Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Eμείς είμαστε υπεύθυνοι σήμερα που δεν διορθώνουμε το σχίσμα - Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος Πρίντεζης"Ο Ιησούς μας δίδαξε να είμαστε ένα. Αμ δε που είμαστε ένα. Έχουμε χωριστεί μεταξύ μας και πολλές φορές δεν θέλουμε να δούμε ο ένας τον άλλον. Αν είναι δυνατόν.
Να μην μπορούμε και να μη δεχόμαστε να δούμε έναν Αρχιερέα, Ιερέα ή Μοναχό ενός άλλου δόγματος μα της ίδιας του Θεού πίστεως και να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί.
Μπορώ να κατανοήσω ότι ο Μουσουλμάνος ενδεχομένως δεν είναι υποχρεωμένος να με αγαπά. Όμως ένας Χριστιανός ακόμα και αν με θεωρεί εχθρό του, πρέπει να με αγαπά διότι αυτό μας δίδαξε ο Ιησούς.
Δεν φταίμε εμείς, μας λένε, που η εκκλησία είναι χωρισμένη. Και βέβαια δεν φταίμε. Φταίνε άνθρωποι σαν κι εμάς που ανήκουν στο χθες.
Αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι σήμερα που δεν διορθώνουμε το σχίσμα. Και μην αρχίζουμε να λέμε οι Πατέρες της Εκκλησίας και να τα ρίχνουμε όλα εκεί, γιατί η εκκλησία δεν είναι του χθες αλλά του σήμερα και του αύριο."
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ,  
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου, Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΑΓΑΠΗ".
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ..