Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Και ο… μίτος του διορισμού της κόρης του Πάγκαλου στο Δημόσιο

Η Αριάδνη και ο Μινώταυρος του Δημοσίου
theseus-minotaurΞετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης (θυγατέρας Παγκάλου), που έτυχε μιας σειράς ευνοϊκών διορισμών στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, εγείρονται ερωτηματικά για το πόσο ο κ. Πάγκαλος είναι σε θέση να εγκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για τον ίδιο ακριβώς λόγο (επειδή δηλαδή διόρισαν συγγενικά τους πρόσωπα στο Δημόσιο).
Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές θέσεων στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ για την Αριάδνη Πάγκαλου του Θεοδώρου και της Ιωάννας, 43 ετών σήμερα.
Αφού μπήκε στο… χορό ως μετακλητή υπάλληλος του πατέρα της, τον Μάρτιο του 2004, διορίζεται τη βουλή, από την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη. Η Ν.Δ. δηλαδή κάνει ένα… ρουσφετάκι στον κ. Πάγκαλο λίγες ημέρες μετά της εκλογές (7 Μαρτίου οι εκλογές – 26 Μαρτίου ο διορισμός!).
Τον Μάιο του 2004, δυο μήνες μετά δηλαδή, μετατάσσεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τώρα με ποια προσόντα μην μας ρωτήσετε, αλλά καλά θα κάνουν να απολογηθούν πολιτικοί και πανεπιστημιακοί στους χιλιάδες αποφοιτήσαντες από το ίδρυμα.
Στις 7 Απριλίου του 2006, διορίζεται στο ΝΠΔΔ "ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ", με το ΦΕΚ 96/7-4-2006.
Όλα αυτά επί ΝΔ φυσικά κι όχι 20 χρόνια πριν, όπως είπε ο κ. Πάγκαλος που δήλωσε στο Mega: «Η κόρη μου ήταν μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο μου για 18 μήνες. Τότε υπήρχε ένας νόμος, όπου όποιος δούλευε σε βουλευτικό γραφείο μπορούσε να προσληφθεί στο δημόσιο. Εκτός από την κόρη μου, 3 άλλες υπάλληλοί μου προσελήφθησαν στο δημόσιο. Η κόρη μου προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έμεινε 3 μήνες και αποχώρησε. Η κόρη μου είχε αποκτήσει πτυχίο και είναι λυρική τραγουδίστρια και από τότε έχουν περάσει 20 χρόνια και δουλεύει στη δημοτική χορωδία του δήμου Αθηναίων».
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πολύ απλά πως το ρουσφέτι στην Ελλάδα είναι… διακομματικό, ενώ φανερώνουν και την αντίληψη που είχε (και έχει;) ο πολιτικός κόσμος για τη Δημόσια Διοίκηση. Αλήθεια, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό κύριε Πάγκαλε;
Ζητείται… Θησέας!

http://dromeas-elen.blogspot.com/2010/07/blog-post_8229.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: