Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Φτάνει πλέον ο εμπαιγμός των καταληψιών σχισματικών πρώην μοναχών της Μονής Εσφιγμένου.


Φτάνει πλέον ο εμπαιγμός των καταληψιών σχισματικών πρώην μοναχών της Μονής Εσφιγμένου. 

Το Σύνταγμα 
της Ελληνικής Δημοκρατίας
 ορίζει:

«Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.»
«Απαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.»

Πρέπει να τελειώσει αμέσως η υπόθεση με του 117 Σχισματικούς καταληψίες μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου.

Να επέμβει ΤΩΡΑ ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Ελληνική Αστυνομία
Να διοχθούν από το Όρος και όλοι οι «ζηλωτές».
 
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: 
Καθεστώς του Αγίου Όρους
Άρθρο 105
  1. Η χερσόνησος του Αθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ' αυτό παραμένει άθικτη. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ' αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.
  2. Το Άγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι ιερές μονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Άθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο. Η διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των ιερών μονών, οι οποίοι αποτελούν την ιερή κοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των μονών του Αγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Απαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμήν.
Πρέπει να ξεβρομίσει το Όρος από τους αποστάτες.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα καρποφορεί η παρανομία. Αυτή την παρανομία την έχουν επί χρόνια εκμεταλλευτεί οι σχισματικοί Εσφιγμενίτες για να έχουν υπό κατάληψη την Μονή. Δεν περιμένω τίποτα από το παράλυτο και ανίσχυρο ελληνικό κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν πολιτικές διασυνδέσεις οι σχισματικοί της Εσφιγμένου τους υποστηρίζει ο Πάνος ο Καμένος.

robinson είπε...

Το Σύνταγμα βλέπω το παίζετε στα δάχτυλά σας...τίποτα από το Ιερό Πηδάλιο γνωρίζετε???? Αν όχι καλά θα κάνετε να το ρίξετε καμία ματιά
αναφέρει πολλά ενδιαφέροντα...άν ναί τότε έν γνώση σας τό καταπατάτε
και είστε υπέθυνοι απέναντι στο Θεό.
Αλλά ποιό Πηδάλιο και σαχλαμάρες Οικουμενισμός και Νέα τάξη πάνε πακέτο....κάποιοι πρέπει να παίξουν και το ρόλο του περιτυλίγματος....

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Το ιερό Πηδάλιο το αφήνω στα χέρια των ψευτομοναχών και του σχισματικού ψευτοηγουμένου Μεθοδίου που καπηλεύεται την μονή Εσφιγμένου. Τολμά δε να υβρίζει σπουδαία αναστήματα όπως ο άγιος Γέροντας π. Παΐσιος. Σε τέτοιο ξεπεσμό έφτασαν οι σχισματικοί Εσφιγμενίτες που είναι χειρότεροι και από τους αιρετικούς Παπικούς.
Θα σας υπενθυμίσω μόνο αυτό που είπε ο αείμνηστος π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος «τους Κανόνες του Πηδαλίου τους χρησιμοποιούν ορισμένοι ως κανόνια εναντίων των άλλων».
Από αυτά τα κανόνια γνωρίζουν όλοι οι υπηρέτες του ψεύδους οι σχισματικοί.

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε όλη η Ελλάδα από τους αιρετικούς παλαιοημερολογίτες και η Εκκλησία βλέπει μόνο κίνδυνο από ιεχωβάδες και άλλους αλλόθρησκους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από τους προβατόσχημους λύκους των ΓΟΧ γιατί πάνω τους συγκεντρώνουν όλες τις αιρέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν και να πάνε σε άλλη γη και σε άλλα μέρη. Η παρουσία τους μολύνει την αγιότητα του Όρους και της Αγίας Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι μέρες περνούν και δεν κάνει τίποτα ο Δένδιας. Όσοι δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο δεν έχουν θέση στο Περιβόλι της Παναγίας. Να εφαρμοσθεί το Σύνταγμα και οι Κανόνες του Ιερού Πηδαλίου για απείθεια προς τον Κανονικό Επίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

Οι μοναχοί της Εσφιγμένου δεν είναι τόσοι. Έχουν μαζευτεί κάθε καρυδιάς καρύδι από τους γοχ για να φανούν πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηγούμενος Μεθόδιος είναι γνήσιο τέκνο του Μάρκου του Ευγενικού.
Είναι ομολογητής και αγωνιστής.
Η αλήθεια θα λάμψει και η σεβάσμια Μονή θα γίνει παγκόσμιο σύμβολο αντιστάσεως εναντίον τβ αντιχρίστων αιρετικών οικουμενιστών.

Ανώνυμος είπε...

Αγράμματοι και αστοιχείωτοι είναι οι εσφιγμενίτες. Τους παρασύρουν οι επιτήδειοι.

robinson είπε...

Καλά είστε τυφλοί ή θέλετε να μασάτε έτοιμη τροφή?? Αφου γνωρίζετε οτι η αιτία όλων των δεινών της Ορθοδοξίας των τελευταίων δεκαετιών ειναι ο Οικουμενισμός. Μιλάτε με τα χειρότερα λόγια για το παλαιό ημερολόγιο και λιβανίζετε αυτόν και αυτούς που ισοπεδώνουν τους αγώνες των μεγάλων Πατέρων της Ορθοδοξίας ενάντια στον Πάπα. Δεν γνωρίζετε οτι όλη η ευρώπη ""σιωπηρώς"" έχει κοινό Ποτήριο με καθολικούς Προτεστάντες κ.α.και για αυτό φταίνε οι πρακτικές του Πατριαρχείου και όχι μόνο.Νομίζω ποιός οποιος θέλει να μάθει την αλήθεια πλέον στη εποχή μας μπορεί, εκτός και αν σας αρέσει ο οικουμενισμός οπότε συγχωρέστε με άλλα μάλλον βρίσκομαι στο ιστολόγιο ""ψεύδοντες εν αγάπη""
Καλό Δεκαπεντάυγουστο σε όλους και η Παναγία να φέρει σε όλους μας ειρήνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο οικουμενισμός είναι ένα ψεύτικο κατασκεύασμα των ταλιμπάν παλαιοημερολογιτών. Ο χειρότερος εχθρός της Ορθοδοξίας είναι το αιρετικό κατασκεύασμα των ΓΟΧ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με την ίδια λογικη ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, επειδη δεν μνημόνευε τον αιρετικό και πλανεμενο Αθηναγόρα ,για σας ηταν κι αυτος αιρετικός; Τι άλλο θα ακούσω!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Έκανε ένα λάθος 9 Οκτωβρίου 2013 - 6:46 π.μ. και μετά το διόρθωσε με την μνημόνευση του ονόματος του Πατριάρχου. Ας είναι παράδειγμα μετάνοιας και μιμήσεως ο Αυγουστίνος Καντιώτης

Ανώνυμος είπε...

Οι γοχ έχουν ζήλον ''ου κατ επίγνωσην'' και φθάνουν ορισμένες φορές στα όρια της αίρεσεως. Έχουν αποκοπεί απο την Εκκλησία συνεπώς δεν αποτελούν Εκκλησία και τα μυστήρια τους είναι άκυρα και είναι γύρω στις 20 αλληλοαναθεματιζόμενες παρατάξεις. Ο Αθηναγόρας ήταν αιρετικός πέρα για πέρα. Αλλά δεν έχει αναθεματιστεί ούτε η αίρεση του (δηλαδή ο οικουμενισμός) ούτε και ο ίδιος ,ακόμα, από την Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Αυγουστίνος έπραξε ορθά που έπαυσε το μνημόσυνο του. Ξανάρχισε την μνημόνευση του Πατριάρχου αφού εκοιμήθη ο Αθηναγόρας. Μετα δεν ξαναδιέκοψε μνημόσυνο πατριάρχου αλλά είχε εκφράσει την πρόθεση του να το πράξει επειδη και οι διαδοχοι του (και ο Βαρθολομαιος) σχεδόν τα ίδια πρεσβεύουν. Πρόσφατα με την γνωστη Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμου η οποία περιείχε την Ορθόδοξη άποψη και την υπέγραψαν ακόμη και Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Μέγας οικουμενιστής Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο γνωστός γιά τις αιρετικές τού απόψεις του Σεβ. Περγάμου κ.κ. Ιωάννης (ο οποίος ασπάζεται το χέρι του αιρεσιάρχη Πάπα) απειλούσαν με μεγάλο θράσος τον Αρχιεπίσκοπο να καταδικάσει την Ομολογία. Εν πάση περιπτώσει αν τότε ο αείμνειστος κ.κ. Αυγουστίνος Καντιώτης και οι μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως και Παραμυθίας καθώς και το Άγιο Όρος δεν είχαν κόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα τότε σήμερα πολύ πιθανως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα είχε υποταχθεί στον αιρεσιάρχη Πάπα.

Ανώνυμος είπε...

και κάνετε λάθος, ποτε ο Γέροντας (Άγιος κατ ουσίαν) Αυγουστίνος Καντιώτης δεν ''μενανόησε'' για την αυτονόητη και ορθότατη πράξη του. Μην διαδίδεται ανακρίβειες. Και αλήθεια ο αιρετικός Αθηναγόρας μετανόησε ποτέ για την πλάνη του;;; ΟΧΙ άρα τωρα θα είναι άλυωτος και τυμπανισμένος σαν εκείνους τους ιερομόναχους επι Βέκκου οι οποίοι είχαν συλλειτουργήσει με τους παπικούς.
και επίσης προς τον ανώνυμο 6 αυγουστου 2013 2:49μμ
πρέπει να ξεβρομίσει το Φανάρι απο τους αποστάτες, ουνίτες αιρετικούς Πατριάρχες και επισκόπους.
σημείωση: δεν είμαι με τους γοχ

Ανώνυμος είπε...

9.02 υβρίζεις και καταδικάζεις ένα Πατριάρχη σαν να είσαι ο Δικαιοκρίτης Θεός. Ντροπή σου. Ο Θεός να σε ελεήσει

Ανώνυμος είπε...

ο συγκεκριμένος πατριάρχης ήταν αιρετικός. Εντάξει μερικοί έχουν θεοποιήσει τον εκάστοτε οικουμενικό Πατριάρχη θεωρώντας τον αλάθητο, ένα πράγμα σαν ''πάπα'' της ανατολής και δεν θέλουν να δεχτούν την αλήθεια. Τι άλλο είναι αφού πρόδωσε τον Χριστό και την Εκκλησία με τον χειρότερο τρόπο; Αφού είχε κάνει σκοπό της ζωής του να υποτάξει την Ορθόδοξο Εκκλησία στον αιρεσιάρχη και αντίχριστο πάπα της ρώμης. Αλλά ευτυχώς που συνάντησε ισχυρή αντίσταση από τον Μακαριστό Γέροντα Αυγουστίνο Καντιώτη αλλά και από άλλους μητροπολίτες όπως και απο το Άγιο Όρος και δεν ολοκλήρωσε το αισχρό του σχέδιο. Το ίδιο σχέδιο όμως συνεχίζει ο διάδοχος του, ο Βαρθολομαιος.