Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το έργο της Εκκλησίας

«Ο Χριστός μάς δείχνει και σήμερα το δρόμο και αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας. Βέβαια, η αλήθεια Του θίγει συμφέροντα και εξουσίες, οι οποίες αντιδρούν και αγωνίζονται να Τον απομακρύνουν από τη ζωή μας, όπως τότε στη χώρα των Γαδαρηνών έπραξαν οι ευεργετημένοι από τον Χριστό. Του ζήτησαν να φύγει.
Η εξουσία σήμερα ζητάει από την Εκκλησία να περιοριστεί στην ιδιωτική σφαίρα και ν’ απομακρυνθεί από την δημόσια ζωή, γιατί η παρουσία Της ενοχλεί και ελέγχει την εξουσία. Η Εκκλησία, όμως, θα παραμείνει στη θέση Της, να διακονεί τον λαό, να επιδιώκει την ενότητα, την ειρηνική συνύπαρξη και, ταυτόχρονα, να κηρύττει την πίστη και την ζωντανή ελπίδα…
Καλούμαστε σήμερα όλοι μας να δώσουμε την μαρτυρία για το τί είναι ο Χριστός στη ζωή μας. Είναι η ώρα και η στιγμή να καλέσουμε όλους στην Εκκλησία, όχι για να εξουσιάσουμε τους ανθρώπους, αλλά για να διακονήσουμε τις ανάγκες και την ενότητά τους. Στην Εκκλησία υπάρχει η ενότητα και η Ελπίδα. Ζει Κύριος ο Θεός και μπορεί να μάς δώσει τη δύναμη για ν’ αντέξουμε σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες»  

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: