Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σε ποια εποχή ζουν οι ιερωμένοι σήμερα; Διαβάστε … κλάψτε … και γελάστε….

Με αυτά που διάβασα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου  για την Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Χανιά (Πρόγραμμα) είναι σαν να γύρισα χρόνια πίσω…   σε αυτά που διάβαζα σε βιβλία για τους απόλυτους Μονάρχες, Αυτοκράτορες κλπ. 
Είναι δυνατόν σήμερα εκκλησιαστικοί παράγοντες να χρησιμοποιούν κοσμητικά επίθετα που αναβιβάζουν ένα κοινό θνητό έστω  υπό την ιδιότητα του Πατριάρχη σε «Πατέρα της Ορθοδοξίας μας, τον οφθαλμό της Οικουμένης, και τον Πατριάρχη του αθάνατου γένους μας.»
Γιατί αυτό το εξευτελιστικό γλείψιμο χωρίς αξιοπρέπεια; 
Διαβάστε και κλάψτε για τους εκκλησιαστικούς αυλοκόλακες.
Το ερώτημα τίθεται:  Γιατί ο Πατριάρχης δεν αντιδρά με αυτές τις βλακείες;  Μήπως του αρέσουν; 

 Γράφουν ....

"Τα ομορφοπλουμισμένα Χανιά μας, η πόλις των γιασεμιών με την βαρυσήμαντη ιστορία της και την πλούσια κληρονομιά της, με την ασταμάτητη πολιτιστική παράδοση της και τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια της, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Αρχιεπίσκοπο Κωσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο  με τις πρέπουσες τιμές προς τον Πατέρα της Ορθοδοξίας μας, τον οφθαλμό της Οικουμένης, και τον Πατριάρχη του αθάνατου γένους μας.
Ευφραίνεται η ψυχή μας, χαίρεται η ύπαρξή μας, πανηγυρίζει η Μητρόπολις μας, αφού προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρωτόθρονον της Ορθοδοξίας και τον Εσταυρωμένον διάδοχον Αγίων Πατριαρχών.
Προσκαλούμε κάθε ευλαβή Χριστιανό να προσέλθει εις τας εκδηλώσεις τιμής προς τον Πνευματικό Ταγό της Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης.
Προσκαλούμε τα πληγωμένα και αγωνιζόμενα νιάτα του τόπου μας να πάρουν την ελπιδοφόρα ευχή του άγρυπνου φύλακα πάσης της Οικουμένης.
……….."