Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Και ο Ζακύνθου με νέα αμφίεση στην Πόλη.Διάβασα στο ιστολόγιο «Φως Φαναρίου» του Θεολόγου κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου  από την «Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα».
Γράφει μεταξύ των άλλων:

 «Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Γερμανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη χαμογελαστός και ευδιάθετος έχοντας στο πλευρό του τον διάδοχό του στην Ζάκυνθο, Μητροπολίτη Διονύσιο.» 

Τον από Δωδώνης, Ζακύνθου και ξανά Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο τον αναγνώρισα μέσα στο υπερπολυτελές δωμάτιο του Νοσοκομείου από την αμφίεση. Βέβαια τέτοια πολυτέλεια δεν νομίζω να την έχουν οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.  

Έψαξα να βρω τον από Φωτικής Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο και τον βρήκα με κουστούμι, στην άκρη και όρθιος. Αφού τους αρέσει το κουστούμι από το Ράσο ας το φορέσουν στην Επαρχία τους να κυκλοφορήσουν αν τολμούν.

Πέρα από το πικρόχολο σχόλιο να πω ότι του Γαλλίας κ.  Εμμανουήλ του πάει καλύτερα το κουστούμι.  
Γαλλικό ράψιμο γαρ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και με μπουφάν και τζιν.

Ανώνυμος είπε...

Και που Εισαι Ακομα ε ρε Γελια. Οντως Κριμα για το Καταντημα αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Το ράσο και τα γένια είναι αναχρονιστικά. Οι ιερείς να κυκλοφορούν εκτός του ναού όπως τους αρέσει.