Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Όχι άλλους δεσποτάδες.



Άλλος ένας νέος τιτουλάριος Μητροπολίτης στο Φανάρι.
Κάθε Σύνοδος και ένας δεσπότης στην Κωνσταντινούπολη.
Για όλους υπάρχουν μίτρες υπομονή, ουδείς παραπονούμενος.
Γεμίσαμε σε Ελλάδα και Φανάρι δεσποτάδες.
Το κακό παράγινε.
Η νόσος είναι μεταδοτική.
Όχι άλλους δεσποτάδες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρώτον ο Νέος Μητροπολίτης Συληβρίας δεν είναι Τιτουλάριος αλλά εν ενεργεία και αυτό φαίνεται από το ότι θα συμμετάσχει εν καιρώ ως μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικ. Πατριαρχείου! δεύτερον Φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους ότι ο παλαιός πνευματικός του Εψηφισμένου Συληβρίας, γνωστός Ιεροκύρηξ Των Πατρών δεν έγινε ακόμα αλλά ούτε πρόκειται να γίνει Δεσπότης.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Ως μητροπολίτης θα έχει έδρα; Θα έχει ενορίες στην περιφέρεια του; θα έχει παπάδες;
Τίποτα από αυτά. Θα είναι και αυτός σαν όλους τους αργόσχολους δεσποτάδες . Δηλαδή τιτουλάριος. Στην Σύνοδο του Πατριαρχείου συμμετέχουν τα «κοπέλια» του Πατριάρχη γιαυτό και οι εκλογές είναι παμψηφεί. Στην Ελλάδα στημένα είναι μεν…. αλλά μετέχει η Ιεραρχία ολόκληρη. Έτσι υπάρχουν και κάποιες διάσπαρτες ψήφοι παρηγοριάς σε άλλους. Στην Κωνσταντινούπολή συμμετέχουν κολοβωμένα μόνο οι «μάλιστα πάτερ».
Το έγραψα και προ ημερών : Να αρχίσει αγώνας ώστε η εκλογές των Μητροπολιτών να πραγματοποιούνται με ψήφο κλήρου και λαού.
Πατρινός παπάς έχει να γίνει δεσπότης από την εποχή του Ιερόθεου Τσαντίλη πέρασαν 47 χρόνια. Και αυτός που θα χειροτονηθεί δεν υπήρξε ποτέ ως παπάς στην Πάτρα. Μετά από 100 χρόνια ας ελπίζουν να γίνουν οι Πατρινοί παπάδες δεσποτάδες.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι οτι ελάχιστοι Αρχιερείς στην Ελλάδα διακονούν το ποίμνιο τους...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ...
Πολιτικάντηδες έγιναν και αυτοί!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Συληβρίας είναι Πατρινός! Το αν η επαρχία του δεν έχει ποίμνιο σίγουρα μόνο το Πατριαρχείο δεν είναι υπεύθυνο!!! Ο Πατριάρχης που αναφέρατε ότι κάνει τα δικά του παιδιά...δεν έχει ψήφο προτείνει μόνο το τριπρόσωπο... και ψηφίζουν οι δώδεκα Συνοδικοί και εκλέγουν!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Δεν προσωποποιώ το θέμα. Δεν με νοιάζουν τα πρόσωπα. Ο άνθρωπος να είναι καλά και να χαρεί την αρχιεροσύνη του. Τις νοοτροπίες εκλογής κριτικάρω. Το πόσο ελεύθερα κινούνται οι δεσποτάδες του θρόνου το θυμάμαι όταν σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση είδα να υπογράφουν την καταδίκη του Αθηνών Χριστοδούλου. Μου θύμισε το γεγονός εκείνο εποχές Μπρέζνιεφ στην Σοβιετική Ένωση.

Ανώνυμος είπε...

Η ακοινωσία με τον Μακαριστό Χριστόδουλο ήταν απόφαση Συνοδική! έτσι αποφάσισε η μείζονα και ενδσημούσα Σύνοδος. Αφήστε τους Ιεράρχες του Θρόνου και πιάστε της Ελλάδος!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Γνωστές οι Συνοδικές αποφάσεις του Πατριαρχείου. Αν δεν υπακούσουν στον Πατριάρχη τους αλλάζει από την Σύνοδο ή τους στέλνει σπίτι τους. Υπενθυμίζω την περίπτωση του Θυατείρων Μεθοδίου Φούγια. Εδώ που ζω τώρα είμαι στο κλίμα του Οικουμενικού. Γνωρίζω περισσότερα από όσα εσείς. Ο δεσπότης μας χορεύει στον σκοπό του Βαρθολομαίου μην και τον απομακρύνει. Στην Ελλάδα ευτυχώς αυτά δεν υπάρχουν.
Όσο για την προτροπή σας : Αφήστε τους Ιεράρχες του Θρόνου και πιάστε της Ελλάδος! Δεν θα σας ακούσω.

Ανώνυμος είπε...

Και που ξέρετε που ζω εγώ και αν Ποιμενάρχης μου δεν είναι ο ίδιος ο Βαρθολομαίος; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ακούσετε την προτροπή μου κ. Ιστολόγε ούτως η άλλως παρατηρώ ότι σε κάποιες αναρτήσεις σας είσθε υπέρ του Βαρθολομαίου και σε κάποιες άλλες τον κατηγορείται.... Διαψεύστε με αν κάνω λάθος. Όχι δεν υπάρχουν αυτά καθόλου στην Ελλάδα.. το ότι έτσειλαν επιτροπή να πάυσει τον πρ. Θεσσαλιώτιδος και Ο Μεγάρων είναι σε καροτσάκι και δεν του κάνουν τίποτα τι είναι αυτό..ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ; και Τέλος επειδή είπατε ότι τους στέλνει σπίτι τους ο Πατριάρχης..ένα τιτουλάριο από τι να τον αποκόψει εάν του αρνηθεί.. από το ποίμνιο που δεν έχει; Οι λόγοι σας κάπου πέφτουν στο κενό..

Ανώνυμος είπε...

Δύο …. μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Γράψτε ότι σας γουστάρει. Και ο Βαρθολομαίος με τον νεοεκλεγέντα σας γράφουν …… Αυτοί οι δύο δέσανε τον γάιδαρο τους. Tώρα απολαμβάνουν τις επίγειες δόξες.