Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τα άμετρα καμώματα του Πειραιώς Σεραφείμ


Διάβασα την απαντητική επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μετζελόπουλου προς τον Επίσκοπο  Τήνου Νικόλαο των Ρωμαιοκαθολικών. Δεν θα παραμείνω στα όσα έγραψε. Ο Επίσκοπος Τήνου απάντησε.
Έφριξα όμως με το επίπεδο του εκλαμπρότατου και σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά, ο οποίος κατέβασε το επίπεδο της απαντήσεώς του πολύ χαμηλά. Τόσο χαμηλά, που οι κυρίες «Κατίνες» των Αθηνών ποτέ δεν θα έφταναν στο επίπεδό του.
Γράφει ο Άγιος Πατέρας, ο διάδοχος των Αποστόλων, ο εις Τύπον και Τόπον Χριστού, κ. Σεραφείμ:  «Δράττομαι της ευκαιρίας απαντώντας γενικά στον κ. Νικόλαο, να απαντήσω και στον γνωστό δίγαμο, τον προσφυώς αποκαλούμενο «Καρδινάλιο Φραντζολίνι», που αυτόκλητα άνευ πανεπιστημιακής καθέδρας, έχει αναλάβει ρόλο τμητού των Εκκλησιαστικών προσώπων και πραγμάτων,»  θαυμάστε γραφίδα Επισκόπου ο οποίος κτυπά «κάτω από την μέση».
Ξεπέρασε κατά πολύ τους ευσεβιστές των οργανώσεων αυτοί αφήνουν υπονοούμενα ουδέποτε όμως πέφτουν τόσο χαμηλά.
Άραγε γνωρίζει πως αποκαλούν οι χριστιανοί του Πειραιά τον επίσκοπό τους;  Δεν θα το αναφέρω διότι δεν θα γίνω σαν αυτόν «Κατίνα».  
Κρίμα διότι δυσφημεί την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία με τα άμετρα καμώματά του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πατριάρχης είναι υπεύθυνος για τον Μετζελόπουλο. Αυτός τον μάζεψε και τον χειροτόνησε. Μετά τον εγκατέλειψε και τώρα το παίζει νέος Μάρκος Ευγενικός. Μόνο που ο Άγιος Μάρκος ζούσε με στέρηση και δεν φορούσε πολυτελέστατες στολές και μάρκες ακριβές υποδημάτων. Όλα τώρα είναι φον μπιζού ….

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Πειράζει που εγώ θεωρώ τον Πειραιώς Σεραφείμ γενναίο, άνθρωπο που -επιτέλους- τολμά να λέει αλήθειες, και δε με πειράζει αν πότε πότε μιλάει πολύ σκληρά;
Άραγε ποιοι Πειραιώτες τον χλευάζουν; Οι "εκκλησιαστικοί", οι ηθικιστές, οι νεωτεριστές, οι άθεοι, ποιοι; Αναρωτιέμαι.
Βλέπω ωστόσο με πίκρα ότι δεν καταδέχεστε ούτε να τον αποκαλέσετε με το μοναχικό του όνομα, αλλά νερώνετε την ιδιότητά του προβάλλοντας το επίθετό του, ο δε σχολιαστής τον αποκαλεί απλά με το επίθετό του... Κρίμα.
Καλό άγιο Πάσχα, αδελφοί. Σας ευχαριστώ.