Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοί είναι οι ευσεβιστές που επί χρόνια μας μιλούν για ηθική.



Για την Αδελφότητα Θεολόγων «Η ΖΩΗ» επί χρόνια γράφει ο Γεώργιος Μουστάκης και την ζωή μέσα στην ΖΩΗ την περιγράφει γλαφυρά ο Χρήστος Γιανναράς.
Η αλεπού την τρίχα αλλάζει στο μυαλό παραμένει η ίδια. Την δεκαετία του 1950 εκμεταλλεύθηκε την φοιτητική φτωχολογιά για να επεκτείνει τα ακίνητα και την περιουσία της σε βάρος της φτώχειας τους. Τους προσλάμβανε χωρίς ασφάλιση να δουλεύουν σαν σκλάβοι για να πληρώνουν τα χρήματα του χώρου διαμονής. Τα δωμάτια με 15 και 30 κλίνες.
Αυτοί οι Ιεραπόστολοι του πευκόφυτου κτήματος της Αγίας Παρασκευής. Που απολαμβάνουν ζωή τρυφηλή δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν υπολογίζουν στον άνθρωπο αλλά στο κέρδος. Τί να τα κάνουν τα χρήματα τα 14 εναπομείναντα ραμολιμέντα του Σωματείου; Ο τάφος τους περιμένει αλλά αυτοί μόνο το κέρδος έχουν στο νου του. ΖΩΗ τους είναι το χρήμα. Για τις λίρες έφτασαν ως τα Δικαστήρια οι αλητήριοι μετά τον χωρισμό του μονοπωλίου το 1959 και 1960.
Απέλυσαν μετά από 26 χρόνια υπάλληλο τους. Τον απέλυσαν για να εξοικονομήσουν χρήματα. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Είναι οι έμποροι των θρησκευτικών. Που είσαι Σεραφείμ Τίκα να τους καταγγείλεις. Μόνο εσύ μπόρεσες τουλάχιστον να τους βάλεις στην άκρη και να σταματήσεις την παντοδυναμία τους.  
Αφού και οι Χριστιανοί απολύουν με δόλιο τρόπο υπαλλήλους τι να κάνουν οι κοσμικοί.
Αυτοί είναι οι ευσεβιστές που επί χρόνια μας μιλούν για ηθική.
Αυτοί είναι που πιστεύουν ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Χριστέ μου πως την ανέχεσαι τέτοια θεομπαιξία από φαρισαίους κληρικούς και λαϊκούς σωματείων και αδελφοτήτων κατ’ επίφαση χριστιανικών;

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου κάνει εντύπωση η είδηση. Τώρα απέλυσαν έναν από τους υπαλλήλους. Τότε το 1960 έδιωξαν τους «αδελφούς» τους χωρίς να νοιαστούν που θα κοιμηθούν ή πως θα ζήσουν. Είναι χωρίς έλεος και αγάπη αυτοί οι άνθρωποι που το παίζουν εν ευλαβεία χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Όπως όλοι οι επιχειρηματίες έτσι κάνει και η επιχείρηση της ΖΩΗΣ. Άλλο η Αδελφότητα που διδάσκει και συμβουλεύει και άλλο οι εκδόσεις ΖΩΗ που είναι μια επιχείρηση που προσπαθεί να κερδίζει εις βάρος των εργαζομένων και των πελατών της.

Ανώνυμος είπε...

Και η υπάλληλος της ΖΩΗΣ στον Πειραιά είναι αδικημένη.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια στο απυρόβλητο. Κάνουν τις λοβιτούρες τους και τις καλύπτουν κάτω από την λαϊκή ευσέβεια. Πολλά τα θύματά τους. Μόνο στην τελευταία 5ετία έφτιαξαν δύο ακίνητα στην Αγία Παρασκευή Αττικής μπροστά από την μεγάλη έκταση που έχουν το αρχοντικό διαμονής τους. Τα δύο αυτά κτίρια επί του δρόμου Αγίου Ιωάννου τα έχουν νοικιάσει και οικονομάνε καλά λεφτά. Εκτός από εκδότες είναι και μεγάλοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Αφού τρώνε από παντού απολύουν υπαλλήλους για να έχουν περισσότερο κέρδος. Την ΖΩΗ την ενδιαφέρει ο χρυσός και όχι ο Χριστός.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευσε και κάποιο απόσπασμα του Γιανναρά για να καταλάβουν τι πάει να πει Ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα φοβόμουν τις κοτσοφόρες και αυτούς που έκαναν μακριούς σταυρούς. Έχουν μέσα τους απωθημένα για αυτά που δεν μπόρεσαν να κάνουν. Νομίζουν ότι αποτελούν το κολέγιο των αγίων.
Καλά κάνω και δεν πατάω ποτέ στα μαγαζιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκαναν και τον απέλυσαν. Στην θέση του πήραν μια γυναίκα με τα μισά χρήματα. Σήμερα οι μέρες είναι δύσκολες και η Ζωή έχει πολλά έξοδα. Μόνο ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τους ακτήμονες Ζωικούς είναι δυσβάστακτος. Πρέπει να βγάλουν από τον μύγα ξύγκι.
Προτείνω να γίνει πανελλήνιος έρανος για οικονομική ενίσχυση. Γιατί δηλαδή το ΚΚΕ να κάνει οικονομική εξόρμηση, και η Κίνηση της Ζωής να μην έχει την οικονομική Λαϊκή Βοήθεια.
Να δημιουργηθεί «Πανελληνιά Ταμείο Ενίσχυσης Αδελφότητας Ζωή» όλοι εμείς οι φίλοι της να διαδώσουμε τα κουπόνια ώστε να οικονομήσει λίγα χρηματάκια η φτωχούλα ΖΩΗ.
Σλόγκαν μας : «Δώστε και σώστε την ΖΩΗ».

Ανώνυμος είπε...

Από τους χειρότερους εργοδότες είναι η ΖΩΗ απέλυσαν έναν ευσυνείδητο υπάλληλο στην Πάτρα ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε κανένα Ρεπό και ούτε το πληρώθηκε διότι δούλευε ο βλάκας για την Ιεραποστολή ώστε να πλουτίζει η ΖΩΗ και να καλοτρώνε αυτού που τον απέλυσαν. Ας κάνει μια βόλτα η Επιθεώρηση Εργασίας σε όλα τα καταστήματα της ΖΩΗΣ και θα βρει πολλά λαυράκια παρανομίας. Χειρότεροι εργοδότες είναι ο Χριστιανοί και οι Κομουνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμες καταγγελίες που στηρίζουν ανώνυμες συκοφαντίες ανωνύμων! Ποιός τέλος πάντων έχει την ευθύνη αυτού του Ιστολογίου που επικαλείται την αγάπη εκτοξέυοντας αστήρικτες κατηγορίες ενανίον γερόντων;
Όσο για τα αποτελέσματα της εργασίας των "Όργανωσιακών" να αναφέρω κάποια ονόματα γνωστών οργανωσιακών που έχουν μείνει όντως ως εκμεταλλευτές του πιστού λαου και ανάξιοι του ονόματος του Χριστιανού!
:
+Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός Οικονομίδης
+Παναγιώτης Ν. Τρεμπέλας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αναστάσιος Γιαννουλάτος, Αρχιεπίσκοπός Αλβανίας
+Ιερευς Νικόλαος Κογιώνης, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Γκίζη
Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μαδενλίδς (Ο από Κεντρώας Αφρικής)
Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Πνευματικάκης

Αλλά και ονόματα ανθρώπων που ομολογούν οι ίδιοι ότι ωφελήθηκαν πολύ από τις Ορθόδοξες Αδελφότητες:
+Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης
Μητροπολιτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος Ρούσας


Υ. Γ. Περιμένω με χαρά και ανυπομονησία την απάντηση!!

Ανώνυμος είπε...

Με στενοχωρεί αφάνταστα το γεγονός ότι στο χθεσινό σχόλιό μου, (3 Μαρτίου 2011 11.39 μ.μ. δεν υπάρχει απάντηση! Γι αυτό και θα καταγράψω και άλλο ένα ΄λονομα κεκοιμημένου "οργανωσιακού" που όντως σύμφωνα με τα λεγόμενά σας είχε μέσα του απωθημένα για αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει"! Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δώρησαί μοι του οράν τα ΕΜΑ πταίσματα και ΜΗ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΜΟΥ
Συ τις ει ο κρίνων ΑΛΛΟΤΡΙΟΝ ΙΚΕΤΗΝ;

Ανώνυμος είπε...

Εμείς όλοι που ζήσαμε την περίοδο του 60 θα είχαμε να πούμε πολλά για πολλούς από αυτούς που αναφέρει ο σχολιαστής. Ας μην φέρνει στην μνήμη μας παλιές πληγές που μας τραυμάτισαν. Ο μέγας των Θεολόγων Παναγιώτης Τρεμπέλας έτρεχε στα Δικαστήρια ζητώντας τα συγγραφικά του δικαιώματα και τις λίρες που του αναλογούσαν. Οι άλλοι της παλιάς αδελφότητας με αναλγησία προτιμούσαν να σύρουν το όνομα του Χριστού στα Δικαστήρια. Αίσχος μας εκμεταλλεύτηκαν ως εργαζομένους για να πλουτίζει το Έργο. Αυτός ήταν και είναι ο χριστιανισμό τους το χρήμα και η εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να διαβάσουν όσοι το επιθυμούν το βιβλίο του π. Χρισόφορου Καλύβα «Έτσι σπουδάζουν οι φτωχοί» θα μάθουν πολλά για την παντοδυναμία των οργανώσεων και με τον τρόπο που εξουθένωναν όσους δεν τους προσκυνούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε η περίοδος του Σεραφείμ Παπακώστα που με το Παλάτι έκανε ότι ήθελε στην Εκκλησία και την διοίκηση της πολιτείας. Τώρα στην θέση του είναι αρχιμανδρίτες της σειράς. Οι καλές εποχές πέρασαν. Ας προσγειωθούν οι προσωπολάτρες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος που έγραψε στις 5 Μαρτίου 2011 11.49 μ.μ. λυπάμαι αλλά σπηλώνει μνήμη νεκρού επαναλαμβάνοντας κατηγορίες που έχουν κουραστικά χιλιοειπωθεί και απαντηθεί! Κρίμα ...

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΟΥ.ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΜΑΣΗΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ''ΠΑΡΟΝ''ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ;ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ;ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ;ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ;ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο Κ.ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ''ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΙΔΕΩΝ''ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ;ΦΟΒΑΣΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Οι ζωικοί είναι μεγαλα λαμώγια.

Ανώνυμος είπε...

Εμ! 26 χρόνια και αυτός μπήκε παλληκάρι και έφυγε σε προχωρημένη ηλικία. Μπήκε αδύνατος και ωραίος και έφυγε χοντρός.
Τώρα όμως στο βιβλιοπωλείο ήλθε μια αιθέρια ζωντανή και τρυφερή ύπαρξη. Λίγο ψωμωμένη στα χρόνια αλλά αφού είναι χωρισμένη υπάρχει περίπτωση για……
Τώρα πλέον η υποδοχή δεν είναι στεγνή όπως πρώτα αλλά η κάπως κομψή κυρία σε υποδέχεται με το τσιγαράκι της και το καφεδάκι στο χέρι. Αυτές είναι εξελίξεις…..

Ανώνυμος είπε...

Στους νεκρούς πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Η ΖΩΗ έχει πεθάνει προ πολλού τα μέλη της είναι ελάχιστα και ο μέσος όρος ηλικίας είναι 80 ετών. Δηλαδή μετά πνευμάτων δικαίων είναι όλα τα χούφταλα της. Κουμάντο κάνει ένας θεολογίσκος που το παίζει μελετηρός αυτός είναι το Α και το Ω όταν θα πάθει και αυτός το εγκεφαλικό του τότε … θα δουν και οι ελάχιστοι εναπομείναντες το ΦΩΣ το αληθινό.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά ερωτήματα:

Σε ποιον Θεό πιστεύουμε; Στον Θεό της αγάπης; Και γιατί κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία για να κρίνουμε τον αδελφό;... όποιος κι είναι, με τέτοια σκληρή γλώσσα; Σκύψαμε δίπλα στις πληγές του αδελφού σαν τον Καλό τον Σαμαρείτη; ή Σαν τον Φαρισαίο στο κέντρο του ναού διατυμπανήσαμε "ευτυχώς δεν είμαι σαν αυτόν τον αμαρτωλό Τελώνη"; Είναι κανείς αλάνθαστος;
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα ισχύουν για βαπτισμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς... Αν δεν πιστεύω σε Θεό αγάπης όλα είναι δικαιολογημένα...

Ανώνυμος είπε...

Τον απέλυσαν αλλά το βιβλιοπωλείο πήγε κατά διαβόλου και έκλεισε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αλαζονείας των ζωικών. Αφού με δόλιο τρόπο τον απέλυσαν οι ιησουίτες μετά απέλυσαν και την υπάλληλο που προσλάβανε μέχρι να το κλείσουν. Μιλάμε για μεγάλους θεομπαίχτες.