Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μας γέμισαν από βοηθούς Επισκόπους και τώρα αρχίζουν τα προβλήματα.



Άλλος  ένας Μητροπολίτης ο Αργολίδος Ιάκωβος έκανε γνωστή την παραίτησή του από τον θρόνο καθώς και την πρόθεσή του να στηρίξει για διάδοχό του τον βοηθό και Επίσκοπό Επιδαύρου Καλλίνικο. 

Δεν συμφωνώ με τις παραιτήσεις των Μητροπολιτών. 

Δεν συμφωνώ με την υπόδειξη διαδόχου.

Σέβομαι τον Μητροπολίτη Ιάκωβο με τον οποίο και έχω σύνδεσμο. Διαφωνώ όμως με το να προβάλει τον διαδοχό του. 

Ο Θρόνος δεν είναι δικός σας κ. Ιάκωβε.

Η Ιεραρχία να επιλέξει από την τάξη των Αρχιμανδριτών τον διάδοχό σας.

Αυτά λένε οι Ιεροί Κανόνες.

Μας γέμισαν από βοηθούς Επισκόπους και τώρα αρχίζουν τα προβλήματα. 

Θα μπορούσε να γίνει Μητροπολίτης Αργολίδος και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος που χειροτονήθηκε και υπηρέτησε στην Αργολίδα. Είναι διδάκτωρ της Θεολογίας, δόκιμος Ιεροκήρυξ και συγγραφέας σπουδαίων βιβλίων.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ. ΑΜΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Κύριλλος είναι Αγιοπατερικός Θεολόγος που τολμά να λέγει την αλήθεια του Ευαγγελίου. Η παρουσία του στους κόλπους της Ιεραρχίας θα πρόσφερε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

χαχα το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

τώρα σωθήκαμεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Εσεις ως τι υποδεικνύετε υποψηφίους επισκόπους; Η Εκκλησία μας χρειάζεται αγίους Αρχιερείς και όχι "γεροντάδες" που μένουν σε γυναικεία μοναστήρια!!!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Αρχαία η παράδοση ο πιστός λαός να υποδεικνύει τους άριστους και δοκιμασμένους για Αρχιερείς.
Όσο για την πικρά χολή με την οποία διαποτίστηκε το πληκτρολόγιο στο χάραγμα του σχολίου σας απαντώ χωρίς περικοκλάδες και υπεκφυγές.
Τις γυναικείες μονές τις χειραγωγούν εις Χριστώ κληρικοί της Αγίας μας Εκκλησίας. Ας διαβάσεις να δεις ότι ένας Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως καθοδηγούσε και διέμενε στην Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης. Και ο πρόσφατα κοιμηθείς άγιος μοναχός Παΐσιος διέμενε στην θεσσαλονίκη στο ησυχαστήριο στο οποίο και τον ενταφίασαν.
Θα ήταν μεγίστη ευλογία για την Εκκλησία η εκλογή Αρχιερέων με έργο στον χώρο της όπως είναι και ο πανΆξιος π. Κύριλλος.
Είναι γνώστης της Θεολογίας και του δόγματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με ομολογιακά συγγράμματα και τυγχάνει και πολέμιος των καταστροφικών παρεκκλησιαστικών οργανώσεων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΥΓΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΄΄ΠΑΝΑΞΙΟΥ¨ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΙΣΤΟΛΟΓΕ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ!!!

ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: ΒΛΕΠΕ Ι.Μ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ...
ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ, ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ...

ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙ -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!- ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ, "Ο ΛΙΑΣ'', Η ''ΒΙΖΟ ΛΑΒΙΖΟ'' ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΙΣΧΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΟΥΛΑ ΤΟΥ...

ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΞΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ "γνώστη της Θεολογίας και του δόγματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με ομολογιακά συγγράμματα" ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.ΤΡΕΜΠΕΛΑ;;;;

Υ.Γ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ...ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ''ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ"

Ανώνυμος είπε...

Ο Τρεμπέλας με τις αιρετικές δοξασίες του περί τρωθείσας θείας δικαιοσύνης δεν αποτελεί κριτήριο ορθοδοξίας