Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διπλοθεσίτες παπάδες.



Τι θα γίνει με του διπλοθεσίτες παπάδες. 
Τι θα γίνει με τους αποσπασμένους στα μητροπολιτικά μέγαρα. 
Τι θα γίνει με τους αργόμισθους. 
Τι θα γίνει με τους Αρχιμανδρίτες-Ιερομονάχους που είναι γραμμένοι για να παίρνουν μισθό χωρίς να πατούν στις εφημεριακές θέσεις. 
Πότε θα επέμβει το Ελληνικό Δημόσιο. 
Ως πότε ο εμπαιγμός. 
Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. 
Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να ερευνήσει. 
Μήνες τώρα από 1-15 είναι στην Αθήνα για να εξυπηρετεί την οργάνωσή του κληρικός και όμως τον μισθό τον λαμβάνει όλο στην Μητρόπολη Πάτρας. 
Ως εδώ ο εμπαιγμός. 

ΝΑ φύγουν όλοι οι αργόμισθοι και να αναπληρωθούν μόνο τα πραγματικά κενά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με το σταμάτημα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Ανώνυμος είπε...

Δώρησαί μοι του οράν τα ΕΜΑ πταίσματα και ΜΗ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΜΟΥ
Συ τις ει ο κρίνων ΑΛΛΟΤΡΙΟΝ ΙΚΕΤΗΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΗ ΚΛΗΡΙΚΟ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ευλαβέστατος και αγιότατος μπορεί να είναι ο κληρικός αυτός. Αν όμως θέλει να είναι και νόμιμος να λαμβάνει τον μισό μισθό από την υπηρεσία του και τον άλλο μισό από τον σύλλογο τον ιδιωτικό τον οποίο εξυπηρετεί. Λεφτά υπάρχουν στον σύλλογο ενώ το κράτος φαλίρισε.

Ανώνυμος είπε...

AYTO ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΚΑΤ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;ΑΣΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΝΗΣΕ ΤΟΣΑ ΕΤΗ;ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το κείμενο το οποίο λέει την πραγματικότητα. Μερικοί παπάδες είναι και καθηγητές και δάσκαλοι και υπάλληλοι. Δεν έχει σημασία το πόσα παίρνουν σημασία έχει ότι στερούν την θέση από κάποιον άνεργο οικογενειάρχη. Το παράδειγμα με τον παπά που είναι επί 15ημερο αργόμισθος είναι άνευ ουσίας. Οι περισσότεροι παπάδες στις μεγαλουπόλεις δουλεύουν με την εβδομάδα. Άρα και αυτοί είναι αργόμισθοι. Όπου και να τα πιάσεις αυτά τα θέματα σε λερώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο συμβαίνει και εδώ στην Καρδίτσα. Αλλά νομίζω ότι παντού θα υπάρχουν αργόμισθοι Αρχιμανδρίτες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μίσος για τους Ιερείς βρε "ελληνάρες"! Ε, άντε καταργήστε τους να "κλήσει" και η Εκκλησία να ησυχάσετε κι εσείς επί τέλους! Πιό είναι το πρόβλημά σας που παίρνουν 2ο μισθό; Εσείς άμα κάνατε 2η δουλειά θα την κάνατε τσάμπα; Και μην αρχίσετε τα θεολογικά (περί ποιμαντικής και ανιδιοτέλιεας). Άμα έχεις 4 παιδιά να μεγαλώσεις, κάτσε εσύ με ένα μισθό... Ας χωρήσει η Εκκλησία από το κράτος επιτέλους να μισθοδοτούν οι Μητροπόλεις τους Ιερείς να ησυχάσετε μια και καλή! Να επιστρέψετε όμως και την περιουσία που "κατασχέθηκε" απ'το κράτος στην Εκκλησία, αυτό ορίζουν και το δίκαιο και η ηθική!