Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Έφτασε ο καιρός να κοπούν οι μισθοί ανεξαιρέτως όλων των αγάμων κληρικών.

Έφτασε ο καιρός.
Όλοι οι Ιερομόναχοι που έχουν καταλάβει εφημεριακές θέσεις να επιστέψουν στις Μόνες της μετάνοιάς του.  Ώστε να απελευθερωθούν θέσεις για τους εγγάμους κληρικούς.  Να σταματήσουν να ψετοκλαίνε οι δεσποτάδες για το ότι η κυβέρνηση δεν εγκρίνει θέσεις εφημερίων και να επιστρέψουν τους εκατοντάδες Αρχιμανδρίτες στα Μοναστήρια τους. Είναι απαράδεκτο κληρικοί που έχων δώσει όρκο να παραμένουν εν υπακοή και ακτημοσύνη στην Μονή τους και αυτοί να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα, να διασκεδάζουν σε ταβέρνες και να διαμένουν σε πολυτελή διαμερίσματα και μονοκατοικίες.
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος να ξυπνήσει και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει.
Αγώνας για να κοπούν οι μισθοί ανεξαιρέτως όλων των αγάμων κληρικών.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έφτασε ούτε θα φτάσει γιατί οι Αρχιμανδρίτες έχουν γαντζωθεί για τα καλά στην Διοίκηση της Εκκλησίας και οι Ιεράρχες αυτούς έχουν ως άμεσους συνεργάτες. Τους εγγάμους κληρικούς του βλέπουν πάντα ως κατώτερους συνεργάτες .

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα γράφει ο αρθρογράφος.

Εφημέριος πατέρας 7 τέκκων

Ανώνυμος είπε...

Αμα αρχίσουμε να τρωγώμαστε και απο μόνοι μας τι να τους κάνουμε τους εχθρούς. . . Αυτό μας έλειπε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Να κοπούν ανεξαιρέτως σε όλους τους αγάμους που δήλωσαν στην κουρά τους ακτημοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

αυτα που γραφετε ειναι ανοησιες. υπαρχουν τοσοι παπαδες εγγαμοι που ξεφτιλιζουν τις ενοριες και τις οικογενειες τους...να μην αρχισω να λεω..οι αγαμοι τους φταινε; αντε ρε ..

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Δεν είναι θέμα εξευτελισμού. Οι άγαμοι έδωσαν υπόσχεση ότι θα παραμείνουν μέσα στην μάνδρα του Μοναστηριού και θα τηρήσουν ακτημοσύνη και όχι να παίρνουν παχυλούς μισθούς για να καλοπερνούν όπως και οι κοσμικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεσμός των αγάμων κληρικών υπήρχε εξ αρχής στον χώρο της εκκλησίας, πριν ακόμη να έχουμε οργανωμένο μοναχισμό. Είναι άλλο ο άγαμος Κληρικός και άλλο ο μοναχός Κληρικός και άλλο ο έγγαμος Κληρικός. Μην τα μπερδεύουμε όλα. Επιτέλους στην Εκκλησία ας καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν κάποιος είναι έγγαμος ή άγαμος ή μοναχός Κληρικός. Το θέμα είναι η συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζουμε την διακονία μας μέσα στην Εκκλησία, Κληρικοί και λαϊκοί. Ας έχουμε λίγη κατανόηση για τη θέση του άλλου και να μην λέμε κουταμάρες για δήθεν παχυλούς μισθούς. Ξέρω αγάμους Κληρικούς που δεν έχουν πάρει ποτέ χρήματα για την διακονία τους. Και ξέρω πολλούς εγγάμους που σε κοιτούν στα χέρια ακόμη και για να σου δώσουν αντίδωρο. Δεν είναι λοιπόν εκεί το ζήτημα. Ο άγαμος μπορεί να μην τα χρειάζεται και ο έγγαμος μπορεί να τα έχει ανάγκη για την οικογένειά του. Σύνεση και διάκριση χρειαζόμαστε! Κι επιτέλους, ας μην συγκρίνουμε (αγαπητέ φίλε πιο πάνω) Κληρικούς και λαϊκούς. Δεν υπάρχει τέτοια διάκριση, έτσι όπως εσύ την θέτεις. Αν καλοπερνά ο Κληρικός και ξεφεύγει από το μέτρο, τότε τον κατακρίνουμε, ενώ εμείς σαν λαϊκοί την ίδια στιγμή μπορεί να κάνουμε ασύγκριτες κραιπάλες. Αν κάτι είναι "πάθος", τότε δεν είναι βαρύτερο για τον Κληρικό κι ελαφρύτερο για τον λαϊκό. Κι αν αγαπάς, δεν αγαπάς καλύτερα επειδή είσαι Κληρικός και χειρότερα επειδή είσαι λαϊκός. Και μην μου πει κάποιος ότι "ο Κληρικός πρέπει να είναι πρότυπο". Αν εσύ θέλεις να εχεις πρότυπο έναν άνθρωπο κι όχι τον Θεάνθρωπο, τότε ψάξε να βρεις ποιό είναι το δικό σου πρόβλημα. Μην το μεταθέτεις όμως στον άλλο επειδή είναι Κληρικός.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.ΝΑ ΠΑΨΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΗ Η ΕΚΛΗΣΙΑ.ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ? ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ , ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 100 ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 350 ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΙΣ Μ.Κ.Ο. .ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΗ Η ΕΛΛΑΔΑ .ΑΛΛΑ ΟΙ 282 ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ( ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 18 ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΟΙΗΚΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.
ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΗΛΕΓΓΙΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΟΡΤΟΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ.
ΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΡΟΙΚΕΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.