Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Από την παντοδυναμία έφτασαν στην αδυναμία.


Διάβασα πως ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες Ζωικούς Αρχιμανδρίτες θα αναπτύξει το θέμα:

«Η δύναμη και η 
αποστολή των ολίγων»

Από την δύναμη των πολλών του 1959 τώρα μιλάνε για την δύναμη των ολίγων του 2012.  

Από την παντοδυναμία έφτασαν στην αδυναμία.

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.
Πως θα ήθελα να είμαι στην Πάτρα για να ακούσω τι θα πει στους γερασμένους ακροατές του. 
 Ο μισθοσυντήρητος του Ελληνικού Δημοσίου κληρικός ας  αφήσει τα περιττολόγα για την «μικρά ζύμη» και ας τους πει για την ανύπαρκτη «ζύμη» της Αγίου Ιωάννου και για τα αραχνιασμένα δωμάτια της υπό κατάρρευση Ιπποκράτους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πήγαινα να τον ακούσω αλλά θα με πάρει ο ύπνος. Το κήρυγμα του είναι για μαξιλάρι. Ότι και να πει θα τα πει για να τα πει. Σχεδόν όλες οι αίθουσες όχι μόνο των οργανώσεων αλλά και των ναών είναι για γέρους με κήρυγμα για κατώτερο κατηχητικό παιδιών δημοτικού.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τους δίνει πλέον σημασία. Η Ζωή μου θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του 1981 με το ΠΑΣΟΚ του 2012. Στο τέλος ο κ. Γεώργιος της Ζωής θα κρατά την σφραγίδα όπως και ο Ζίγδης.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Βασίλειος Μπλάνας για τον οποίο αναφέρεστε κατά τη γνώμη μου είναι απο τους σοβαρότερους ιεροκήρυκες για όσους τον έχουμε ακούσει και έχει να πεί πολλά στο σήμερα...Απο κεί και πέρα τα υπόλοιπα σχόλια σας αληθεύουν,αλλά αφού για σας οι άνθρωποι είναι στενόμυαλοι ,πουριτανοί,ανοργάνωτοι και ότι άλλο πιστεύετε γιατί δεν κάνετε προσευχή για αυτούς;(Αφού άλλη βοήθεια δε θέλουν να δεχτούν) απο το να ασχολήστε με τακτικά σχόλια κατά της αδελφότητος;

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Σοβαρός είναι. Στο σήμερα όμως δεν λέει τίποτα, γιατί μιλάει την γλώσσα του χθες, και ζει στο προχθές. Το έχασε και αυτός το τραίνο. Μέτριος κήρυκας όπως οι πάμπολλοι συνάδελφοί του.
Όταν στα νιάτα μου πήγαινα στις οργανώσεις (ομάδες - κατασκηνώσεις) δεν με έμαθαν την προσευχή αλλά να παπαγαλίζω κάποιες προσευχές. Μην περιμένουν από μένα την προσευχή μου. Ούτε να ελπίζουν στην δική τους την οποία δεν γνωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Τόλμησες να γράψεις την λέξη ΜΕΤΡΙΟΣ
Τι να σου πω …..
Απλά μπράβο σου γιατί ομολόγησες μια αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ παθολογική πλέον την ενασχόληση με τα της Αδελφότητος. Άλλο να γράψετε κάποια θεολογική πραγματεία για το φαινόμενο των αδελφοτήτων έτσι όπως το γνωρίσατε και άλλο κάθε τόσο όλο και κάτι να ''σπέρνετε''; Ποιό το όφελος; Βαρεθήκαμε επιτέλους.14 άνθρωποι απέμειναν ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους....Κάντε εσείς κάτι καλύτερο για την Εκκλησία.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Δεν είναι ανάγκη να γράψω εγώ. Διαβάστε τα βιβλία του Δρ. Γιώργου Μουστάκη και του Καθηγητή Χρήστου Γιανναρά. Αυτά φτάνουν.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ είπε...

Για να καταλάβω; το βιβλίο του Μουστάκη θεωρείται θεολογικό; σε αυτό το σκουπίδι μας παραπέμπετε; ακόμα και του Γιανναρά δεν είναι θεολογικό, αλλά αυτοβιογραφικό.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Και τα δύο βιβλία αποτυπώνουν την πραγματική όψη των αδελφοτήτων. Πίσω από την ιεραποστολή ο στόχος ήταν η εξουσία πάση θυσία. Δεν αναλαμβάνουν διοίκηση αλλά πολεμούν την διοίκηση της Εκκλησίας. Θεωρούν τους εαυτούς τους καθαρούς και πρότυπα μιμήσεως. Οι ίδιοι ζουν ζωή ακτημοσύνης αλλά συνορεύον χρήμα για να μπορούν να εξαγοράζουν καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πάνε για κλείσιμο τα πρατήρια βιβλίων της ΖΩΗΣ. Ως ήταν και αυτά. Με το καλό και στα άλλα.