Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος έδωσε την ζωή του στο Ευαγγέλιο.



Στο ιστολόγιό του θεολόγος γράφει: 
«Ο αφορισμένος υπό Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, με δήλωσή του που κάνει τον γύρο του "εκκλησιαστικού" διαδικτύου, μας αποκαλύπτει κάτι συγκλονιστικό! Έζησε όλον του τον βίο παρασιτικά. Στο όνομα της "ιεραποστολής", όπως αυτός φυσικά την αντιλαμβάνεται, δεν δούλεψε ούτε μία μέρα, δεν έχει ούτε ένα ένσημο - κατά το κοινώς λεγόμενον- γιατί "φίλοι και ζηλωτές" τον πλήρωναν πολύ ακριβά!»

Διαφωνώ σε πολλά με τον κ. Σωτηρόπουλο. 
Δεν μπορώ όμως να μην υπερασπισθώ έναν αφιλάργυρο εργάτη του Ευαγγελίου. 
Δεν έζησε τον «βίο του παρασιτικά».   
Θα μπορούσε ως αριστούχος της Φιλολογίας και της Θεολογίας το λιγότερο να είναι διορισμένος ως καθηγητής και να ζει άνετα ως μισθοσυντήρητος του Ελληνικού Δημοσίου. 
Θα μπορούσε να έχει γλύψει κάποιο δεσπότη να προσληφθεί ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση και να απολαμβάνει τιμών γλύφοντας ρασοφόρους. 
Γιατί όχι και Πανεπιστημιακός.  
Τελικά θα μπορούσε να έχει γίνει παπάς (όπως πολλοί οργανωσιακοί) και να λαμβάνει βρέξει χιονίσει μισθό. 
Τίποτα από όλα αυτά. Έδωσε την ζωή του σε αυτό που πίστευε.
Δεν θέλω να γράψω περισσότερα. 
Απλά θα τονίσω μια λέξη που έχει σημασία σε μας τους Έλληνες «ΝΤΡΟΠΗ».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαθήματα ΗΘΟΥΣ από τον κ.Νικόλαο Σωτηρόπουλο
ΛΑΒΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο κ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ,,, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΝ κ. Ν.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ.
http://egolpio.wordpress.com/2014/06/08/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%b1%ce%bf-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%81/

Ανώνυμος είπε...

''ΟΣΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ'' ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ , Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΒΟΥΣΕ.
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη απάντηση είναι αυτή η δική σας, λέει ένας σχολιαστής στο ιστολόγιο "Αμέθυστος".

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε! Τουλάχιστον την ελεεινή ανάρτηση θα την αποσύρει ο συντάκτης της τώρα που ο Ν.Σωτηρόπουλος δε ζει επί της γης;