Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μεγάλο λάθος η δημοσιοποιήσει της επιστολής του Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


Μεγάλο λάθος η δημοσιοποιήσει της επιστολής του Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.  
Μεγάλη χαρά κάνουν οι παλαιοημερολογίτες με τον κόσμο που τους στέλνει συστημένους ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Άρθρα γνωστού παρεκκλησιαστικού περιοδικού και την επιστολή αυτή την μοιράζουν σωρηδόν οι παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις σε ναούς και μοναστήρια. Κάνουν καλές δουλειές αυτό τον καιρό.
Είμαι βέβαιος όμως ότι υπό του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου  θα υπάρξει τεκμηριωμένη απάντηση στα γραφόμενα του Πειραιώς.

3 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

Τεκμηριωμένη απάντηση θα ήταν εκείνη που θα αποδείκνυε τον οικουμενισμό ως ορθόδοξη διδασκαλία με πατερικά ερείσματα, κάτι το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, διότι απέχει παρασάγγας της αληθείας. Επομένως περιμένουμε μια υπεροπτική και διπλωματική απάντηση, γιατί περί μετανοίας το βλέπουμε δύσκολο.
Αν υπήρχαν αρκετοί πραγματικά ορθόδοξοι επίσκοποι ο Πατριάρχης θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί τώρα. Βεβαίως, και λόγω των αιρετικών του φρονημάτων, είναι δυνάμει καθαιρετέος και υπόκειται υπό κρίση, τόσο στην παρούσα, όσο -και εκεί δεν γλυτώνει κανείς- και στην μέλλουσα ζωή. Τα αναφέρει στο Πηδάλιον ο Ιερός Νικόδημος. Καλή φώτιση, διότι η αλήθεια και η αγάπη, χωρίς τον Χριστό, είναι ψεύδος και μίσος.

Unknown είπε...

Μπράβο Δάσκαλε! Σωστά και πατερικά τα λες!

Ανώνυμος είπε...

ο Βαρθολομαίος είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ