Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μητροπολίτης πρ. Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς: «δεν είμαστε οικουμενιστές και δεν ζητάμε τον διωγμό των αντιοικουμενιστών»!!!

Αγαπητέ κ. Αιμίλιε Πολυγένη,

Προς απάντηση στα αυτοκαυχήματα του Δεϊάν Βιλόφσκι (πρώην Αρχιμανδρίτη Συμεών) σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω επιστολή μου, για όσους ακόμα δεν έχουν πιστέψει στο «αλάθητο» και «αναμάρτητο» του Συμεών, που αθωώθηκε στην Ελλάδα χάρις στην πάλιν και πολλάκις ψευδομαρτυρία του Επισκόπου Αρτεμίου δυστυχώς.

Ο Βιλόφκσι έφυγε κρυφά τη νύχτα από το Κοσσυφοπέδιο με τίνος αυτοκίνητο; Με πόσα χρήματα κλεμμένα από τον φτωχό λαό; Με πόσες εκκλησιαστικό-κανονικές παραβάσεις από το 2006 μέχρι σήμερα;

Και γι’ αυτό κρινόταν στο κανονικό δικαστήριο της Εκκλησίας, και ενώ έλαβε και διάβασε το κατηγορητήριο, και είχε δυνατότητα έφεσης στο Συνοδικό δικαστήριο, αλλά μη αναγνωρίζοντας την Σύνοδο, τον Πατριάρχη και την Ιεραρχία – ψεύδεται και συκοφαντεί τώρα με θρίαμβο.

Όσο για το πολιτικό δικαστήριο αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι καθαρά του Κράτους.

Ο Συμεών (Δεϊαν) ψεύδεται για διωγμό του Αρτεμίου, τον δικό του και γενικά όλων των μοναχών του Κοσσόβου.

Συκοφαντεί όλους εμάς για αίρεση, ότι λειτουργούμε στην Σερβική «γλώσσα», αυτή την μετάφραση όμως την έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς την οποία ενέκρινε όλη Ιεραρχία της Σερβικής Εκκλησίας. Ακόμα και ο Αρτέμιος, χρησιμοποιεί την μετάφραση αυτή.

Επίσης, δεν απαγορεύθηκε από κανέναν το διαβόητο πιστεύω του π. Ζήση για τον αντιοικουμενισμό, αλλά ούτε ενδιαφέρθηκε κανείς στην Σερβία γι΄ αυτό διότι είναι ανεδαφικό. Γιατί εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, ότι δήθεν είμαστε οικουμενιστές και ζητάμε τον διωγμό των αντιοικουμενιστών.

Επαναλαμβάνω ότι ο Συμεών και ο Επίσκοπος Αρτέμιος, ανάγκασαν τους τριάντα (30) μοναχούς, για να υπογράψουν αυτό το πιστεύω (σ.σ. Ομολογία Πίστεως) όμως δεν το υπέγραψαν όλοι.

Όπως τώρα ο Αρτέμιος, ανάγκασε τους ίδιους μοναχούς και άλλες 15 μοναχές και δόκιμες, να εγκαταλείψουν τις Μονές τους από το Κόσσοβο.

Στις οποίες τώρα μείνανε άλλοι μοναχοί και μοναχές, και έχουμε πλέον 150 με 160 μοναχούς στο Κόσσοβο. Επομένως δεν «άδειασε» κανένα, ούτε το δικό του Μοναστήρι (Μπαντσκά).

Στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία λοιπόν δεν διώκουμε κανέναν, ούτε η Σερβική Εκκλησία παίζει την «πολιτική» του ΝΑΤΟ, της Δύσεως η της Σερβικής Κυβέρνησης.

Επίσης, να ξέρετε, ότι δεν προδίδουμε την Ορθοδοξία, την Σερβία, το μαρτυρικό Κόσσοβο αλλά ούτε την φίλη Ελλάδα!

romfea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα χρυσόστομε Αθανάσιε για να τα ακούσουν οι κωφοί ταλιμπάν της ορθοδοξίας