Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Απάντηση καταπέλτης Γιέφτιτς «Τα ψέματα του Δέϊαν Βιλόφσκι»

Πριν λίγες μέρες το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», δημοσίευσε την επιστολή- απάντηση του Συμεών Βιλόφσκι, στον Μητροπολίτη πρ. Ερζεγοβίνης Αθανάσιος (Γιέφτιτς), σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε στη «Romfea.gr».

Σήμερα τέσσερεις μέρες από το πρώτο μέρος της επιστολής του Συμεών Βιλόφκσι, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος με επίστολή του, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Romfea.gr», απαντά σε αυτά που αναφέρει ο Συμεών Βιλόφκσι.

Η επιστολή του Μητροπολίτη πρ. Ερζεγοβίνης κ. Αθανασίου (Γιέφτιτς) έχει ως εξής:

Ο Συμέων Βιλόφσκι (δεν είναι πια π. Συμεών, διότι καθαιρέθηκε από Επισκοπικό και Συνοδικό κανονικό Δικαστήριο) απάντησε στην «Romfea.gr», όσον αφορά την συνέντευξη μου στην «Romfea» με ένα τετραπλάσιο κείμενο, αλλά δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιάσει και άλλο τα ψέματα του.

Ίσως νόμιζε ότι με το να «υπερασπιστεί» τον γέροντά του Επίσκοπο πρώην Ρασκοπριζρένης Αρτέμιο, θα αποδείξει έτσι και την δική του αθωότητα.

Αυτός ήταν και είναι ακόμη το μοιραίο πρόσωπο που συνέβαλε τελεσιδίκως στην απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας, όσον αφορά την απομάκρυνση του Επισκόπου Αρτεμίου από την ποιμαντορία της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης.

Αν τότε ο αδελφός Αρτέμιος είχε εκτελέσει τις αποφάσεις της Σεπτής Ιεραρχίας τον Μάιο του 2006, δηλαδή την διάλυση της εταιρείας (Ράντε νέμαρ) του κουμπάρου του Συμεών και του αδελφού του, που είναι τώρα φυλακισμένος στο Βελιγράδι. Διότι με τα κλεμμένα χρήματα του μαρτυρικού και φτωχού λαού του Κοσσυφοπεδίου, απέκτησε δύο σπίτια και ένα μεγάλο διαμέρισμα.

Επίσης, αν είχε εκτελέσει την παύση (σ.σ. ο Αρτέμιος) του πανίσχυρου τότε Συμεών Βιλόφσκι, από κάθε εκκλησιαστική υπηρεσία και διακονία, και την παράπομπή του στο Εκκλησιαστικό δικαστήριο - τότε ίσως η υπόθεση Αρτέμιος να μην έφτανε έως εδώ. Και η εναντίωσή του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και την Ιεραρχία με επικεφαλής και των δύο (Συμεών και Αρτεμίου) στον μακαριστό Πατριάρχη Παύλο, όπως και τώρα στον σημερινό Πατριάρχη Ειρηναίο.

Αλλά ο Συμεών έγινε ακόμη πιο ισχυρός από το 2006 και ο Επίσκοπος Αρτέμιος πιο θρασύς και μεγαλομανής, δηλαδή νόμιζε ότι αυτός και οι συνεργάτες του, είναι ο μόνος Στύλος της υπεράσπισης της Ορθοδοξίας, του Σερβισμού (π.χ. Ελληνισμός) και του μαρτυρικού Κοσσόβου. Αλλά και ότι αυτός έχει τον μόνο σωστό ορθόδοξο και παραδοσιακό μοναχισμό (ζηλωτισμό), ενώ όλοι οι άλλοι είναι προδότες, παπιστές, οικουμενιστές, κ.ο.κ.

Και, ότι κυρίως τα παραδέλφια του, παιδιά του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς είναι πρωτοποριακοί και προδότες της Ορθοδοξίας στον Πάπα, στο Κόσσοβο, το ΝΑΤΟ και τους Αλβανούς. Καθώς και άλλες τέτοιες παράλογες συκοφαντίες!

Ο κ. Δεϊν Βιλόφσκι προσθέτει τώρα και, άλλα δαιμονικά ψέματα, ενώ με αυτά και άλλα πολλά, όπως με τις κανονικές παραβάσεις του και τις τεράστιες οικονομικές κλεψιές και ζημιές που προκάλεσε στην Ιερά Μητρόπολη Ρασκοπριζρένης, καθώς και σε ενορίες και μερικά Μοναστήρια (όπως στο δικό του μοναστήρι Banjska, από το οποίο έκλεψε ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi).

Επίσης είναι άγνωστο με πόσα χρήματα έφυγε την νύχτα που θα έβγαινε η Συνοδική απόφαση για τον Αρτέμιο, μέσω των Σκοπίων στην Ελλάδα (τον βοήθησε κάποιος από την Ελληνική τράπεζα Alpha Bank στα Σκόπια).

Πόθεν έσχες κ. Βιλόφσκι! Τόσα χρήματα, και σε τόσες τράπεζες στην Σερβία, Ελλάδα και U.S.A, για να μπορείς εσύ και ο Επίσκοπος Αρτέμιος να πληρώνετε τώρα τους πιο ακριβοπληρωμένους δικηγόρους στην Σερβία, για να μηνύσετε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στο Συνταγματικό Δικαστήριο για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του εαυτού σου και του Γέροντα σου.

Ο οποίος δυστυχώς συνεχίζει να λασπώνει τον νέον Πατριάρχη Ειρηναίο, την Σύνοδο και την Ιεραρχία. Πλην ολίγων «φίλων» του, οι οποίοι τώρα και αυτοί σιωπούν.

Ο κ. Βιλόφσκι ψεύδεται και για τα διαδραματιζόμενα, κατά την συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον Μάιο του 2010. Το περιοδικό «Παρακαταθήκη» (τεύχος 71), αναφέρει σωστά, ότι η ψηφοφορία ήταν για καθαίρεση η απομάκρυνση;

Υπερψηφίστηκε 21 έναντι 9, υπέρ της κατ΄ οικονομίας απομάκρυνσης – σύνταξης του Αρτεμίου, για να αποφύγουμε τον σκανδαλισμό του φτωχού λαού του Κοσσόβου.

Η δε «Παρακαταθήκη» υποκρίνεται όταν κλαίει για το «ήθος» της Σερβικής Ιεραρχίας, αντί να κλαίει για το κύριο αίτιο της πτώσεως του Αρτεμίου και του Συμέων Βιλόφσκι, που αυτός ήταν δυστυχώς το «ήθος» του Επ. Αρτεμίου.

Ψεύδεται ο κ. Βιλόφσκι όταν λέει, ότι το 1977 η Σερβική Εκκλησία αποφάσισε την αποχώρηση από το Π.Σ.Ε., και εγώ και μερικοί άλλοι δήθεν εμποδίσαμε την απόφαση!

Η αλήθεια είναι ότι αποφασίστηκε τότε, η συμμετοχή μας στην Διάσκεψη της Θεσσαλονίκης, για αναθεώρηση της συμμετοχής μας, στο Π.Σ.Ε. της Γενεύης όπως είναι γνωστό.

Ο κ. Βιλόφσκι ψεύδεται επίσης και για το περίφημο Memorandum, που αφορά την ανανέωση των κατεστραμμένων Εκκλησιών και Μονών, που ενώ αυτός και ο Επίσκοπος Αρτέμιος είχαν υπογράψει πρώτοι με τις Αλβανικές αρχές το Memorandum, αλλά το απέρριψαν άμεσα όταν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εδόθησαν στα χέρια τους, δηλαδή στην εταιρεία (Ράντε Νεϊμαρ).

Στη συνέχεια έκανε το πλιάτσικο του φτωχού λαού, των ενοριών και των Μονών στο Κόσσοβο. Και αν δεν θέλανε αυτός και ο πνευματικός του πατέρας συνεργασία με τους Αλβανούς όπως λένε, τότε πως πούλησαν στους Αλβανούς οικόπεδο και μαγαζί της Εκκλησίας στην Τσακόβιτσα για 170.000 ευρώ; Έπειτα είπαν ψέματα, στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ότι δεν το έκαναν αυτό!

Και για να μην μακρηγορούμε, ο κ. Βιλόφσκι ψεύδεται για ακόμη μια φορά λέγοντας, ότι στον Επίσκοπο Αρτέμιο εστάλη μόνο μια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, ενώ από το 2006 είχαν σταλεί πολλές επιτροπές για έρευνες και ανακρίσεις.

Όμως ο Αρτέμιος και ο Βιλόφσκι τις κορόιδεψαν, όπως και τώρα κοροϊδεύει με ψευδολογίες και αυτός αλλά και ο Αρτέμιος, για τα γεγονότα που έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010.

Ο Συμέων Βιλόφκσι αναφέρει, ότι ο νέος Πατριάρχης, η ΔΙΣ και η Ιεραρχία είναι ψεύτες, και μόνο ο «Εθνάρχης» και «Άτλαντας» της Σερβίας, της Ορθοδοξίας και του Κοσσόβου, ο πνευματικός του πατέρας Αρτέμιος είναι σωστοί.

Δυστυχώς για τον Αρτέμιο, ο πνευματικός «εκλεκτών» 30 – 40 μοναχών δηλαδή των «Καθαρών» της γνωστής Σέκτας των περασμένων αιώνων, αυτός ο πνευματικός κατέφαγε και καταπόντισε τον Ποιμενάρχη του λαού, γι΄ αυτό ο Αρτέμιος κατάντησε πνευματικός και όχι ποιμενάρχης.

Ο Βιλόφκσι δυστυχώς όπως ο Αρτέμιος και ο π. Ζήσης (ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για όλα, και ακόμα για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, ξεχνώντας τι είχε γράψει εναντίον του), μιλάνε για πρωτοχριστιανικό διωγμό.

Αλλά τέτοιο ψέμα γεννιέται μόνο από πετρωμένη μεγαλομανία, όπως ήταν και το ψέμα Συμεών Βιλόφκσι στον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ότι δηλαδή στη Σερβία καταδιώκεται ως αντιοικουμενιστής.

Τέλος, παραθέτω το εξής: «παρονομίαι άνδρα αγρεύουσι, σειραίς δε των εαυτού αμαρτιών έκαστος σφίγγεται· ούτος τελευτά μετά απαιδεύτων, εκ δε πλήθους της εαυτού βιότητος εξερρίφη και απώλετο δι᾿ αφροσύνην». Παροιμίαι 5.22-23

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει την γλώσσα της αλήθειας ο Αθανάσιος

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα άλλα μπλοκ σιωπούν και δεν δημοσιεύουν την άποψη του Μητροπολίτη Αθανάσιου;