Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι οργανωσιακοί φοβούνται την κριτική.



Οι οργανωσιακοί φοβούνται την κριτική.

Διάβασα σε κάποιο από τα καθοδηγούμενα από τον «ΣΩΤΗΡΑ» blog «ΑΓΚΥΡΑ» προδημοσίευση άρθρου του περιοδικού τους με τίτλο: «Πατριαρχικὴ ἐκτροπὴ». 

Έγραψα και εγώ δύο αράδες.

Ο υπεύθυνος της ΓΕΧΑ Πάτρας φοβήθηκε το κακομοίρικο πλάσμα να το δημοσιεύσει. Μπορεί και να ζήτησε την ευλογία –το συνηθίζουν αυτό- και να μην την έλαβε.

Τα γράφω αυτά για να δουν οι φίλοι ότι ο Σταλινισμός υπάρχει και σήμερα στους οργανωσιακούς.

Ο σχολιασμός μου απλός.
Τον δημοσιεύω παρακάτω.


«Την εκτροπή την βλέπω σε όσα γράφει το περιοδικό.
Ας τα γράψουν προσωπικά στον Πατριάρχη οι Σωτηρικοί.
Θα τα έγραφε αυτά κάποιος από τους Αρχιμανδρίτες του Σωτήρα σε προϊστάμενό του Αρχιερέα; 
Δεν νομίζω.
Εκεί θα έκαναν την πάπια. Όπως έκαναν τόσα χρόνια στο θέμα της Λάρισας με τον Θεολόγο

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωπάκια είναι τα Σωτηράκια που μόνο υπό την καθοδήγηση των κληρικολαϊκών καθοδηγητών προχωρούν.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τα σχόλια που δημοσίευσε η Άγκυρα. Προτίμησαν να διαφημίσουν τους παλαιοημερολογίτες με το σχόλιο αυτό «Από την μια οι οικουμενιστες από την άλλη οι ψευτοαντιοικουμενιστες. Όλοι τους παίζουν στο ίδιο γήπεδο. Με μόνο σκοπό να ξεγελάσουν τον ενάρετο πιστό και να τον εγκλωβίσουν στην αίρεση. Η Εκκλησία είναι μία και αυτή είναι των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αυτή είναι που ακολουθεί τους Αγίους Πατέρες. Όλοι οι άλλοι είναι προβατόσχημοι λύκοι.»
Όλα για το κέρδος. Τώρα οι Σωτηρικοί κάνουν καμπάνια για εγγραφή νέων συνδρομητών στα περιοδικά τους. Αγκαλιάζουν τους παλαιοημερολογίτες για να τους γράψουν συνδρομητές. Όλα για το συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Από μικρή ηλικία τους μαθαίνουν στα κτίρια που τους μαζεύουν όχι να φοβούνται την κριτική αλλά και τον ίσκιο τους. Ο ένας καταδίδει τον άλλο. Οι άνθρωποι των οργανώσεων είναι οι τέλειοι ρουφιάνοι. Η γάγγραινα της εκκλησίας είναι οι οργανώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Τους δεσποτάδες τους προσκυνούν οι αρχιμανδρίτες και οι κουστουμάτοι των κινήσεων και όλα τα βλέπουν καλά. Το συμφέρον της οργάνωσης είναι πάνω από αυτό της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σου είναι ευγενικό. Αυτό των παλαιοημερολογιτών επιθετικό και προπαγανδιστικό. Αίσχος στην ΓΕΧΑ που προτιμά τους Παλαιοημερολογίτες και τους προβάλει.

Ανώνυμος είπε...

Το δείγμα χριστιανοσύνης το έδειξαν το 1959-61. Τότε που τραβιόντουσαν στα δικαστήρια για τις λίρες. Τότε που κατασπατάλησαν τους πιστούς. Αυτό που έκανε ο Πατριάρχης είναι πλημμέλημα μπροστά στις εκτροπές των Ζωικών και Σωτηρικών τότε.
Και μόνο να διαβάσει κάποιος το καταστατικό της ΓΕΧΑ θα πει ότι περισσότερη δημοκρατία έχει ο Περισσός. Τολμά να μιλάει και να γράφει ο κυρ-Νικόλας όταν στάζει φαρμάκι για τους πρώην αδελφούς του.
Οι Πάπες τα τελευταία χρόνια ζητούν συγνώμη για τα λάθη με τα οποία σκανδάλισαν τον θρησκευόμενο κόσμο. Αυτού οι εισαγγελείς του Πάπα και του Πατριάρχη πότε θα ζητήσουν συγνώμη για τις ωμότητες εναντίων των αγνών μας ψυχών τότε;

Ανώνυμος είπε...

Στην Λάρισα ο Σωτήρας πούλησε τον Θεολόγο και όταν βρήκε την ευκαιρία έκανε παπά δικό της από τα χέρια του αντίπαλου. Όλα για το συμφέρον της οργάνωσης. Το ίδιο έκλαναν και στην Θεσσαλονίκη όταν έδιωξαν τον άγιο εκείνο δεσπότη τον Λεωνίδα με τις Συντακτικές Πράξεις του Ιωαννίδη ο Σωτήρας έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Έτσι η πρώτη χειροτονία του νέου δεσπότη ήταν ο Σωτηρικός ιεροκήρυκας. Όλα για το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε τα άπλυτα των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην φόρα. Πουλάνε σούπερ ορθοδοξία όταν η ζωή τους και η πορεία τους είναι κίβδηλη. Δεν μου κάνει εντύπωση που προβάλουν τα μηνύματα και τις θέσεις των παλαιοημερολογιτών. Μια από τα ίδια είναι. Παριστάνουν τα μέλη της Εκκλησίας ενώ δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Η Αδελφότης Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» έχει προσφέρει πολλά στην Εκκλησία. Αυτό το αποδεικνύουν και τα παραπάνω σχόλια. Αυτή η εμπάθεια είναι αποτέλεσμα ανθρώπων που δεν έχουν πνευματικό υπόβαθρο.
Για μας που χρόνια μας τροφοδοτεί η αδελφότης με τον Λόγο του Θεού και με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, μόνο ευχαριστίες και προσευχές για αναπέμπουμε εις τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να προστατευθούν οι ορθόδοξες χριστιανικές αδελφότητες.
Κάθε τι που είναι υπό εξαφάνιση το προστατεύουν.
Η Ζωή δεν υπάρχει πλέον.
Ο Σταυρός δεν υπάρχει πλέον.
Ο Σωτήρ για λίγο θα υπάρχει.
Δεν είναι σωστό υπεύθυνε να τους πολεμάς. Πρέπει να τυχουν της αγάπης σου και της προστασίας σου.

Ανώνυμος είπε...

Τον χρόνο σου χάνεις οι οργανωσιακοί δεν ακούνε κανένα. Παίρνουν εντολή μόνο από την Στοά δηλαδή την διοίκησή τους.