Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνωστισμός μητροπολιτών και αρχιμανδριτών.



Βλέπω συνωστισμό Μητροπολιτών σε εορτές και πανηγύρια. Από διάφορα μέρη Μητροπολίτες και βοηθοί επίσκοποι συνωστίζονται σε ναούς και προσκυνήματα. Για μια «δημόσια» εμφάνιση. Από κοντά και οι φωτορεπόρτερ του «εκκλησιαστικού;» (κατάντια) ρεπορτάζ.  
Γιατί τόσοι πολλοί;  Αφού ένας είναι ο τελών την Θεία Λειτουργία οι άλλοι είναι «γλάστρες» για την παρέλαση της επίδειξης στόφας και μίτρας. 
Από κοντά υπάρχει συνωστισμός Αρχιμανδριτών, που ποτέ δεν πήγαν στο μοναστηράκι τους.  Προτίμησαν την εφημεριακή θέση για να γίνουν προϊστάμενοι (παράνομα) των ναών και των εγγάμων. Τους βλέπεις αυτούς τους Αρχιμανδρίτες να γελούν και να «γλύφουν» με λόγια και δώρα τους Μητροπολίτες τους αλλά και τους επισκέπτες εγκολπιοφόρους. Υπάρχει συνωστισμός για μια γνωριμία. Για μια ψήφο που θα πάρουν στο μέλλον για να γίνουν και αυτοί μιτροφόροι.  
Όταν βλέπω όλους αυτούς τους Αρχιμανδρίτες στις ακολουθίες, θλίβομαι για την κατάντια τους. Αντί να επιθυμούν την διακονία του θυσιαστηρίου και του ανθρώπου, επιζητούν την μίτρα και το ωμοφόριο.
Κρίμα, γιατί αφήνουν την ζωή τους να πάει χαμένη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί χαλάς το όνειρο σε όλους αυτούς που επένδυσαν σε μια μητρόπολη;

Ανώνυμος είπε...

Ας βρουν ένα τρόπο κάθε ενορία να έχει και προϊστάμενο επίσκοπο για να λυθεί το θέμα. Όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που υπάρχει περιορισμός από το κράτος σε διορισμούς θα περιορισθούν οι αρχιμανδρίτες. Μόνο οι φιλομόναχοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αφού δεν έβαλε μυαλό η διοικούσα Εκκλησία ήλθε το Ελληνικό Δημόσιο να επιβάλει την επιστροφή στην τάξη. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν αρχιμανδρίτες της χλιδής.

Ανώνυμος είπε...

Να ξέρετε ότι... "κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει..." κάτι ξέρει ο λαός με τις παροιμίες του.!!!

Οι κλίκες των κηφήνων-αγάμων κληρικών είναι τόσο "κλειστές"... και υποστηρίζονται μεταξύ τους που οι μασονικές στοές ωχριούν μπροστά τους.!!? Οἱ τοῦ βίου ναυαγοί τοῦ Ὑψίστου λειτουργοί.

Αννα Κ είπε...

Ανακαλυψα μολις χθες τη σελιδα σας και διακρινω μια εμπαθεια γενικα.Το να γινομαστε κριτες και σφαγεις των παντων δεν νομιζω να μας ανεβαζει ηθικα.Θα ηθελα να μαθω τον συγγραφεα του ιστολογιου και το βιογραφικο του ωστε να κρινω αν θα συναχισω να διαβαζω τις αποψεις του. Ευχαριστω.

Unknown είπε...

Καλά είναι να βγάλουν τους αρχιμανδρίτες από το μισθολόγιο γιατί ούτε παιδιά έχουν να ταισουν ούτε τίποτα Σταύρους κ στολές τα κάνουν έτσι θα λυθεί κ το πρόβλημα της κυβέρνησης τάχα ακτημοσύνη...