Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ! 2011 μ.Χ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

Xριστιανική Ένωση Λαμίας


Στοιχεία της Ελλάδας του σήμερα, όπως καταγράφονται από ειδικούς μελετητές και συνολικά τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, παρουσιάζονται σε συζητήσεις και μέσα από το διαδίκτυο, είναι:
1.                       Μηδενική εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στην εσωτερική κοινωνική ζωή. Λείπει το όραμα και η προοπτική που μπορεί να συνδέσει όλους τους Έλληνες και να τους εμπνεύσει – προωθήσει σε ένα ανώτερο εθνικό σκοπό.
2.                       Η μαζική νοοτροπία που διακατέχει τον ελληνισμό σήμερα κυρίως στην Μητροπολιτική Ελλάδα, ίσως και στη διασπορά, είναι η θεοποίηση του εαυτού μας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας γενικότερα. Προέχει λοιπόν στο μυαλό και στην καρδιά μας το ατομικό κακώς νοούμενο συμφέρον.
3.                       Έχει σχεδόν αφανισθεί στις μέρες μας η εθνική και πατριωτική συνείδηση με κυριότερο στοιχείο αυτής της κατάστασης το γκρέμισμα της εθνικής Παιδείας. Έχουμε άλωση της εθνικής συνειδήσεως και αλλοίωση της εθνικής παιδείας. Τα σχολικά εγχειρίδια βρίθουν από ανθελληνικότητα και κοσμοπολιτισμό, με κολοβωμένες αναφορές στη νεότερη ελληνική ιστορία, υπερτονίζοντας την αρχαία και την ευρωπαϊκή. Τα ελληνόπουλα συγχέουν 1821 και 1940, Β΄ΠΠ και Κιλελέρ…
4.                       Πρόσωπα ανάξια του μεγάλου ονόματος του Έλληνα με λόγο και γραφίδα παρεισέφρυσαν όλα αυτά τα χρόνια στον κοινωνικό ιστό σαν άλλα καρκινώματα, σιωνιστικά και μαρξιστικά και αποδόμησαν την εθνική μας ταυτότητα από τα κυρίαρχα και διαχρονικά της στοιχεία, με κορυφαίο του χορού πρωθυπουργό της χώρας και κορυφαίο γεγονός την απάλειψη του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες, ούτε ακόμη και ως προαιρετική επιλογή.
5.                       Μόλις την τελευταία στιγμή προλάβανε οι υγιείς επιστημονικές δυνάμεις της χώρας να εξοστρακίσουν από τη δημόσια σκηνή πρόσωπα που αλλοίωναν και παραποιούσαν την ιστορία του γένους. Αυτά τα πρόσωπα, αν και έφυγαν κακήν κακώς, άλλες θέσεις κατέλαβαν, καθότι ετύγχαναν ευρωπαϊκής κάλυψης.
6.                       Φοβερή ζημιά υπέστη όλα αυτά τα διατρέξαντα χρόνια η αθάνατη ελληνική γλώσσα. Αποτέλεσμα τούτου, οι μαθητές σήμερα να χρησιμοποιούν στις συνεννοήσεις τους ελάχιστες λέξεις, από τη διάλεκτο του πεζοδρομίου, ατάκες και συνθήματα χωρίς την ευπρέπεια του έλληνος λόγου, πολλά αγγλικά, στα γραπτά τους ακραίο μονοτονικό και απαράδεκτη ισοπεδωτική ορθρογραφία, ελληνικά με λατινική γραφή. Επίσης δεν μπορούν να αναχθούν ετυμολογικά στη ρίζα των λέξεων και να παράξουν γραπτό λόγο πηγαίο και αυθόρμητο.
7.                       Η υπόθεση των τριών οθονών που εισήλασαν στην οικογενειακή και εφηβική ζωή, δηλ. της τηλεόρασης, του υπολογιστού και του φορητού τηλεφώνου, κατέστρεψαν τη σκέψη και τον χρόνο των ελληνοπαίδων, τα οποία πιεζόμενα από το απαράδεκτο και βάρβαρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολείου και παραπαιδείας, προσπαθούν να διασκεδάσουν με τα αμερικανικά υποπροϊόντα μιας θολής και βρώμικης ξενόφερτης κουλτούρας, ψάχνοντας κάθε τόσο και μια αφορμή για κατάληψη ή εκδρομή.
8.                       Βασικότατο θέμα και πρόβλημα, το οποίο τώρα τελευταία ενέσκηψε δριμύτερα είναι η αλλοίωση των συμβόλων. Εμψύχων και αψύχων. Αποκαθηλώνονται από το διαχρονικό βάθρο τους η Εκκλησία, η Πατρίδα, η Οικογένεια (με τα ποικίλα σύμφωνα συμβίωσης). Οι επαναστάτες του 1821 χαρακτηρίζονται «αγράμματοι και αμόρφωτοι». Η συνέχεια και η διαχρονικότητα της ελληνικής φυλής διασπώνται  με έωλα επιχειρήματα. Η ελληνική θεολογία χαρακτηρίζεται επαρχιωτισμός. Οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις θεωρούνται φανατισμός και ρατσισμός. Οι εικόνες, τα άμφια, ο Τίμιος Σταυρός και ελληνική Σημαία δεν χρειάζονται πλέον, έτσι λένε, διότι προκαλούν το διαχωρισμό και καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία.
9.                       Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών αλλοίωσαν τον κοινωνικό ιστό και βιώνουμε πλέον μια νέα αιχμαλωσία και νέα τουρκοκρατία στην ίδια μας τη χώρα. Οι κοινωνικές αντοχές έχουν φτάσει στα όριά τους. Η ένταξη αποδεικνύεται μια ουτοπία και η πολυπολιτισμική κοινωνία ένα άπιαστο όνειρο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αρχίζουν και παίρνουν όλο και πιο αυστηρά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Η οικονομία γονάτισε, οι δουλειές πέθαναν, το δημογραφικό απόκτησε άλλο περιεχόμενο. Η πατρίδα έπαψε πλέον να «επιμένει ελληνικά». Ο μουσουλμανισμός επί θύραις.
10.                   Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος σ΄ αυτό τον κατήφορο, ζούμε πλέον σε μια νέα κατοχή, με την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, λόγω Δ.Ν.Τ. Άλλοι κυβερνούν αυτό τον τόπο πλέον. Σε λίγο και άλλοι θα κατοικούν.
11.                   Μέσα σε όλο αυτό τον χαλασμό μόνη διέξοδος δυστυχώς των αυτόχθονων είναι οι τουρκικές προπαγανδιστικές τηλεοπτικές σειρές των ελληνικών καναλιών, όπου προβάλλεται μάλλον ένας υγιέστερος τρόπος κοινωνικής και οικογενειακής ζωής, με αξίες και ιδανικά, κάτι που λείπει από τη χυδαιότητα και διαστροφή των ελληνικών αντίστοιχων αποτυχημένων προσπαθειών.
12.                   Ελπίδα μας όμως και πάλι η Εκκλησία του Χριστού, η οποία με μερικούς αξίους εκπροσώπους της σπάει, ακόμη και σήμερα, τον καθωσπρεπισμό του κατεστημένου και ομιλεί τη γλώσσα της αλήθειας, έστω κι αν αυτό κοστίζει. Η  διάσωση του έθνους μας δεν θα γίνει πλέον με βάση μια κληρονομικότητα (δηλ. «πάντα διασωζόμασταν έστω και ακρωτηριασμένοι κάθε φορά»), αλλά με νέο καθαρό λόγο, με νέο τρόπο ευλογημένης ζωής και με νέους ανθρώπους, που θα το λέει η καρδιά τους και θάχουν μαρτυρικό φρόνημα. 
             Προς το παρόν ας προσευχόμαστε να στέλνει ο Θεός περισσότερες φωνές και περισσότερους ποιμένες με αλύγιστες αρχιερατικές και ιερατικές ράβδους. Με ήθος, παραδοσιακότητα, αλήθεια και θάρρος. Μορφές Ελληνικές και Ορθόδοξες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: