο Σταυρός έβαλε ταφόπλακα. Πάει πλέον.
Κοντά θα πάει και ο Σωτήρας.

Ανώνυμος είπε...

Προφητικά θα έλεγα τα όσα γράφεις αν τα έγραφες προ ετών. Τώρα διαπιστώνεις και τολμάς να πεις την αλήθεια. Σε έναν βέβαια ετοιμοθάνατο από σεβασμό δεν του λες ότι πεθαίνει χωρίς να προσφέρει τίποτα παρά μια τρύπα στο νερό. Ο Θεός έτσι θέλησε. Γενηθήτω το θέλημά Του.

Ανώνυμος είπε...

Η ΖΩΗ μας τελείωσε ακόμα περιμένω το τεύχος Οκτωβρίου 14 και δεν ήλθε. Το έκλεισαν το μαγαζί;

Ανώνυμος είπε...

Τα λυπάμαι τα κακόμοιρα τα γεροντάκια που σέρνουν τα βήματά τους και τρίζουν οι μασέλες τους όταν μιλάνε. Έδωσαν την ζωή τους στην ΖΩΗ για μια μεγάλη ιδέα και βλέπουν τώρα να πεθαίνει με το θάνατό τους. Κρίμα που η βόμβα του κλεισίματος είναι στα χέρια τους τα τίμια.

Ανώνυμος είπε...

Έζησα τα ένδοξα χρόνια στο Καρύτση και στην Αγία Παρασκευή.
Τώρα παντού κατάθλιψη.
Παντού γέροντες κληρικοί και λαϊκοί.
Σεβαστοί αλλά και οι τελευταίοι στην μεγάλη αλυσίδα της διαδοχής.
Μετά τα κτίρια τι θα γίνουν;

Ανώνυμος είπε...

"Εἰ μετά δυσχερείας ὁ δίκαιος σώζεται, τί ἔσται ἢ τί πείσεται ὁ μηδένα λόγον
εὐσεβείας ἢ ἀρετῆς κατά τήν παροῦσαν Ζωήν ποιησάμενος " Ἅγιος Μάξιμος Ὁμολογητής

Ανώνυμος είπε...

[Αναφέρομαι στο "ΣΩΤΗΡΑ" κυρίως]
Είναι πράγματι πολύ άσχημο να μιλάτε με τόση εμπάθεια για τους αδερφούς σας που διακονούν με αγάπη και ανιδιοτέλεια τον Κύριο μέσα από το πρόσωπο του συνανθρώπου... Όπως εσείς λέτε πως γνωρίζετε τα "κακά" τους, έτσι κι εγώ σας διαβεβαιώνω πως έχω βρει ουράνια γαλήνη! Οι ιερείς είναι όλοι χειροτονημένοι όπως ταιριάζει και τελούν τα Ιερά Μυστήρια πραγματικά με φόβο Θεού και βαθύτατη συγκίνηση και συνείδηση. Είναι εξαιρετικοί πνευματικοί! Μας δίνουν πάρα πολλές πνευματικές ευκαιρίες από κατηχητικό και εκδηλώσεις μέχρι και εκδρομές και κατασκήνωση! Η διδασκαλία τους δε διαφέρει καθόλου από την Ορθόδοξη Εκκλησία! Εκεί μάθαμε, μαθαίνουμε και θα μαθαίνουμε την Αλήθεια του Κυρίου! Εκεί μαθαίνουμε για την Πατρίδα, για τους ήρωες! Αν μιλήσουμε για το ιεραποστολικό έργο της... πόσοι πάνε στην Αφρική για να κηρύξουν την Αλήθεια; Πόσους έχουν κάνει ιερείς; Πόσους έχουν μορφώσει; Πρόσφατα έμαθα πως σε κάποιον φοιτητή από την Αφρική που έμενε στο οικοτροφείο του ΣΩΤΗΡΟΣ με σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα δώσανε χρήματα και τον βοήθησαν να πάει σε συγγενείς στο εξωτερικό... να ξέρατε πόσο τον βοήθησαν ψυχικά και υλικά! Και πόσους άλλους! Αλλά, όπως λέτε, τα κρατάνε για τον "εαυτό" τους... Έχετε φαίνεται πολλές αποδείξεις, για να το λέτε αυτό... να θυμάστε: ο δογματισμός και η μισαλλοδοξία είναι αντίθετα προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Θα ήθελα να μάθω έστω και μία διδασκαλία τους που είναι αντίθετη με την Εκκλησία!

Τρανή απόδειξη της ορθής τους πορείας: πόσους μητροπολίτες έχουν βγάλει, άλλα άμεσα, άλλοι έμμεσα συμμετέχοντες στην ιεραποστολική δράση τους; Ενδεικτικά αναφέρω: Ιγνάτιος Πενταπόλεως, Αναστάσιος Αλβανίας, Ιγνάτιος Άρτας.
Ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Ιερώνυμος έχει πάει σε εκδηλώσεις τους...
Γιατί υπήρχε ένας π. Νικόλαος Κογιώνης, του οποίο το παιδί είναι ιερέας στην αδελφότητα!
Γιατί υπάρχει ο "ΣΤΑΥΡΟΣ" που έβγαλε ένας π. Αυγουστίνο, μητροπολίτη Φλωρίνης!
Είναι λοιπόν όλοι αυτοί πλανεμένοι;;;;;;

Η Αγία Γραφή που έχουν βγάλει πάντως έχει εγκριθεί από πολλά πατριαρχεία.

Η "παρακμή" νομίζω φαίνεται από τη συμμετοχή που είχε η εκδήλωσή των ΧΜΟ στο Μέγαρο Μουσικής... όλη η αίθουσα γεμάτη!! Είναι, λοιπόν, όλοι πλανεμένοι; Είναι και ο αρχιεπίσκοπος Αλβανία πλανεμένος που ήταν παρών;

Τώρα το ποιος πρέπει να συγχωρηθεί, νομίζω είναι εκείνος που δείχνει μίσος προς το συνάνθρωπό του, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Καλύτερα να ασχολείστε με τους αιρετικούς που κατακλύζουν την Εκκλησία μας (Πεντηκοστιανούς, Ευαγγελικούς, Ιεχωβάδες κλπ) και να αφήσατε ελεύθερους εκείνους που πρεσβεύουν το ορθόδοξο δόγμα να κάνουν το καθήκον τους, που πηγάζει από εσωτερική και θεία και όχι εξωτερική επιταγή.

Καλό αγώνα! Ο Θεός να σας δίνει δύναμη, φώτιση, διάκριση!

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω επίσης το μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αδερφό του προϊσταμένου της αδελφότητος "ΣΩΤΗΡ"... αυτοί οι δύο είναι φοβερά μυαλά! Και οι δύο αστροφυσικοί, ο πρώτος μάλιστα είχε πάει στη NASA και είχε διδάξει σε πανεπιστήμια... τα παράτησαν και οι δύο όλα, για να διακονήσουν τον Κύριο!

Οι οργανώσεις δεν πολεμούν την εκκλησία όπως θέλετε να λέτε! Συμπορεύονται στον ίδιο στόχο, τη σωτηρία του ανθρώπου, την κοινωνία με το Θεό!

Οι όμορφες φράσεις Αγίων όταν χρησιμοποιούνται σε λανθασμένες περιστάσεις (ειδικά ενάντια Ορθοδόξων) και τους προσδίδεται πομπώδες ύφος, νομίζω δείχνουν τη στενομυαλία και το δογματισμό... για να μην πούμε πως είναι ύβρη!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Ο πατέρας μου μου είπε πως ο Βασίλης (Μπίλις Μπλανς) έγινε προϊστάμενος.
Τώρα να δεις χαράς Ευαγγέλια.
Θα πάρει στα άνω-κάτω το γηροκομείο της αγ. Ιωάννου.
Πρέπει να καταφθάσουν αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί για προεκτάσεις.
Θα γεμίσει όπως το 1955 η Ζωή.
Ζήτω ο Μπίλις Μπλανς

Αννα Κ είπε...

Απο το 1954 μεχρι το 1967 εζησα αξεχαστες στιγμες χαρας στο Καρυτση 14 και στο Ακαδημιας 45. Ακομα θυμαμαι με αγαπη τα οσα εμαθα τα τραγουδια τα διδαγματα τις γιορτες τις κατασκηνωσεις τη ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Αξεχαστες οι λειτουργιες στον Αποστολο Παυλο και στο εκκλησακι της Αγιας Παρασκευης .Ειχα παρακολουθησει τις χειροτονιες του Αναστασιου Γιαννουλατου νυν Αλβανιας και του Δημητριου Τρακατελη νυν Αμερικης.Θυμαμαι την επισκεψη του Ραουλ Φολερω την ΣΚΑΠΑΝΗ το ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ. Για ολα αυτα μονο ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μπορω να πω.Παντα θα θυμαναι με αγαπη εκεινα τα χρονια τα μοσχομυριστα........Αννα

Ανώνυμος είπε...

Ὁ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΕΤΩ» Μπορεῖ μερικοί νά ἔκαναν καί λάθη, ἀλλά ΟΛΕΣ οἱ Ἀδελφότητες ἐργάσθηκαν γιά την πνευματική ἀφύπνιση του Λαοῦ του Θεοῦ. Πολλές χιλιάδες ὠφελήθηκαν καί βοηθήθηκαν πνευματικά ἀπό το ἔργο τους, ὅπως κι ἐγώ. Νομίζω ὅτι ὁ λόγος γιά τον ὁποῖο πολεμήθηκαν, κυρίως ἀπό μερικούς ἐκπροσώπους της «Ἐπισήμου Ἐκκλησίας», εἶναι ὅτι «αὐτοί» ἐργάσθηκαν γιά να βοηθήσουν τούς πιστούς ἐνῶ μερικοί «ἄλλοι» δέν ἔκαναν τίποτα η ἔκαναν πολύ λίγα. Ὁ Θεός να τούς εὐλογεῖ γιά ὅτι καλό ἔκαναν, να συγχωρέσει τυχόντα λάθη τους, καί να ἀναδείξει ἄξιους συνεχιστές του ἔργου τους.

Ανώνυμος είπε...

η μοναδικη καινη διαθηκη που ηταν αληθινη' γραμενη στην καθαρευουσα και χωρις σχολια ηταν [αδελφοτης θεολογων η [ΖΩΗ]του 1928

Ανώνυμος είπε...

Ήταν η Ζωη του 28 με την σφραγίδα του Ματθόπουλου και Παπακώστα και όχι του Μπίλι Μπλανς ή για την κυριολεξία του Αγεώργητου Αμελέτητου.

Ανώνυμος είπε...

Οι 13 μειώθηκαν.
Πάει και η Ζωίτσα.
Ανήκει στο χθες.
Στα πνευματικά πρόσφερε.
Στα διοικητικά έβλαψε.
Ο Θεός να την συγχωρέσει.

Tenth Battalion είπε...

Ὑπάρχει Έλπίδα ἀκόμη, ἐλάχιστη ἀλλὰ ὑπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που μιλάτε. Εύχομαι να μην μας κατακρίνει
ο Θεός με την ίδια «αγάπη» που κατακρίνετε και κατασυκοφαντείτε το έργο της αδελφότητας. Ψάχνω να βρω μερικά απομεινάρια αλήθειας
μέσα στα κείμενα που γράφετε, ειδικά ο «αληθεύων και εν αγάπη ομιλών» διαχειρηστής
του blog. Για ποιό λόγο έχετε ονομάσει έτσι το blog σας αγαπητέ διαχειρηστή; Ίσα ίσα που νομίζω ότι το μοναδικό αντικείμενο γύρω από
το οποίο ασχολείται το blog σε πληθώρα θεμάτων, είναι η ιεροκατηγορία, κατάκριση και όλα τα καλά εκτός της αγάπης και της αλήθειας. Αν
δεν υπήρχαν αυτές οι αδελφότητες (ΖΩΗ, ΣΩΤΗΡ) στις οποίες σήμερα εξακολουθούν να πηγαίνουν πάρα πολλά παιδιά σε κατασκηνώσεις,
συγκεντρώσεις κλπ καθώς και φοιτητές και επιστήμονες, θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό με αντίστοιχη οργάνωση
πανελληνίως το οποίο να μπορεί να σταθεί και να μας φέρει κοντά στο Χριστό. Σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω τις ενοριες,
ορισμένες εκ των οποίων έχουν καταπληκτικές ευκαιρίες, ούτε κιόλας παραβλέπω το ότι οι αδελφότητες (όπως όλοι μας
πλην του Χριστού) έχουν κάνει κάποια λάθη. Τα λάθη όμως δεν είναι δογματικά.

Υ.Γ.1 Ο κύριος Γιανναράς, γνωστός για τις απόψεις του περί αδελφοτήτων στέλνει τα εγγόνια του στις κατασκηνώσεις των ΧΜΟ. Επίσης παρέστη και στα 80χρονα της ΧΦΕ.
Αφού λοιπόν αυτός ο χώρος του φαίνεται τόσο μολυσμένος, γιατί εξακολουθεί να τον
πλησιάζει; Αν πάλι μετεννόησε γιατί εξακολουθεί να βγάζει κέρδη από το βιβλίο του;

Υ.Γ.2 Από τα σχόλιά σας φαίνεστε και εσείς να ξέρετε πολλά. Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες και blog; Μήπως και εσείς ενώ κατακρίνετε και λέτε ο,τι θέλετε είστε οφελημένος από την αδελφότητα;


Φοιτητής.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Αγαπητέ μου Φοιτητή.
Οι Αδελφότητες πρόσφεραν πολλά σε πολλούς και σε εμένα. Τα παιδικά να νεανικά μου χρόνια τα πέρασα εκεί. Ο μακαριστός πλέον πατέρας μου υπήρξε από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Αθηνών, το ίδιο και η μητέρα μου. Τους γνώρισα όλους. Παλαιότερα στην Ιπποκράτους και μετά στην Αγία Παρασκευή. Στα Φοιτητικά μου χρόνια γνώρισα πολλούς και από την Ισαύρων.
Και τώρα όταν έρχομαι στην Ελλάδα βλέπω κάποιους από τους ελαχίστους της Ζωής και το ίδιο εκ των συνεργατών της από την γενιά μου.
Μου πρόσφεραν πολλά το ίδιο λέει και ο Καθηγητής Γιανναράς τον οποίο μνημονεύεις. Στο καταφύγιο ιδεών περιγράφει τα τρωτά της οργανώσεως.
Αν θα χαρακτήριζα τις οργανώσεις θα έλεγα πως μοιάζουν με το ΚΚΕ πολλοί περνούν αγωνίζονται για ιδανικά και αξίες μέχρι να διαπιστώσουνε ότι πάνω από όλα δεν είναι το συμφέρον της Εκκλησίας ή της ενορίας που γράφεις αλλά το συμφέρον της Κινήσεως και το συμφέρον της δικιάς μας οργανώσεως του κόμματός μας.
Τώρα πλέον προτιμώ να είμαι χριστιανός ανένταχτος σε οργανώσεις και να μπορώ να μιλάω ελεύθερα και να εκφράζω την άποψή μου. Πράγμα το οποίο αν το κάνεις θα δεις αμέσως την πόρτα εξόδου. Σου εύχομαι να είσαι στην κίνηση στην οποία συμμετέχεις ο εαυτός σου και η συνείδησή σου ποτέ πως ο συμβιβασμένος.
Τέλος, αν δεις πολλές φορές, μνημονεύω ανθρώπους των οργανώσεων στους οποίους προσωπικά οφείλω πολλά.
Συνέχισε τον αγώνα σου αγαπητέ μου Φοιτητή.

Ανώνυμος είπε...

Ποια αποδόμηση.
Τελείωσε και αυτή.
Πάει την έθαψαν.
Είναι μουσειακό μνημείο και αυτή.
Πάντα προς αποφυγή.
Η ΖΩΗ είναι στην κατακόμβη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και η Ιπποκράτους ένα ερείπιο που καταρρέει ως οικοδόμημα.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Οι οργανώσεις εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποτελούν σπήλαια φανατικών και αντιδραστικών, την εμπροσθοφυλακή αυτού του "πολέμου" απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα αλλαγής!
Γι' αυτό συνηθίζω και λέω πως αν η Εκκλησία ήθελε να αλλάξει πραγματικά θα κοιτούσε να απομονώσει τέτοιες φωνές, ακόμα και να διαχωρίσει τη θέση της από τις εν λόγω παρασυναγωγές... Αλλά δεν το κάνει, είτε από φόβο μήπως χάσει οπαδούς, είτε διότι οι οργανωσιακοί κι η νοοτροπία τους έχουν διεισδύσει στον εκκλησιαστικό χώρο, διαβρώνοντάς τον. Παίζονται συμφέροντα. Φανταστείτε ότι αυτές οι οργανώσεις έχουν μέχρι και εκπαιδευτήρια! "Απόστολος Παύλος", "Ελληνική παιδεία", "Θεομήτωρ" είναι μερικά από αυτά........ Θυμηθείτε επίσης ιεράρχες όπως Χριστόδουλος, Αμβρόσιος, Καλλίνικος (και οι τρεις μέλη της "Χρυσοπηγής"), Μεσογαίας Νικόλαος (ο αδερφός του Αστέριος είναι στην παραεκκλησιαστική οργάνωση του "Σωτήρος") και πολλοί άλλοι. Χτυπητό παράδειγμα ιεράρχη οργανωσιακότατου στη νοοτροπία, ο οποίος μετέφερε το θεοκρατικό κράτος της πάλαι ποτέ Καλβινιστικής Γενεύης σε ακριτική πόλη της Ελλάδος, αποτελεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος Καντιώτης! Ζωντανό παράδειγμα του πόσο η τυπολατρία, σε συνδυασμό με λογής λογής ψυχολογικές αγκυλώσεις και νοσηρή θρησκευτικότητα, καταντά άρρωστο κάποιον! Αυτός ο άνθρωπος είχε εξωτερικά, κάργα, την επιγραφή του "ορθοδοξότατου", αλλά δεν ήταν παρά ένας καλβινιστής, πουριτανός!
Όχι στο γράμμα του δόγματος, αλλά στο πνεύμα...
Το εκνευριστικό σε αυτό τον τύπο και τους οπαδούς του ήταν ότι θεωρούσαν εαυτούς ότι νομιμοποιούνταν να ελέγχουν και να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα! Ασκούσαν το λεγόμενο "ελεγκτικό κήρυγμα", όπως προσφιλώς το ονομάζαν... Πνευματικό τέκνο αυτουνού ήταν και ο Σωτηρόπουλος, ο Νικόλαος, ο οποίος διακατεχόταν από την ίδια νοοτροπία μ' εκείνον.
Έλεγχος παντού, καυτηριασμός των κακώς (νομιζομένων) εχόντων, εμμονή στην αμαρτία -ιδίως τη σαρκική- και την αιώνια κόλαση.....
Επειδή έχω δει κάποια πράγματα από μέσα, οφείλω να υπενθυμίσω ότι το ευαγγελικό "πολλοί οι κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί" ερμηνεύεται........ φαντάζεστε πώς! Μαντέψτε πόσοι είναι οι "κλητοί" και πόσοι οι "εκλεκτοί" τελικά και που ανήκουν!