Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αθανάσιος “Τα ψέμματα που διαδίδει ο Μητρ. Κυθήρων δεν υπηρετούν την Ορθοδοξία”

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", μίλησε πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς) της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης πρ. Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος μέσα από την "Romfea.gr", απαντά στον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος στον μήνυμα του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας μεταξύ άλλων γράφει τα εξής:
“Στον πολύκροτο 20o αιώνα θέριεψε μαζί με τις άλλες αιρέσεις και κακοδοξίες και η παναίρεσις του Οικουμενισμού, την οποία κατέκρινε και κατεδίκασε ο σύγχρονος άγιος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πρόσφατα διεκηρύχθη άγιος, ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς”
“Αλλά δυστυχώς, σήμερα ωρισμένα πνευματικά παιδιά του αγίου Ιουστίνου – ο οποίος διεκήρυσσε ότι η πτώσις της ανθρωπότητος επικεντρώνεται σε τρία πρόσωπα: Αδάμ, Ιούδας, Πάπας – όχι μόνο δεν ενστερνίζονται τα κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού λεχθέντα του αγίου αυτών Πνευματικού Πατρός, αλλά ανέχονται την εκπαραθύρωσι και την καθαίρεση εναρέτου και ομολογητού Αδελφού των Επισκόπου, δεινού πολεμίου του Οικουμενισμού, του Κανονικού Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτεμίου άνευ κατηγορητηρίου, κανονικής δίκης και απολογίας και συμβιβάζονται με την συμπροσευχή εν ώρα Θ. Λειτουργίας και τελέσεως της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο και τον Νούντσιο, οι οποίοι και με θρασύτητα προσεγγίζουν μαζί με τους Ορθοδόξους Επισκόπους και κληρικούς τον ευλογημένο υπό του Πατριάρχου των Σέρβων άρτο! Τι άλλο θα ίδωμεν....”
Ο κ. Αθανάσιος μιλώντας στον Διευθυντή της "Romfea.gr" κ. Αιμίλιο Πολυγένη, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Χαίρεται κ. Πολυγένη, καλή Κυριακή της Ορθοδοξίας! Πληροφορηθήκαμε, ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ στο μήνυμά του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αναφέρεται και στα ψέματα του καθηρημένου Αρχιμανδρίτη Συμεών Βιλόφσκι και του πρώην Μητροπολίτη Ρασκοπριζρένης Αρτεμίου”.
Σε τι αναφέρεστε Σεβασμιώτατε;
Αναφέρομαι σ' αυτό που γράφει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ότι ο Αρτέμιος καταδικάστηκε και καθαιρέθηκε χωρίς δικαστήριο. Αυτά τα ψέματα διαδίδει αυτός ο καθηρημένος Συμεών Βιλόφκσι.
Μα ο Αρτέμιος απέφευγε επί τέσσερα χρόνια να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία μας δεν δύναμη κρατική για να τον αναγκάσει να έρθει σε δικαστήριο. Κανονικά σύμφωνα με τον 74ο Αποστολικό Κανόνα, αφού απέρριψε τρεις επιτροπές υπέστη τις νόμιμες συνέπειες για οικονομικές και άλλες παραβάσεις.
Ο Αρτέμιος διαδίδει, ότι δεν δικάστηκε αν και ο ίδιος περίμενε να δικαστεί σε Κρατικό δικαστήριο. Όπως εμένα τώρα μου έκανε μήνυση με την κατηγορία του ψεύδους και της συκοφαντίας, όμως θα φέρω όλα εκείνα τα στοιχεία που ο ίδιος ψεύδεται.
Σεβασμιώτατε, μιλήσατε για χρήματα τι εννοείτε;
Αυτή τη στιγμή έχει 38 μοναχούς και δώδεκα μοναχές και έχει κάνει μια παρασυναγωγή! Με τα χρήματα που πήρε και έχει σε τράπεζες στην Ελλάδα, στην Ελβετία και στην Σερβία, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη Ράσκας να είναι χρεωμένη 1 εκατ.
Με τα χρήματα αυτά αγοράζει κτήματα, αγοράζει διαμερίσματα και σπίτια, όπως και στο Βελιγράδι αγόρασε έναν όροφο και έκανε παρεκκλήσι, και οι ενοικιαστές διαμαρτύρονται.
Το ίδιο έκανε και σε ένα χωριό στη Μητρόπολη Ζήκης και τώρα προσπαθεί να εισβάλει και στο Κόσοβο. Ο άνθρωπος είναι ο Θεός να με συγχωρέσει αδελφός μας, αλλά ψεύδεται διότι δεν διώκεται για τον αντι – οικουμενισμό, έχουμε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα.
Επίσης, ο Άγιος Κυθήρων λέει ότι προδώσαμε τον Άγιο Ιουστίνο εμείς οι μαθήτες, έχω να του πω ότι δεν τον προδώσαμε τον πρόδωσε ο Αρτέμιος.
Ο π. Ιουστίνος άσκησε κριτική στον Οικουμενισμό Ρώμης και Γενεύης, αλλά υποστήριζε τον Ορθόδοξο θεανθρώπινο Οικουμενισμό που είναι η αλήθεια του Χριστού η Καθολικότητα της Εκκλησίας.
Ο Αρτέμιος ψεύδεται, διότι ο π. Ιουστίνος καταδικάζει τον ψευδό - Οικουμενισμό και το λέει παναίρεσις όπως το έλεγε ο Πατριάρχης Γερμανός Β' (1230), εμείς κάνουμε διάλογο αλήθειας όπως έκανε και τότε ο Πατριάρχης.
Αυτά τα ψέμματα που διαδίδει και ο Άγιος Κυθήρων δεν υπηρετούν την Ορθοδοξία, και πραγματικά λυπάμαι που το λέω ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας!
Η Ορθοδοξία είναι αλήθεια και τιμιότητα και όχι ψέμα και υποκρισία, δεν ξέρει τι είναι οι Κανόνες και παρομοιάζετε ο Αρτέμιος με τον Αγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο, μεγαλομανία άνευ προηγούμενου.
Σεβασμιώτατε, στη Γενεύη που ήμουν με ενημέρωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, ότι θα έρθει στην Ελλάδα μια Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου για σχετική ενημέρωση ισχύει;
Βεβαίως, θα έρθει στην Ελλάδα μια αντιπροσωπεία της Σερβικής Εκκλησίας, για να ενημερώσουν τους ανθρώπους, περί της καταδίκης του Αρτεμίου.
Δεν μπορούμε να εορτάζουμε αύριο την Κυριακή της Ορθοδοξίας με ψέμματα, ο Μητροπολίτης Κυθήρων είναι θύμα από ψέμματα αυτού του Βιλόφκσι, ενός μοιραίου ανθρώπου του Αρτεμίου.
Του λέγαμε, του γράφαμε, του μιλούσε και ο μακαριστός Πατριάρχης Παύλος, από το 2006 παλεύαμε να τον βάλουμε στην τάξη και τίποτα δεν δεχόταν.
Ο Αρτέμιος δεν γνωρίζει τους ιερούς κανόνες, δεν γνωρίζει την παράδοση και σηκώνει την σημαία της ψευδό - Ορθοδοξίας σαν τους ζηλώτες της Μονής Εσφιγμένου δυστυχώς. 
Από :  ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: