Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Οι Αρχιμανδρίτες που οργώνουν ποιμαντικά την ύπαιθρο χώρα είναι παπάδες δευτέρας κατανομής.



Γράφει με αληθινά στοιχεία ο Γ. Παπαθανασόπουλος στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημέρωση «Άρχων» για την Συνοδικότητα που είναι σε μαρασμό στην Εκκλησία της Ελλάδας και ιδιαίτερα για την ανάδειξη Μητροπολιτών κατά την επιθυμία του Πρώτου. Οι καρεκλοκένταυροι Αρχιμανδρίτες των Αθηνών που προσφέρουν υπηρεσίες σε γραφεία έχουν την πρώτη Θέση. Οι Αρχιμανδρίτες που οργώνουν ποιμαντικά την ύπαιθρο χώρα είναι παπάδες δευτέρας κατανομής.

Να τι μα λέει ο κ. Παπαθανασόπουλος.
« Για λόγους ιστορικής ακριβείας στα δέκα χρόνια της αρχιεπισκοπίας του  μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαν εκλεγεί 31 Μητροπολίτες, από τους οποίους τέσσερις ήσαν οι «Βολιώτες» (Θεσσαλιώτιδος, Καισαριανής, Σερρών και Κερκύρας)  και ένας προήρχετο από την αδελφότητα της «Χρυσοπηγής» (Δημητριάδος), δηλαδή ποσοστό 16,1%. Στα οκτώ χρόνια αρχιεπισκοπίας του κ. Ιερωνύμου έχουν εκλεγεί 26 Μητροπολίτες, από τους οποίους επιλογή του ιδίου ( «Βοιωτοί» και συνεργάτες του), ή αυτοί που είχαν την εύνοια του περιβάλλοντός του είναι 11 (Διδυμοτείχου, Μεγάρων, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Αργολίδος, Νέας Ιωνίας, Θεσσαλιώτιδος, Θηβών, Κιλκισίου, Ιλίου, Νικοπόλεως), ή ποσοστό 42,3%. Από τους υπόλοιπους Μητροπολίτες άλλοι 11 (Μαρωνείας, Γρεβενών, Κεφαλληνίας, Τρίκκης, Κίτρους, Φωκίδος, Ζακύνθου, Λαγκαδά, Ιερισσού, Νέας Κρήνης, Ελασσώνος) εξελέγησαν σε συνεννόηση του Αρχιεπισκόπου με ενδιαφερόμενους Μητροπολίτες, κυρίως της πρεσβυτέρας Ιεραρχίας…. Οι υπόλοιποι  τέσσερις εξελέγησαν λόγω θέσεως στη Σύνοδο (Κηφισίας, Χίου, Παροναξίας, Λευκάδος).
Και η αξιοκρατία; Πόσοι λ.χ. αρχιμανδρίτες του Καταλόγου  είναι δάσκαλοι, θεολόγοι και εφημέριοι; Μήπως υπάρχουν και κληρικοί με μεταπτυχιακές σπουδές, με ξένες γλώσσες, με ιεραποστολικό ζήλο, με μεγάλες ποιμαντικές ικανότητες; Και αν ναι, αυτοί δεν θάπρεπε να αξιοποιηθούν από την Εκκλησία περισσότερο από τους με λιγότερα προσόντα; Αγαπούν πράγματι την Εκκλησία όσοι προτείνουν και όσοι, υπακούοντας στη θέληση του Αρχιεπισκόπου, εκλέγουν Μητροπολίτες όχι κατά αξία, αλλά κατά εύνοια;…Αυτή η αντίληψη δεν είναι κατ’ ουσίαν αντιεκκλησιαστική, αφού συμβάλει στον μαρασμό της Συνοδικότητας και στην παρακμή της ποιμαίνουσας Εκκλησίας; Μακάρι να μην επαναληφθεί η εκκλησιολογικά αρρωστημένη αυτή κατάσταση, γιατί κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η σημερινή μεθόδευση αναδείξεως Μητροπολιτών θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη…»


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΙΟΤΟΥΣ
ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΛΕΥΚΑΝΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΗΛΠΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΔΙΚΙΑ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΜΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΙΕΡΩΝΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

δεν τον νοιαζει καρφι δεν τουκαιγεται του ιερωνυμου τοσα γραφουν για ιερωνυμο γαβριηλ ταμλογκ iera katixisis tris xiroteros και σιωπουν δεν τους νοιαζουν που τα διαβαζει τοσος κοσμος π. νεκταριος