Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ξέχασαν οι δεσποτάδες την ταπεινή τους καταγωγή και το παίζουν αρχοντοχωριάτες.

Που το έχουν βρει ο Επίσκοποι να ενδύονται την Αυτοκρατορική στολή τους έξω από το ιερό για να τους βλέπει και να χαζεύει ο Λαός ο φτωχούλης. 
Αντί να φορέσουν την κανονική τους στολή  την Ιερατική με Ωμοφόριο.  Φορούν όλα αυτά τα υφάσματα των κυριών της αριστοκρατίας με φον μπιζού και άλλα μπιχλιμπίδια. 
Λυπάμαι και αυτό το παπαδαριό που με δίσκους κρατούν τα ενδύματα των  πριγκίπων της εκκλησίας. 
Ξέχασαν οι δεσποτάδες την ταπεινή τους καταγωγή και το παίζουν αρχοντοχωριάτες. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἐδῶ ἀστοχεῖτε !!!

Ἡ ἀρχαἰα πρἀξις τῆς Ἒκκλησίας, ποὺ διασώζεται ἀνόθευτη στὴν Ἐκκλησία τῆς Κύπρου, προβλέπει ὅτι ὁ Ἀρχιερεὺς ἐνδύεται ἐκτὸς τοῦ Ἱεροῦ Βήματος ( κατάλοιπο τῆς ἐνδύσεως εἰς τὸ Σκευοφυλάκιο - βλ. καὶ Θεία Λειτουργία Ἁγ. Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου).
Τὴν λειτουργικὴ ἀπρέπεια ἑνίων Ἀρχιερἐων - κυρίως "ἀλιβάνιστων" "ὀργανωσιακῶν" - νὰ χοροστατοῦν ἄνευ μανδύου ἤ ἔτι χεῖρον νὰ λαμβάνουν "καιρό" ἐντὸς τοῦ Ἱ. Βήματος καὶ νὰ ἐμφανίζονται ἐξαίφνης λαμπροφοροῦντες, διατὶ δὲν τὴν σχολιάζετε ;

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Αρχαία πράξη της Εκκλησίας δεν είναι οι μανδύες αλλά το φελόνιο με το ωμοφόριο. Ούτε στην εποχή το Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου φορούσαν όλες αυτές τις ανοησίες που ξεπερνούν ενδυματολογικά τις φαιδρές κυρίες του Κολωνακίου. Δες σε παρακαλώ στις αγιογραφίες τους μεγάλους Πατέρες της Αγίας Εκκλησίας. Δες τους Τρεις Ιεράρχες τι φορούσαν.
Για τους οργανωσιακούς έχω γράψει πολλά και τους έχω ρίξει πολλές φορές στην πυρά. Όμως στο θέμα της σεμνότητας δεν μπορώ να πω τίποτα. Μακάρι οι αρχιερείς να φορούσαν άμφια όπως οι παπάδες των οργανώσεων σεμνά ταπεινά χωρίς στόφες πολυτελείας τις οποία πολλές φορές χρησιμοποιούν και σε πολυθρόνες οι αριστοκράτες για να καθίζουν τους πισινούς τους.
Επαινώ τους οργανωσιακούς αρχιερείς που έχουν μέτρο και κρατούν την παράδοση της εκκλησίας με τις σεμνοπρεπείς ενδυμασίες τους. Το έχω ξαναγράψει οι οργανώσεις είναι καρκίνωμα για της Εκκλησία οι άνθρωποι των οργανώσεων ζουν όμως την ασκητική ζωή. Μακάρι να τους έμοιαζαν στην απλότητα όλοι οι άλλοι. Έχω πάει στην Αγία Παρασκευή στο κτήμα της Ζωής. Ζουν σε λιτά δωμάτια με τα απαραίτητα. Έχω Λειτουργηθεί σε ναούς τους έχουν την πολυτέλεια της απλότητας. Κόσμημα τους το ήθος τους και όχι τα χρυσοποίκιλτα άμφια. Όλα και όλα εκεί που δεν μπορώ να τους πολεμήσω το βουλώνω.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν του κράζουν οι πιστοί οι δεσποτάδες κάνουν πασαρέλα. Το ίδιο και παπάδες που φορούν υφάσματα πανάκριβα και κιτς.

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρεπόμαστε. Δεν υπάρχουν πιστοί να γιουχάρουν τέτοιες σκηνές;