Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο φύλακας και πρόμαχος του Ορθοδόξου Δόγματος



Γράφουν για την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου διάφορα λιβελογραφήματα παρεκκλησιαστικές ομάδες και οργανώσεις.

Τροφή αυτών των ακραίων ομάδων είναι ο  καταγγελτικός λόγος.

Ας αφήσουν τα πολλά λόγια οι παρεκκλησιαστικοί και την απαρίθμηση Ιερών Κανόνων και ιστορικών γεγονότων για παραπλάνηση του πιστού λαού.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραβρέθηκε ως «θρησκευτικός ηγέτης» δίπλα σε άλλους «θρησκευτικούς ηγέτες».

Είναι απλό το θέμα μην το κάνουν πολύπλοκο. Ούτε έλαβε μέρος στην τελετή και την Θεία Λειτουργία ενθρονίσεως. Ούτε φόρεσε τα διακριτικό της Ιερατικής του Εξουσίας (αρχιερατικά άμφια). 

Ας ξεκαθαριστεί και ότι δεν έχει σημειωθεί στους διαχριστιανικούς διαλόγους ούτε ψήγμα δογματικής υποχωρήσεως από πλευράς ορθοδόξων.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο φύλακας και πρόμαχος του Ορθοδόξου Δόγματος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΕ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!

Silver είπε...

Σε ποιο πάθος άτιμο, σε έχει κυριεύσει ο αρχέκακος και δεν μπορείς να δεις δυστυχή; 1000 χρόνια οι Πατέρες ξελαριγγυάσθηκαν να προειδοποιούν τους Ορθοδόξους με το επισφράγισμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: "τον Πάπα να καταράστε", και συ γράφεις ότι το Οικ. Πατριαρχείο είναι ο φύλακας και πρόμαχος του Ορθοδόξου Δόγματος;

Δεν γνωρίζεις ότι τους Μονοφυσίτες ανέδειξε Ορθοδόξους, τους Παπικούς αδελφή Εκκλησία με Ιερωσύνη, Μυστήρια και Αποστολική Διαδοχή;

Γράφεις : Δεν φόρεσε το διακριτικό της Ιερατικής του Εξουσίας(αρχιερατικά άμφια), αλλά υποκριτά "ξεχνάς" ότι το 2006 στο Πατρ. Ναό του Αγ. Γεωργίου, συλλειτούργησε με τον αντίχριστο Πάπα, αμφότεροι δε με τα "αρχιερατικά" τους άμφια!

Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος (του νέου ημερολογίου)
διαχειριστής της ιστοσελίδας : http://orthodox-voice.blogspot.ca/
Μόντρεαλ-Καναδά.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Χριστός Ανέστη αδελφέ 2.57
Το ότι υπάρχουν διαφορές σε επί μέρους θέματα με τον σεβαστό π. Κύριλλο δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να γίνει Επίσκοπος της Εκκλησίας. Ο π. Κύριλλος είναι ικανός τόσο στην διοίκηση όσο και στην διδασκαλία. Θα αναδεχθεί σε εκλεκτό Ιεράρχη.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Χριστός Ανέστη κ. Κ. Α.
Σας ευχαριστώ για την κριτική σας, με την οποία δεν συμφωνώ.
Ουδέποτε ο Άγιος Κοσμάς είπε τις φράσεις αυτές. Περί αυτού έχει αποφανθεί επιστημονικά ο Δρ. Ιωάννης Μενούνος.
Δια το θέμα του Μονοφυσιτισμού σας παραπέμπω εις τα όσα είχε γράψει ο μακαριστός Νικοπόλεως Μελέτιος.
Την Ιεροσύνη της Εκκλησίας της Ρώμης την αποδέχονται όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες. Σας παραπέμπω στο Μικρόν Ευχολόγιον της Αποστολικής Διακονίας. Η Εκκλησία υποδέχεται τους Λατίνους μόνο με το Χρίσμα και όχι με αναβαπτισμό. Ως εκ τούτου κάνει δεκτή της Ιεροσύνη των Λατίνων.
Το 2006 δεν υπήρξε συλλειτουργία αλλά συμπροσευχή.

Ανώνυμος είπε...

Είναι Θεομάχοι όσοι κατά επάγγελμα πολεμούν το Πατριαρχείο μας και τον πατέρα και Πατριάρχη μας.
Ας το βουλώσουν διότι πολλά θα πάθουν στην κόλαση οι αμετανόητοι.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα γράφεις. Αυτό ήταν και είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο από της ιδρύσεώς τους ως σήμερα. Είναι το μόνο Πατριαρχείο στο οποίο μπορείς να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι δώρο του Θεού στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο αδελφός Κωνσταντίνος είναι εξωπραγματικός.
Άκου εκεί «άτιμο πάθος».
Σκέφτηκε ο δόλιος τι γράφει; Με το ξεκίνημα του έδειξε τον χαρακτήρα του.
Να σπεύσει για εξομολόγηση και μετά να επανέλθει σωφρονισμένος να γράψει.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον αληθευοντες εν αγάπη: Ιερους κανονες δεν ξέρετε;;; τι λέει ο 46ος Αποστολικός;;: «Ἐπίσκοπον ἢ Πρεσβύτερον αἱρετικῶν δεξαμένους βάπτισμα ἢ θυσίαν, καθαιρεῖσθαι προστάσσομεν, τίς γὰρ συμφώνησις Χριστοῦ πρὸς βελίαρ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου;». Σας παρακαλώ απαντήστε μου. Όσο αναφορα τους δυο ανώνυμους 3 40, 1 20: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΔΕΝ είναι Θεός. Είναι Επίσκοπος και δεν έχει καμία δουλειά έξω απο τη δικαιοδοσία του (Κων/λη)είναι απλώς Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ίσος με όλους τους απανταχού Ορθοδόξους Επισκόπος της Γής,Πρώτος μεταξυ ίσων.