Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί κανονικά. ...Οι αποφάσεις μας, θα είναι δεσμευτικές και για τις απουσιάζουσες Εκκλησίες.



Κορυφαίος Ιεράρχης δήλωσε:



«Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Αυτή είναι η απόφαση της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Σαπμεζύ από 21-28 Ιανουαρίου 2016.

Είναι φυσικό, ορισμένες τοπικές Εκκλησίες, για δικούς τους λόγους, να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στην δέσμευσή τους, στο Σαμπεζύ.

Όλοι θα είμαστε εκεί. Οι αποφάσεις μας, θα είναι δεσμευτικές και για τις απουσιάζουσες Εκκλησίες.

Αν παρ’ ελπίδα δεν τις αποδεχθούν, γνωρίζουν τις συνέπειες.

Τα υπόλοιπα μετά την Σύνοδο ….»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε η Εκκλησία θα κάνει δεκτά τα παιχνίδια της Μόσχας. Να σταματήσει η κοινωνία μαζί της. Έτσι που το πάει χρόνια τώρα έχει αποσχισθεί από την ενότητα της Εκκλησίας της Ορθόδοξης και τραβάει τον δρόμο το δικό της.

Ανώνυμος είπε...

Οι αποφάσεις φυσικά και δεν πρόκειται να είναι δεσμευτικές εάν προσκρούουν στο Δόγμα και το Ήθος της Ορθοδοξίας. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι υποστηρικτές της ληστρικής ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Η Φερράρα-Φλωρεντία και η υποδοχή που επεφύλαξε ο πιστός λαός στους προδότες δεν τους έχει διδάξει τίποτε;
Ας τολμήσουν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις! Το λόγο τότε τον έχει ο πιστός λαός!

Ανώνυμος είπε...

Ο πιστός λαός ζητά μεγάλες αλλαγές τις οποίες οι προκαθήμενοι δεν τολμούν. Οι δεκάδες των συντηρητικών είναι ελάχιστοι μπροστά στα εκατομμύρια των ανθρώπων που επιθυμούν μεγάλες βελτιώσεις στην ζωή της Εκκλησίας.
Τώρα τα περί ληστρικής είναι ανοησίες και τίποτα άλλο.