Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Οι κακομοίρηδες οργανωσιακοί και οι επίγονοί τους νομίζουν πως όλα μετρώνται με το χρήμα.Προ ετών απέλυσαν το υπάλληλό τους οι οργανωσιακοί μετά από 26 χρόνια για να πάρουν στην θέση του μια γυναίκα.

Μια γυναίκα με μεροκάματο φθηνό. Δούλεψε και αυτή όπως και ο προηγούμενος με αγάπη και με πνεύμα θυσίας. Καταδεχτική, εξυπηρετική, θυσία για όλους. Δεν σκέφτηκαν αν είχε ανάγκη τα λιγοστά χρήματα που την πλήρωναν. Γνωστή η τακτική τους μετά από σκάρτα 2 χρόνια την απέλυσαν……
Έμεινε μήνες κενό, αδειανό ντουβάρι ο χώρος αυτούς που επί δεκαετίες είχε ζωή.
Τώρα κάτι νέο γεννήθηκε. Έβαλαν από έξω τέσσερα φανάρια –μην πάει το μυαλό σας στο κακό- δεν είναι κόκκινα αλλά μαύρα σαν και την καρδιά των ιδιοκτητών του ακινήτου.

Μου είπαν πως το νοίκιασαν για να ανοίξουν μια επιχείρηση. Όχι μπαρ, όχι ψησταριά, όχι ουζερί. Τίποτα από αυτά θα είναι κάτι νέο πρωτοποριακό εκκλησιαστικό. Τί ; δεν το λένε πουθενά το κρατούν μυστικό μέχρι να γεννηθεί. Γνωστή τακτική των οργανοσιακών η μυστικότητα. Οι μασόνοι μπροστά τους είναι για κλάματα.   
Θα είναι η στέγη μας λένε οι παρεκκλησιαστικοί. Που δεν θα χωράει αυτούς που ίδρωσαν, αλλά αυτούς που αρπάζουν ευκαιρίες. Στα 105 χρόνια τους οι οργανωσιακοί πάντα μένουν οι ίδιοι.
Αχ!  Χρήστο πόσες αλήθειες μας δίδαξες μέσα από το καταφύγιό σου.
Οι κακομοίρηδες οργανωσιακοί και οι επίγονοί τους νομίζουν πως όλα μετρώνται με το χρήμα.
Γι’ αυτό έμειναν μόνοι τους μέσα σε μεγάλα κτίρια χωρίς ανθρώπινη ζωή.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση κομπλεξάρα φίλε... κρίμα δεν σε ήθελε...

Ανώνυμος είπε...

Θα τους τιμωρήσει ο Θεός και αυτούς που τώρα εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Σύντομα θα τι κλείσουν. Την αδικία δεν την αφήνει απλήρωτη ο Θεός. Έτσι σχεδόν έκλεισαν και στην Αθήνα. Δεν έχουν τίποτα μόνο ράφια αδειανά.

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να ξερα αν τα πιστευεις οσα γραφεις ή απλά την βρίσκεις...
400 παιδια στην κατασκηνωση του Παρνασσου καθε χρονο κι αλλα 300 στην Βραωνα, δεν μου δειχνουν να κλείνει το "τερας" της ΖΩΗΣ που πρέπει να φταίει για ολα τα δεινα του κόσμου με όσα λες...
Όσο για τον Γιανναρα, τα εγγόνια του στον Παρνασσο ερχονται και ο ιδιος φετος ηταν στην γιορτη εναρξης της ΧΦΕ...
Αρα, μαλλον αναθεωρησε μεχρι κι αυτος ο μεγας πολέμιος...

Χριστός Ανέστη!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Αληθώς Ανέστη.
Η Ζωή όμως δεν θα αναστηθεί και ευτυχώς.
Μιλάς για την κατασκήνωση. Καλά κάνεις. Μου δίνεις την ευκαιρία να σε ρωτήσω.
Πως απέκτησε τις εγκαταστάσεις; Πληρώνει προσωπικό; Πληρώνει ένσημα;
Όχι όλα είναι εθελοντικά. Αυτό τουλάχιστον γινόταν στην εποχή μου.
Ρώτα σε παρακαλώ για τον απολογισμό της κατασκήνωσης. Αν δεν κάνω λάθος οι γονείς πληρώνουν –μικρό ποσό- για την παραμονή των παιδιών. Άραγε υπάρχει κέρδος από τις προσφορές των εθελοντών;
Αυτό το κέρδος ποιος το διαχειρίζεται.
Αν επιμένεις θα σου πω περισσότερα.
Τις κατασκηνώσεις τις κρατούν γιατί συνεχίζουν να οικονομούν. Όπως κάνουν και οι επιχειρηματίες ιδιώτες.
Το γιατί στέλνει εκεί ο Γιανναράς παιδιά και εγγόνια είναι δικό του θέμα.
Πήγα και εγώ αλλά τα παιδιά μου δεν τα στέλνω.

Ανώνυμος είπε...

Στον Παρνασσό χρόνια δούλευε ο Κουτούγιας σαν σκλάβος για να κάνουν μεγαλειώδης εμφανίσεις οι κηφήνες ρασοφόροι και οι άχρηστοι παντελονοφόροι που μόνο να απολαμβάνουν γνωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Η κατασκήνωση του Παρνασσού κατάντησε χειρότερη από τις κοσμικές. Μαζεύουν ως ομαδάρχες όχι πλέον στελέχη της Ζωής αφού δεν υπάρχουν αλλά διάφορα παιδιά πολλών αποχρώσεων. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Αναπολώ το χθες και κλαίω με το σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Να ανοίξει να φάνε ψωμάκι σε μια οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν στα είπανε καλα...
Οι κατασκηνώσεις ήταν και θα είναι εθελοντικές ακριβώς για να πληρώνουν ελάχιστο τίμημα οι γονείς, για να μπορουν να στέλνουν τα παιδιά τους να ακούνε για τον Χριστό!
Με 170-180 ευρω η Κατασκήνωση μπαίνει τουλάχιστον 70-80 ευρώ/παιδί τον χρόνο μόνο για τα λειτουργικά έξοδα! Πόσα παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν ανεβαίνουν και δωρεάν ακόμα! Σκέψου να πληρωνόντουσαν και τα στελέχη που βοηθάνε! Αλλά πέρα από αυτό ο εθελοντικός χαρακτήρας έχει να κάνει με το οτι όποιος βοηθάει εκεί το κάνει γιατι θέλει να μεταδώσει Χριστό στα μικρότερα αδέρφια του, οχι για να πληρωθεί! Το κάνει γιατι το νιώθει και έχει ζέση πίστεως!
Άκου κέρδος οι κατασκηνώσεις!
Δεν έχεις ιδέα!
Για τον Γιανναρά δεν απαντάς όμως! Αυτός ο μέγας κριτικός της ΖΩΗΣ γιατί στέλνει τα εγγόνια του??? Θέλει το κακό τους?
Όσο για τον φίλο που λέει πως η κατασκήνωση είναι σαν τις κοσμικές μάλλον δεν έχει πατήσει ποτέ!
Όντας για χρόνια κατηχητής σε ενορίες και χρόνια ομαδάρχης στον Παρνασσό, αυτό που ξέρω είναι πως ο "χειρότερος" Ομαδάρχης του Παρνασσού είναι μέσα στους καλύτερους δέκα κατηχητές οποιασδήποτε ενορίας!

Φιλικά πάντα,
Δεκάπιος