Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συγχαρητήρια στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Κωστόπουλο, για την εκκλησιολογική στάση του, και την ορθόδοξη μαρτυρία του.


Υπάρχουν κληρικοί που μπορούν να τα βάλουν με τις οργανώσεις και να αψηφήσουν την δύναμή τους.

Στην Πάτρα ο Θεολόγος κληρικός, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πάτρας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Κωστόπουλος (αδελφός του αγωνιστή πολυγραφότατου Διδάκτορος Θεολογίας Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου) κατάφερε να εκδιώξει από το Πνευματικό Κέντρο του Ναού  φιλικό Κύκλο γυναικών τον οποίο έκανε εκεί κάποια από τις γυναίκες των οργανώσεων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Κωστόπουλο, για την εκκλησιολογική στάση του, και την ορθόδοξη μαρτυρία του. 


Καμιά θέση στα πνευματικά Κέντρα των Ιερών Ναών δεν έχουν οι οργανωσιακοί.

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και σε αυτόν που τους εκδίωξε και σε σένα που τον συγχαίρεις. Αυτές οι γυναίκες κρατούν την εκκλησία με πρόσφορα και την συμμετοχή τους στη Λειτουργία. Να σταματήσουν να πηγαίνουν να δει την γλύκα ο παπάς αυτός.
Το κακό είναι ότι η εκκλησία είναι μπάτε σκύλοι αλέστε ο καθένας παπαδάκος κάνει ότι θέλει. Αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο παπά Ηλίας πει αλεύρι θα του απαντήσω ότι ο παπά Νεκτάριος τον γυρεύει. Η ενορίες που περιόδευσε για να φτάσει εκεί τον γνωρίζουν και γιαυτό τον εκδίωξαν. Η σιωπή είναι χρυσάφι.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα στο Σταυρό που του έδωσε ο Μητροπολίτης του. Ο ιερέας πρέπει να είναι ενωπιός και όχι διχαστικός. Αν διώχνει αυτούς που μυρίζουν λιβάνι είναι για κλάματα ο βοσκός των λογικών προβάτων.

Ανώνυμος είπε...

Το «ουστ» αξίζει στον παπά αυτό που απέκλισε γυναίκες που αγαπούν τον λόγο του Θεού. Αν τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο στην ενορία μας θα του είχε υποδείξει την πόρτα εξόδου ο Μητροπολίτης μας. Όποιος πολεμά τις συνάξεις στο όνομα του Χριστού πολεμά τον Χριστό. Ντροπή και σε σένα που λες ότι αληθεύεις εν αγάπη. Ούτε την αλήθεια υπηρετείς ούτε την αγάπη. Είσαι μια από τα ίδια με τον παπά που επαινείς.

Ανώνυμος είπε...

Και δίνεις συγχαρητήρια??
Κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο!
Αντί να φιλάμε τα πόδια αυτών που θυσιάζουν τη ζωή του για να διδάσκουν το λόγο του Θεού σε μας τους άσχετους, τώρα του βρίζουμε κιόλας??
Ωραίος ο παππάς! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Και αυτό είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!...?? Πρέπει να είναι ΣΟΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ! ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΚΟΥΛΉΚΙΑ..
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΑΥΤΗ. ΑΙΣΧΟΣ!!
Θα πρότεινα στην ΚΥΡΙΑ των ΦΙΛΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΥΚΛΩΝ, τα τινάξει τον κονιορτό του ανωτέρω Ναού από τα υποδήματά της και να συνεχίσει τον ωραίο της αγώνα!!
Μήπως ο ιερέας θα έπρεπε να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ απο τη γυναίκα αυτή??

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Την διποίμανση του Ποιμνίου την έχει η Ενορία και όχι τα παρεκκλησιαστικά πρόσωπα. Είναι καλύτερα να μην γίνει «κύκλος» αν δεν μπορεί ο εφημέριος παρά να την κάνουν άνδρες και γυναίκες των οργανώσεων.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Για να τον έχει κάνει πρωτοπρεσβύτερο ο Πατρών συμφωνεί με την δράση του κληρικού του.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν είναι φέουδο του κάθε ιερέα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα ο Μητροπολίτης Πατρών να συμφωνεί με την στάση αυτή του ιερέα του. Τον είχα για ιεράρχη που αγαπούσε το κατηχητικό έργο της εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρέπεται ο παπάς αυτός που τολμά να απομακρύνει συνειδητά μέλη της εκκλησίας. Αν ήμουν προϊστάμενος του θα τον έπαυα από υπεύθυνο. Δεν είναι δυνατόν ο υπεύθυνος του πνευματικού έρχου να διαχωρίζει τους πιστούς σε αρεστούς και μη. Δεν σκέφτηκε ο παπάς αυτός την πίκρα και την στενοχώρια αυτών των γυναικών όταν παίρνουν έξωση από το πνευματικό κέντρο της ενορίας τους. Ας μάθει ο παπάς ότι τα πνευματικά κέντρα τα κτί\ζουν οι ενορίτες με τα χρήματά τους. ένας σεβασμός προς αυτούς είναι να μπορούν να μπαίνουν σε αυτά που έκτισαν και όχι να τους διώχνουν. Να πει δημόσια ο παπάς αυτός και οι όμοιοι του τίτο κακό έκαναν οι γυναίκες αυτές; Αν υπάρχει λόγος να το πει στην Εκκλησία και όχι να κάνει ότι θέλει σαν να είναι τσιφλίκι.
Να μην ξεχνά το παπαδάκι αυτό ότι ο Μέγας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τις Ορθόδοξες Αδελφότητες της ενέταξε στα δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδας. Όσο και να τις πολεμά αυτός και ο αυτάδελφος του θα παραμείνουν παπαδάκια της δεκάρας.
Ερώτηση; Γιατί ο Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος τον απομάκρυνε από τον Άγιο Δημήτριο;
Αυτό τα λέει όλα. Κρίμα που του έδωσαν και το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο κώλυμα έχεις με τις οργανώσεις και σε κάνει άδικο. Πρόσεξε η κόλαση σε προσμένει και εσένα Αληθεύοντες εν αγάπη και τον π. Ηλία Κωσόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα και ο Χρυσόστομος Σκλήφας είναι μια από τα ίδια. Λαϊκιστής και τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Την δύναμη δεν την έχει ο μητροπολίτης Χρυσόστομος Σκλήφας αλλά ο ιερέας Ηλίας Κωστόπουλος που την ενορία την έχει για προσωπικό του τσιφλίκι. Ο Χρυσόστομος προσκυνά τον Ηλία. Μπροστά του είναι ανίσχυρος. Την Πάτρα την διοικούν οι Αφοί Κωστόπουλοι. Στους άλλους παπάδες το παίζει δεσπότης. Μπροστά σε αυτούς σιωπά. Που έχει ακουστεί μετά από δυσμενείς μεταθέσεις και δικαστική καταδίκη να τον κάνει και πρωτοπρεσβύτερο. Στον ναό του ο παπάς αυτός είναι δεσπότης. Ο Κύριλλος μίλησε αισχρά ενάντια στην ιερή μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και ο Χρυσόστομος Σκλήφας κατάπιε το σάλιο του. δεν τόλμησε ούτε επίπληξη να του κάνει. Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ηλίας είναι σπουδαίος Θεολόγος και άριστος ομιλιτής. Τον παρακολουθούν εκατοντάδες Πατρινοί στα κηρύγματα της Θ. Λ. και στο Πνευματικό Κέντρο που επί των ημερών του πήρε Θεολογική ζωή. Σπεύδουν από όλη την Πάτρα πρώην μέλη του Εκκλησιαστικού Κέντρου Επιστημόνων του Διδάκτορα Θεολογία και Ιεροκήρυκα π. Κυρίλου Κωστόπουλου Γέροντα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα για να μαθητεύσουν στον Πατερικό ανόθευτο Λόγο που μόνο ο πολύσεβαστος π. Ηλίας κάνει στην Πάτρα. Ο Μητροπολίτης τιμά και θαυμάζει τον π. Ηλία και γιαυτό παραβρέθηκε αγίασε και ευλόγησε και φέτος 2012 το Θεολογικό Εκκλησιαστικό Έργο του πολυσεβάστου Αγίου Γέροντα π. Ηλία. Όσο και να λυσσούν οι εχθροί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος περιβάλει με στοργή αγάπη και ενδιαφέρον το Πνευματικό έργο του π. Ηλία. Καμιά άλλη ενορία των Πατρών δεν προσφέρει όσα η Αγία Παρασκευή υπό την καθοδήγηση του π. Ηλία. Μόνη ελπίδα του Μητροπολίτη μας είναι ο π. Ηλίας. Μέτα τον Αγιασμό ο σεβαστός Γέροντας μας εξήγησε το αντιεκκλησιαστικό των οργανώσεως και μας είπε ότι ο σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος στηρίζει την απομάκρυνση των εστιακών από τον Ναό. Ας είναι το Πατερικό παράδειγμα το π. Ηλία οδηγός και για άλλους κληρικούς που είναι παρασυρμένοι από τους οργανωσιακούς.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Ο Μητροπολίτης της Πάτρας κ. Χρυσόστομος είναι εκλεκτός. Χαίρω για την γραμμή του εναντίων των οργανωσιακών. Αυτός και οι συνεργάτες του με μπροστάρη τον π. Ηλία Κωστόπουλο σύντομα θα ξεριζώσουν κάθε αντίσταση των οργανοσιακών και θα τους απομακρύνουν από τα όρια της Αποστολικής Μητροπόλεως.

Ανώνυμος είπε...

Αχ τι καλό όλα τα πνευματικά κέντρα να γίνουν για καφέ μνημοσυνών και δεξιώσεις. Πρόταση να κάνουνε και πάρτι γενεθλίων τα μικρά παιδιά για να βγάζουν και από εκεί λεφτά οι πάπαρδοι και οι διορισμένοι επίτροποι.

Ανώνυμος είπε...

Ας τολμήση ας μιλήσει ο Χρυσόστομος!!!! χαχαχαχα!!! αλλού το παίζει δεσπόταρος και εδώ κάνει την πάπια... πα πα παααα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιστολόγε ο προστατευόμενος σου π. Ηλίας ήταν από τους πρώτους και μπροστά – μπροστά σε εκδήλωση της Μητρόπολης για τους γονείς των κληρικών. Όχι μην νομίσεις τα παιδιά του κάνουν του ψάλτες στο ναό του πατέρα τους δεν είναι παπάδες. Πήγε όμως για το καθιερωμένο γλείψιμο. Παλαιότερα τον έγραφε τον δεσπότη τώρα τον γλύφει το γιατί δεν το ξέρω όταν το μάθω θα στο ρουφιανέψω.

Ανώνυμος είπε...

Ποίμανε τον Άγιο Δημήτριο επί χρόνια. Τώρα μέσα δεν πατάει. Γιατί;
Για να μας πεις εσύ που τον συγχαίρεις ιστολόγε. Πήρες κάτι και το έκανες σημαία.
Αν τολμά ας ξαναμπεί στον Άγιο Δημήτριο.
Αυτή θα είναι η τύχη του και στην Αγία Παρασκευή.
Απλά ο Δεσπότης κάνει την πάπια. Πόσο θα πάει θα κάνει και τον κόκορα.

ΥΓ: γιατί έφυγε από Άγιο Φανούριο;
Γιατί έφυγε από Ανάληψη;

Όσοι έχουν παρελθόν καλύτερα να σιωπούν. Ξυπνήσαμε πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ηλίας είναι άνθρωπος βαθειάς θεολογικής μόρφωσης και αξιομίμητου εκκλησιαστικού ήθους. Η βιοτή του είναι εν πάσι άμεμπτη και αυτό το έχουν παραδεχθεί όλοι όσοι τον γνωρίζουν ακόμα και όσοι τον εχθρεύονται. Οι ομιλίες του είναι απαύγασμα θεολογικής κατάρτισης και εκκλησιαστικής ζωής. Όποιος κρίνει με πνευματικά κριτήρια, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι ο ιερέας αυτός είναι από τους πιο αξιόλογους στην Πάτρα. Ως πνευματικοπαίδι του θα μπορούσα να μιλήσω για τα πολλά πνευματικά χαρίσματα που τον διακρίνουν και τον εκκλησιαστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ως ποιμένας και πνευματικός πατέρας. Σχετικά με το περιστατικό, είναι σαφές ότι το έργο της πνευματικής διδασκαλίας πρέπει να γίνεται υπό την σκέπη της Εκκλησίας και όχι αυτονομημένα όπως κάνουν οι οργανώσεις. Καλώς λοιπόν σταμάτησε αυτή η σύναξη.

Σχετικά τέλος με την εκδίωξή του από τους ναούς όπου υπηρέτησε, πείτε μου μία περίπτωση στην οποία στοιχειοθετήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο και έχει αποδειχθεί ότι αδίκως εξεδιώχθη.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ότι από τον Άγ. Φανούριο έφυγε απλώς και μόνο για να τοποθετηθεί στην Αγ. Παρασκευή, πράγμα το οποίο συνιστά σαφώς ευνοϊκή μετάθεση. Αυτό συνέβη σχεδόν αμέσως μόλις έγινε Μητροπολίτης Πατρών ο Χρυσόστομος.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έφυγε μόνο για την μετάθεση γιατί δεν ξαναπάτησε το πόδι του στον Άγιο Φανούριο; Έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Την Αγία Παρασκευή την έκανε μόνο για το δικό του κόμμα. Όλοι είναι υπό τον έλεγχο του. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μητροπολίτης σιωπά και δεν τον μεταθέτει αφού οι Επίτροποι και το Φιλόπτωχο δεν τον Θέλουν.
Μια ερώτηση στο πνευματικό τέκνο του π. Ηλία τα παιδία του πατρός προσφέρουν υπηρεσία επί μισθό στον Ναό; Αναμένω απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει ο προϊστάμενος του Μητροπολίτης τί το καλό έκανε ο π. Ηλίας για να του δωρίσει τον τίτλο του πρωτοπρεσβυτέρου;
Του τον έδωσε χαριστικά μήπως και κλείσει το στόμα του ο π. Κύριλλος που όπου σταθεί βρίζει τον Μητροπολίτη του. Δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει ότι έμεινε στο ράφι και δεν κατάφερε να πάρει την Μητρόπολη. Μά ποιά μητρόπολη επιθυμούσε να πάρει όταν δεν έλεγε καλημέρα σε κανένα. Το ίδιο στυλ έχει και ο υμνούμενος εδώ π. Ηλίας. Δεν με νοιάζει το θέμα της κυρίας που έδιωξε αλλά το ότι έτσι έχει μάθει να κάνει δηλαδή να διόχνι. Με νοιάζει ότι έχει χωρίσει την εκκλησία. Με νοιάζει ότι είναι ο νέος Παπαδόπουλος. Με νοιάζει ότι κάνει διακρίσεις.
Θα πω όμως ότι εδώ χρειαζόταν ένας Νικόδημος που θα του έδινε μια μετάθεση σε χωριό για να φανεί η αξία του φελλού. Δυστυχώς την Θέση του δεσπότη Νικόδημου την κατάλαβε καλύτερος από τον Κύριλλο αλλά όχι τολμηρός.

Ανώνυμος είπε...

Τι να του κάνω εγώ ήταν τυχερός γιατί πέθανε ο παπά Παύλος. Τώρα την έκανε την ενορία οικογενειοκρατία. Είναι κάτι σαν το ΚΚΕ μόνο οι δικοί του μπορούν να προωθηθούν. Όσο για το κήρυγμα είναι για κλάματα όπως και του αδελφού του που τελικά αφού δεν είχε ακροατές το έκλεισε το κέντρο που είχε φτιάξει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας του γιος είναι αριστερός ψάλτης. Δεν απαγορεύεται από κάπου αυτό και συμβαίνει και σε άλλους ναούς. Ο συγκεκριμένος πάντως είναι διπλωματούχος και έχει υπηρετήσει στη Μητρόπολη κατ' όπιν παραινέσεως του ίδιου του πρώην Πατρών Νικοδήμου ο οποίος ήταν πάντως δεινός γνώστης και εκτελεστής της Βυζ. μουσικής. Σχετικά τώρα με τους επιτρόπους, είναι λογικό ο προϊστάμενος να ορίζει συνεργάτες με τους οποίους είναι εις θέσιν να συνεννοηθεί και εφ' όσον αυτοί φυσικά πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια πράγμα το οποίο φυσικά δεν έχετε μπει στη διαδικασία να διερευνήσετε.

Τέλος, ο π. Ηλίας εννοείται ότι ουδέποτε επεδίωξε να χωρίσει την Εκκλησία. Πάντοτε επιδιώκει την ενότητα. Αυτό όμως το οποίο δεν κάνει είναι συμβιβάζεται με την υποκρισία και ό,τι δε συνάδει με το θέλημα του Θεού. Εκεί δε θα κάνει πίσω και δε θα εξομαλύνει τον λόγο του.

Σ.σ: Δεν ξέρω από πότε είναι υποχρέωση του ιερέα να επισκέπτεται προηγούμενες ενορίες του και κατά πόσον μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιότατε κ. Χρυσόστομε. Σώστε μας από την παρουσία του εμπαθή αυτού κληρικού σας. Οι περισσότεροι ενορίτες φωνάζουν ΟΥΣΤ από εδώ στον π. Ηλία.
Σεβασμιότατε μας έχει παραγκωνίσει όλους εμάς. Αξιοποιεί μόνο ανθρώπους της ιερατικής οικογένειας Κωστόπουλου. Ας πάει και αυτός στο χωριό Μπάλα για να κάνει ντουέτο με τον αδελφό του Κύριλλο.
Σεβασμιότατε η υποκρισία του είναι μεγάλη. Ελάτε ξαφνικά στην συγκέντρωση του για να διαπιστωθεί και από σας η ανεπάρκεια του άνδρα και το λίγο των ανθρώπων που παρακολουθούν. Στην επίσκεψή σας είχε γίνει γενική κινητοποίηση των οπαδών της οικογένειας.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Από την πολεμική την οποία του ασκούν τα όργανα των οργανώσεως διαπιστώνω ότι ο π. Ηλίας Κωστόπουλος είναι σπουδαίος άνθρωπος. Δημοσίευσα όλα τα επικριτικά σχόλια ως τώρα για να διαπιστωθεί το επίπεδο των ευσεβιστών κομματικών παραγόντων.
Σεβαστέ π. Ηλία συνεχίστε την μαρτυρία σας στο ποίμνιό σας, με μόνο δραγουμάνο σας τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΤΗΡ ΗΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΣΩΘΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Την ευθύνη του μαρασμού της ενορίας της Αγίας Παρασκευής την έχει ο μητροπολίτης Χρυσόστομος γιατί αν και γνωρίζει την ανικανότητα και το διχαστικό πνεύμα αυτού του παπά που από όπου πέρασε άφησε πίσω καμένη γη εξακολουθεί να τον έχει στην ενορία αυτή την οποία κόσμησαν σπουδαίοι παπάδες. Το πόση κακία και ασυνεργασία έχει ο παπά αυτός το δείχνει το ότι ο παπά Δημήτρης δεν θέλει να επιστρέψει στην εφημεριακή του θέση ούτε ζωγραφιστός. Από την μέρα που πήρε απόσπαση έριξε πίσω του μαύρη πέτρα. Ο δε παπά Γιώργης είναι ένας σύγχρονος ιερομάρτυρας. Όλοι οι ενορίτες προσευχόμαστε να επιστρέψει ο παπά Πέτρος από το εξωτερικό να αναλάβει προϊστάμενος για να ζωντανέψει η ενορία.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς οι οποίοι κατηγορείτε τον π. Ηλία αναφέρετε συνεχώε γενικότητες και δεν έχω ακούσει ούτε μία συγκεκριμένη κατηγορία την οποία να μπορείτε να του προσάψετε. Κατηγορία για συγκεκριμένο γεγονός με το οποίο να στοιχειοθετείται παράβαση εκκλησιαστικών κανόνων. Αυτό το οποίο εισπράττω είναι στην πραγματικότητα μία εμπάθεια προς το πρόσωπό του η οποία είναι παντελώς ατεκμηρίωτη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα.
Το θέμα δεν είναι τι επιθυμεί ο καθένας μας αλλά τι λένε οι εκκλησιαστικοί κανόνες.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ορθόδοξη εκκλησία είναι οι παρεκκλησιαστικές οργανώσεις πουν λειτουργούν ως σωματεία και δημιουργούν σύγχυση εντός της εκκλησίας.
Η σύγχυση αυτή μεταφέρεται στους πιστούς με αποτέλεσμα ακατήχητος όπως είναι ο κόσμος να φεύγει από την πίστη και από τις εκκλησίες.
Ας αφήσουμε τον Πατήρ Ηλία να κάνει το έργο του όπως το κάνει σύμφωνα με τον λόγο του ΘΕΟΥ και τους εκκλησιαστικούς κανόνες.

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως προτιμω τον π.Ηλια απο τον π.Δημητρη ή καποιον αλλον...Ας τον κρινει ο Θεος ....οχι εμας...

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία δείχνει οτι οι σωστοί διώκονται

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έλεγε την αλήθεια?..

Ανώνυμος είπε...

Η Αγία Παρασκευή μετά από αστέρια κληρικούς κατέληξε στον π. Ηλία.
Προς τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο Σκλήφα έχω να πω: δεσπότη εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματά τους τώρα οι γύφτοι κρεμάνε τα νταούλια.
Κρίμα είναι άδικο την ενορία να την καταδυναστεύει ένας ανίκανος προς διοίκηση, κήρυγμα και ποιμαντική διακονία.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΥΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τολμώ να μιλάω έτσι στον δεσπότη γιατί έχω την υποψία ότι ο δεσπότης χατιρικά κρατάει στην Αγία Παρασκευή τον παπά Ηλία. Τον αφήνει εκεί για να επουλώσει την πληγή που έχει στην ψυχή του ο παπά Κύριλλος μετά τα παταγώδη αποτυχία του να γίνει δεσπότης στην Πάτρα. Ο Χρυσόστομος από ευγένεια και μεγαλοψυχία έχει αφήσει στην Αγία Παρασκευή τον παπά Ηλία και τον σταυρό του πρωτοπρεσβύτερου του τον έδωσε έτσι για ασπιρίνη.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή. Σύντομα θα κυκλοφορήσει φυλλάδιο με τίτλο:
«Έργα και ημέρες του π. Ηλία»
* Θα περιέχει φωτοτυπίες αναφορών προς την Ιερά Μητρόπολη Πατρών εναντίον.
* Θα περιέχει την Δικογραφία με όλη την ακροαματική διαδικασία κα την απόφαση στην μήνυση την οποία είχε καταθέσει ο π. Νεκτάριος.
* Θα περιέχει καταγγελίες και αναφορές ανδρών και γυναικών.
Το φυλλάδιο θα μοιραστεί ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ενορία Αγίας Παρασκευής και θα επιδοθεί και στον αδρανούντα μητροπολίτη Χρυσόστομο με κοινοποίηση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησιάς της Ελλάδας.

Εκκλησιαστικός Αγωνιστικός Όμιλος Πάτρας για την Ομαλότητα στην Αγία Παρασκευής Άνω Πόλης Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σ' αυτά τα οργανωσιακά γυναικείδια, που χωρίς φόβο Θεού,
τόλμησαν να υβρίζουν και να προπηλακίζουν έναν από τους λίγους
πλέον ορθοδόξους και αγίους κληρικούς της πόλεως των Πατρών.
Αυτές οι προκλητικές και αναιπαίσχυντες γυναίκες, έσπρωχναν και
καθύβριζαν, τον άγιον αυτόν ιερέαν την ώραν που αυτός κρατώντας
τον αγιασμόν και τον σταυρόν έραινεν τους πιστούς. Δεν φοβήθηκαν
αυτές οι άθλιες γυναίκες, όταν έσπρωχναν ιερέαν με άμφια και
κρατώντας τον σταυρόν μέσα στον ιερόν ναόν, μήπως ο Θεός ρίξει
ουράνιον πυρ και τις κατακαύσει; Θεωρούν αυτές οι τιποτένιες
και ασεβείς γυναίκες, ότι ο ναός και το πνευματικό κέντρο είναι
ιδιοκτησία τους, ενώ είναι όλου του ορθοδόξου λαού. Έτσι τις
έμαθαν οι προτεσταντίζουσες οργανώσεις και κύκλοι αγίας γραφής που
υπηρετούν. Και κατ' επέκτασιν οι κάθε λογής χριστιανικές οργανώσεις (Σωτήρ, Ζωή κλπ) που έχουν καταστρέψει το ορθόδοξο
και εκκλησιαστικό ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Έξω λοιπόν οι
κύκλοι Αγίας Γραφής και οι οργανώσεις από τις ενορίες. Για την ενορία είναι μόνο οι ιερείς και κανείς άλλος. Διώξτε από τις ενορίες το καρκίνωμα των "χριστιανικών οργανώσεων" που τόσο κακό έχουν κάνει στην ορθόδοξη και εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...

θα επρεπε να ντρεπεται για οσα γραφει ο 7/01 4.02μ.μ. Οι γυναικες ειχαν απολυτο δικιο . ο π.ηλιας δεν μπορει να κανει οτι θελει στην Αγια Παρασκευη..και εσεις που μιλατε και τον υποστηριζετε δεν ειστε καν ενοριτης..Οι κυριες δεν τον εσπρωξαν και το ξερετε πολυ καλα .. Συγκεκριμενα ο π. Ηλιας ενω κρατουσε το σταυρο και τον αγιασμο ηθελε να τσακωθει μεχρι που φοβηθηκε και κλειστηκε στο ιερο..Μην ξαναβρισετε αυτες τις γυναικες ...ειστε αναξιοι ολοι σας..

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει αυτό το αίσχος με την συμπεριφορά του π. Ηλία. Δυστυχώς έχει την υποστήριξη του δεσπότη ο οποίος σε άλλους παπάδες φοβερίζει ότι θα του κόψει τα πόδια αλλά μπροστά στα Κυριλλάκια την κάνει μόκο. Αφού την λύση δεν μπορεί να την δώσει ο δεσπότης θα την δώσουν οι ενορίτες. Δεν θα ξαναδεί άσπρη μέρα ο παπάς της διχόνοιας.
Εδώ δεν μπορεί να κάνει τίποτα το ιστολόγιο αυτό ο δεσπότης δεν το γνωρίζει. Θα σταλεί υλικό με βίντεο και άλλα ντοκουμέντα στον αγωνιστή ΘΕΟΛΟΓΟ Παναγιώτη Ανδριόπουλο που δεν φοβάτε να τα βάλει με τους Κωστοπουλέους. Αυτούνου το λέει η περδικούλα του. Σε λίγες βδομάδες βίντεο με τις δηλώσεις του π. Ηλία μετά την επίσκεψη του δεσπότη και με αποσπάσματα από τις γελοίες ομιλίες του θα είναι σε θέα όχι της Πάτρας αλλά όλης της Ελλάδας. Τότε να δω τι θα κάνει ο Σκλήφας και το μισό μερδικό ο παπά Ηλίας.
Παπά Ηλία πες αλεύρι ο Ηγούμενος του Ομπλού σε γυρεύει.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα πνευματικά παιδιά του Γέροντά μας π. Ηλία να είμαστε στον Άγιο Αθανάσιο στον εσπερινό για να δει ο Σεβασμιώτατος την πνευματική διάσταση του Γέροντά μας.

Δεν μπορεί να γίνει καμιά σύγκριση με κανένα κληρικό του Ναού της Αγίας Παρασκευής από της ανοικοδομήσεως ως τώρα.

Μόνο ο π. Ηλίας είναι άγρυπνος ποιμένας και ανυπέρβλητος διδάσκαλος του Ευαγγελίου και των Πατέρων.

Ανώνυμος είπε...

να κλεινει το στομα του ο 12/01/2013 5.14π.μ ... Οι προκατοχοι ιερεις του π.Ηλια δεν ειναι πλεον στη ζωη..βρισκονται στην αιωνια ζωη..ζουν μεσα στην αληθεια και οχι στα ψεματα,,,για αυτο να μην τους πιανετε στο στομα σας..Ηταν αψογες φυσιογνωμιες...Ο π.Ανδρεας και ο π.Παυλος εχτισαν εκκλησιες και πνευματικα κεντρα ...οδηγησαν νεους στην ιερωσυνη πχ π. Παντελιδης π. Γριβας .. δεν εχουν ποινικο μητρωο και 3 χρονια φυλακη ..

Ανώνυμος είπε...

Πάντα γεμίζω με χαρά όταν βλέπω την διχόνοια να κατακαίει τις καρδιές των Ορθοδόξων. Τρώγεστε μεταξύ σας σαν να είσαστε από άλλες ομολογίες. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας κάνει να συνειδητοποιήστε πως δεν είσθε Χριστιανοί. Συνεχίστε έτσι …. Γιατί χαίρομαι να σας βλέπω να μαλλιοτραβιέστε για πρόσωπα.
Άθεος
πρώην ορθόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Οι Οργανωσιακοί πάντα υπήρξαν οι παρεκκλησιαστικοί υπονομευτές της Εκκλησίας. Όποιος πατεί το πόδι του σε παρεκκλησιαστικούς είναι εκτός Εκκλησίας. Εύγε στον π. Ηλία που αντιστάθηκε στις αλήτησσες αυτές και τις πέταξε έξω από το πνευματικό κέντρο της ΕΝΟΡΙΑΣ. Όπως η Σύνοδος αφόρισε τον Σωτηρόπουλο έτσι και ο Μητροπολίτης να αφορίσει όλα τα γύναια που έχουν παρασυρθεί από τους παρεκκλησιαστικούς των οργανώσεων: Ζωή, Σωτήρ, Σταυρός, Λυδία.
Να καταδικάσει ο μητροπολίτης όλες τις παρεκκλησιαστικές σέκτες στην Πάτρα: Χριστιανική Εστία, Χριστιανική Στέγη, Αναπλαστική Σχολή, Στρατό Ορθοδοξίας, Διψώ και όπως αλλιώς και αν τους λένε.
Η Πάτρα έχει ανάγκη από Πνευματική Ενοριακά Κέντρα όπως αυτό στο οποίο δραστηριοποιείτε ο νέος Γέροντας της Πάτρας ο σεβάσμιος π. Ηλίας.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πολεμά τον π. Ηλία θα πάει στην κόλαση.
Είναι ο καλύτερος κληρικός.
Άμεμπτος.
Ηθικός.
Αφιλοχρήματος.
Αγιοπατερικός.
Αγωνιστής της Ορθοδοξίας.
Ζει και αναπνέει για την δόξα της Εκκλησίας.
Του αξίζει να πάρει υπεύθυνη διοικητική θέση και στην Μητρόπολη για να βάλει σε τάξη πλήθος ατακτούντων κληρικών.

Ανώνυμος είπε...

Να μας μεταφέρεις κάποια από τα κηρύγματα του π. Ηλία και του π. Κυρίλλου για την ωφέλεια μας κ. ιστολόγε.

Ανώνυμος είπε...

Σημεία και τέρατα στην Αγία Παρασκευή και ο Σκλήφας σιωπά.

Ανώνυμος είπε...

Τί συνέβη;

Ανώνυμος είπε...

Εε, γιατί να μη σωπήσει; Αφού είναι κώλος και βρακί απ'οτι 'εχω καταλάβει...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ.ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από την εκκλησία, κοντά στην αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Τις διαμαρτυρίες εναντίον του παπά-Ηλία που έγιναν στον Δεσπότη γιατί δεν τις έβαλες;
Αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες γιατί δεν τα αναδημοσίευσες;

Ανώνυμος είπε...

Α

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Δεν γνωρίζω τίποτα για όσα αναφέρεις.
Δεν είμαι από την Πάτρα.
Γνωρίζω όμως την τεχνική του Διαβόλου εναντίον των γνησίων κληρικών. Πάντα υπάρχουν ο «γραμματείς και οι φαρισαίοι» που υποκρίνονται τους καλούς και ψευδολογούν εναντίων των ευλαβών και ανιδιοτελών εργατών του Κυρίου. Ένας τέτοιος κληρικός είναι και ο π. Ηλίας. Ο χειρότερος εχθρός της εκκλησίας ο δούρειος ίππος είναι οι οργανωσιακοί. Τους γνωρίζω καλώς από την όψη και την κόψη. Γνωρίζω τον ψευτοευσεβισμό και την υποκρισία τους. Γνωρίζω καλά έναν θεομπαίχτη οργανωσιακό παπά που την βγάζει μεταξύ Πάτρας και Αθήνας και παρασύρει στην πλάνη ψυχές με αγαθή πρόθεση και τους παρασέρνει στην πλάνη των οργανώσεων με το μυστήριο της εξομολογήσεως. Θα πρέπει η Ιεραρχία να απαγορεύσει στους οργανωσιακούς παπάδες να εξομολογούν στις αίθουσές τους ή σε ναούς. Ακόμα να μην κηρύττουν σε ναούς διότι παρασέρνουν πιστούς στην πλάνη των οργανώσεων.
Στον σεβάσμιο και τίμιο Γέροντα π. Ηλία Κωστόπουλο έχω να επαναλάβω τα λόγια του Κυρίου: «Ιδού εγώ αποστέλλω υμάς ως πρόβατα εν μέσω λύκων». «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι».
Μην πτοείσθε πατέρα Ηλία. Κανένας οργανωσιακός να μην ξαναμπεί στο ναό σας. αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ηλίας δεν έδιωξε από το Πνευματικό Κέντρο μόνο δύο κύκλους. Έδιωξε ενορίτισσες που πρόφεραν τον οβολό τους για να κτισθεί το Πνευματικό Κέντρο προτού έλθει στην ενορία μας ο π. Ηλίας. Είναι Κυρίες που πρόσφεραν υπηρεσίες στον Ναό επί σειρά ετών.
Τώρα όμως ο π. Ηλίας δεν επιθυμεί να έχει τους ενορίτες του σε αυτό αλλά τα απομεινάρια του «Εκκλησιαστικού Κέντρου Επιστημόνων» το οποίο ο αδελφός του π. Κύριλλος όταν δεν εκλέχτηκε επίσκοπος Πατρών το έκλεισε την επομένη. Αυτούς λοιπόν τους «άστεγους» των διαφόρων ενοριών φιλοξένει τώρα ο π. Ηλίας.
Εμείς όλες όσες παρακολουθούμε τους δύο κύκλους που έδιωξε είμαστε ενορίτισσες βαπτισμένες οι περισσότερες στην Αγία Παρασκευή. Δεν είμαστε συνιστώσες άλλων ενοριών. Ο σεβασμός μας προς τον π. Ηλία υπήρξε υποδειγματικός. Πως μπορώ όμως τώρα να σεβαστώ τον π. Ηλία που με έδιωξε από το Πνευματικό Κέντρο ΜΑΣ. Αυτός σε λίγο καιρό θα εγκαταλείψει την ενορία για καλύτερη θέση. Εμείς όμως θα είμαστε σε αυτή.
Δυστυχώς συμπαράσταση δεν υπήρξε ούτε από τον ΠΑΤΕΡΑ μας και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ που τον αφήνει ανεξέλεγκτο να αλωνίζει.
Οι πρεσβείες των σεβαστών μας κληρικών που τώρα είναι στον ουρανό και ίδρωσαν για την ενορία θα εισακουσθούν από την Αγία μας Παρασκευή. Μακαριστοί π. Ανδρέα Παπαδημητρόπουλε, π. Ιάκωβε Λιαρομμάτη, π. Βασίλειε Κωστόπουλε, π. Παρασκευά Χρυσανθακόπουλε, π. Παύλο Χριστοδουλή, σε σας εναποθέτουμε την ελπίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο κύριες που έκαναν τον κύκλο είναι:
Δασκάλα καταξιωμένη στην περιοχή, αφού δίδασκε επί χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο της ενορίας. Γνωρίζει καλύτερα από τον ιερέα τους κατοίκους αφού πέρασαν από τα χέρια της πολλά παιδιά και συνεργάστηκε με γονείς.
Αυτή την Δασκάλα ο π. Ηλίας την έδιωξε για να φέρει από το «κόμμα» του το πρώην Εκκλησιαστικό Κέντρο Επιστημόνων. Δηλαδή έφερε έκτος ενορίας συνεργάτες.
Άρα και ο π. Ηλίας είναι οργανωσιακός άλλης παράταξης. Μην το παίζει εκκλησιαστικός τύπος.

Η άλλη κυρία είναι Θεολόγος σύζυγος κληρικού. Η κυκλάρχισσα θεολόγος αυτή κάνει κύκλο και στην ενορία του συζύγου της με 80 μέλη.
Ο π. Ηλίας εδίωξε δύο καταξιωμένες Κυρίες από την διακονία του λόγου του Θεού στο Πνευματικό Κέντρο που το έκτισαν οι Ενορίτες και όχι τα πρώην μέλη του Εκκλησιαστικού Κέντρου Επιστημόνων.
Μπορεί ο Δεσπότης μας να μην τα βάζει με τον π. Ηλίας γιατί φοβάται όπως όλοι λένε στην ενορία τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο αδελφό του π. Ηλία και συνυποψήφιο του Δεσπότη που έχασε παταγωδώς.
Σε πείσμα του διαβόλου ιστολόγε που τα βάζεις με τους αγνούς διακόνους του λόγου το Θεού οι Κύκλοι αυτοί συνεχίζουν σε οικία ευλαβούς Κυρίας που ο υιός της είναι Αγιορείτης Ιερομόναχος.
Όχι μόνο συνεχίζουν αλλά και αυξάνουν τα μέλη. Δόξα στο Τριαδικό μας Θεό. Η ελπίδα για δικαίωση υπάρχει ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλει βρόντα. Ο Σκλήφας φοβάται τον Κωστόπουλο. Αφού δεν τόλμησε να του κάνει κάτι τότε που έβρισε το Μέγα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόπουλο. Τότε πέρασε του Κύριλλου Κωστόπουλου και όχι του Χρυσόστομο Σκλήφα. Έτσι και εδώ ο π. Ηλίας κάνει ότι του καπνίσει χωρίς να λογοδοτεί στο υποχείριο του τον δεσπότη.

deaf είπε...

Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το Blog λυπάμαι πολύ για την κατάντια σας.....χάνετε τόσο χρόνο με το να κατηγορείτε έναν ιερέα...Αλήθεια γιατί δεν υπογράφετε τις αναρτήσεις σας;;;; Αυτό είναι δειλία, είναι ανέντιμο, είναι..................
Ξεχάσατε ότι διανύουμε την Μεγάλη Τεσσαρακοστή! Βέβαια αισθάνεστε ότι είστε ήδη σωσμένοι και δεν έχετε ανάγκη να πιάσετε ένα κομποσκοίνι. Βέβαια και να το πιάνετε μέσα σας έχετε την βεβαιότητα ότι θα σωθείτε, αφού νηστεύετε, πάτε κάθε Κυριακή εκκλησία κ. ά Κοιτάξτε τον εαυτό σας και αφήστε το Δεσπότη να προσέχει τους ιερείς...Αν φυσικά έχετε σοβαρές κατηγορίες, τότε να τις γράψετε επώνυμα... Πόσο λυπάμαι να υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα και εσείς να ασχολείσθε με τις κυρίες....Αν και αυτές το πήραν τόσο βαριά, φαίνεται δεν έχουν δουλέψει τους εαυτούς τους. Τους θεωρούν ως τέλειους. Ας το πάρουν ως θέλημα του Θεού, ας πούνε ότι ίσως δεν ήταν άξιες γι αυτό το λειτούργημα και ταπεινά να σκύψουν και να κοιτάξουν μέσα τους και τότε αυτό θα γίνει αιτία να γίνουν πιο πνευματικοί άνθρωποι! Ας σκεφθούν ποιές είμαστε εμείς που θεωρούμε ότι πρέπει να κατηχούμε τα παιδιά; Έτσι δε θα έκαναν Άγιοι Γεροντάδες; Αν τα παίρνουμε όλα εγωιστικά, τότε καλύτερα που δεν κατηχούν ψυχές...
Με συγχωρείτε για το ύφος μου, αλλά τα βλέπω από απόσταση όλα αυτά και λυπάμαι για ανθρώπους που λένε ότι αγωνίζονται πνευματικά να συμπεριφέρονται έτσι. Εγώ δεν θεωρώ ότι αγωνίζομαι πνευματικά, απλά αγαπώ την Εκκλησία και με λυπούν τέτοιου είδους αλλαζονικές συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Στην ενορία μας (Αγία Παρασκευή Πατρών), και την νέα αυτή κατηχητική περίοδο, δεν θα είναι ΚΑΝΕΝΑΣ οργανωσιακός σε υπεύθυνη θέση. Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θεολόγος πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Κωστόπουλος, με τις ευλογίες και την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, έχει αποκλείσει όλους τους οργανωσιακούς από το Πνευματικό Κέντρο. Σε όλους τους τομείς του πνευματικού έργου υπεύθυνος είναι ο θεολόγος πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Κωστόπουλος και ως συνεργάτες του έχει μόνο τα πνευματικά του παιδιά. Ας γίνει η Ενορία μας πρότυπο και για άλλες.

Ανώνυμος είπε...

Στη ενορία της Αγ. Παρασκευής της Πάτρας δεν αφήνουν τους ενορίτες να ηρεμήσουν και συνεχώς τους δημιουργούν διάφορα προβλήματα, ο προϊστάμενος με τους ξενόφερτους επιτρόπους του. Τον προηγούμενο χρόνο ο προϊστάμενος της Αγ. Παρασκευής είχε απαγορεύσει να γίνονται οι κύκλοι στο πνευματικό κέντρο της ενορίας το οποίο είχε ανεγερθεί επί Μακαριστού Πατρός Παύλου με την οικονομική βοήθεια αυτών των ιδίων γυναικών των κύκλων τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε και αιρετικές επειδή είναι της χριστιανικής εστίας τότε που ο ίδιος περιφέρονταν διωκόμενος από ενορία σε ενορία Αφού λοιπόν επέτρεψε κατόπιν πιέσεως την επαναλειτουργία των κύκλων για το τρέχων έτος θέλησε πάλη να τις εκδικηθεί με το τρόπο του ως εξής. Τους τρεις κύκλους των είκοσι γυναικών έκαστος τους έβαλε το ίδιο απόγευμα της Τρίτης με αποτέλεσμα να συνωστίζονται και να μην μπορούν να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε. Ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδος οι αίθουσες είναι άδειες η έχουν πολύ λίγα άτομα. Την Δευτέρα έχει όλο το απόγευμα το κύκλων των φοιτητών που δεν υπερβαίνουν τα τέσσερα με πέντε άτομα. Το ίδιο συμβαίνει και τις άλλες ημέρες. Κατά την διάρκεια της Θειας Λειτουργίας εισέρχονται με τα παιδικά καροτσάκια μέσα στο κέντρο του Ναού με την ανοχή του Ιερέα σαν να είναι παιδότοπος κάνοντας κινήσεις και φωνάζοντας τα παιδεία έτσι ώστε να μην μπορούν να προσευχηθούν οι πιστοί όπως θα ήθελαν και γι αυτό οι ενορίτες έχουν φύγει από την Αγ Παρασκευή και για πολλούς άλλους λόγους που δημιουργεί συνεχώς ο Ιερέας

Ανώνυμος είπε...

Ο δεσπότης Χρυσόστομος της Πάτρας γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργεί αυτός ο ιερέας. Από όπου πέρασε τον διώξανε. Δεν του κάνει τίποτα γιατί τον φοβάται. Ο π. Ηλίας έχει προστάτη τον αδελφό του Αρχιμ, Κύριλλο στον οποίο ο δεσπότης στέκετε προσοχή. Κρίμα σε αυτή την ενορία. Ο δεσπότης έχει υπογράψει την καταδίκη της.

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλους ο Πατρών Χρυσόστομος το παίζει παλικάρι και τους απειλή πως θα τους «κόψει τα πόδια» μπροστά στον π. Ηλία στέκεται σε στάση παρουσιάστε. Του έχει πάρει τον αέρα και ούτε να βήξει δεν τολμά ο Σκλήφας. Η ενορία αυτή μαραζώνει με τις βλακείες του π. Ηλία αλλά ο «μάγκας» δεσπότης κάνει την πάπια. Άντε ρε π. Ηλία μπορεί να μην σε πάω αλλά για το ότι χορεύεις στο ταψί τον δεσπότη σου αξίζουν συγχαρητήρια. Μην τον αφήσεις σε χλωρό κλαρί. Όλοι οι παπάδες σε πάμε με χίλια για τα χουνέρια που κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά αυτός ο παπάς που κατάφερε να τα βάλει με τα κομματικά στελέχη των οργανωσιακών. Ας κάνουν ότι θέλουν στα σπίτια και στα κτίρια τους ποτέ όμως μέσα στον χώρο της Εκκλησίας αυτοί που την υπονομεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Τους έχει διώξει όλους και έμεινε με την οικογένειά του για ψάλτες και τον αδελφό του για τα πανηγύρια του ναού.

Ανώνυμος είπε...

Σκάστε από το κακό σας. Ο π. Ηλίας συνεχίζει το έργο του. Σας έχει γραμμένους όλους. Κανένας δεν μπορεί να τον πειράξει γιατί ο κόσμος τον αγαπά. Το έχει καταλάβει και ο Τριπολιτσιώτης και κάνει την πάπια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Σας μένει καθόλου χρόνος να προσευχηθείτε ???!!!

Προδρομος Αγιο ορος είπε...

Ο π. Ηλίας είναι πολύ καλός ποιμένας, τον γνωρίζουμε χρόνια. Η ανάρτηση που έχετε κανει δεν ειναι σωστἠ, έαν υπάρχει ένα πρόβλημα στην ενορία του θα το λύσει με τις εν λόγω κυρίες τού κατηχητικού και μόνον με αυτές. Ειναι μεγάλο λαθος έσεις όλοι οι ανώνυμοι να εκτοξεύετε βέλη απο δω και απο εκεί και να διχάζετε έτσι τους ενορίτες της Αγ. Παρασκευής. Δημιουργείτε σκάλδαλο σε αθάνατες ψυχές, προσέχετε λιγάκι χρονιάρες μερες τώρα πώς θα κάνετε και Χριστούγεννα. Λύσατε όλα τα προβλήμματα με τους μασόνους , τους κλέφτες πολιτικούς, τους αιρετικούς, τους γιαχοβάδες κλπ εκει στην Πάτρα και πιαστήκατε να πυροβολείτε την Εκκλησία? Ντροπή. μ. Πρόδρομος Άγιο Ορος.