Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Να σταματήσει ο εμπαιγμός του λεγομένου Συνοδικού συστήματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία


Στην  Εκκλησιαστική ζωή της Κύπρου συμβαίνουν γελοιότητες. Ο μεν «κυρίαρχος λαός» ψήφησε κάποιον που προέρχεται από την Μονή Κύκκου, ο δε Αρχιεπίσκοπος αρνείται την ψήφισή του από την Σύνοδο.
Πως μπορεί να προεξοφλεί την ψήφο των συνεπισκόπων του ο Αρχιεπίσκοπος; Δεν έχουν αυτοί άποψη; Είναι σχολιαρόπαιδα και θα υπακούσουν οι περισσότεροι σε αυτόν;  
Φτάνει πια κάποτε θα πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός του λεγομένου Συνοδικού συστήματος. Έχει αποδεδειχθεί και σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη και τώρα Κύπρο ότι μας εμπαίζουν οι μονοκράτορες των κατά τόπους Εκκλησιών.
Δεν φτάνουν όλα αυτά και έρχεται και άλλος προερχόμενος από την μονή Κύκκου Μητροπολίτης του Αλεξανδρείας και προτείνει αντί ενός να εκλεγούν μετατεθούν και άλλοι πέντε επίσκοποι για να υπάρξει ειρήνη και αρμονία στην Εκκλησία.
Όσο ο λαός κοιμάται και δεν τους παίρνει με τα γιαούρτια θα κάνουν ότι θέλουν στην Εκκλησία αυτού που την θεωρούν μόνο δικιά τους.
Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει νυν και πρώην 108 Μητροπολίτες, Επισκόπους.
Η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως 117 νυν και πρώην Μητροπολίτες, Επισκόπους.
Η Εκκλησία της Κύπρου 17 νυν και πρώην Μητροπολίτες, Επισκόπους τώρα με την νέα πρόταση θα φτάσει τους 23 με το καλό και στους 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια: