Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Ενότητα των Χριστιανών



Η Ενότητα των Χριστιανών δεν θα γίνει όταν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούν τους Καθολικούς Χριστιανούς να γίνουν Ορθόδοξοι ή όταν οι Καθολικοί Χριστιανοί καλούν τους Ορθοδόξους να γίνουν Καθολικοί. Aν σκεπτόμαστε έτσι, τότε φοβάμαι πως η ενότητα των Εκκλησιών θα πραγματοποιηθεί τις παραμονές της Δευτέρας Παρουσίας. Για να υπάρξει ενότητα των Εκκλησιών οφείλουμε Καθολικοί και Ορθόδοξοι, Ορθόδοξοι και Καθολικοί να κάνουμε αμοιβαία βήματα για να συναντηθούμε εν Χριστώ.  

Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω τον Επίσκοπο Νάξου Νικόλαο για τις απαντήσεις του προς τους Επισκόπους Πειραιώς Σεραφείμ και Γόρτυνος Ιερεμία.

Ανώνυμος είπε...

Σοφές παραινέσεις από έναν νηφάλιο Αρχιερέα.

Ανώνυμος είπε...

ναι, φυσικά, τωρα τι θα γίνει θα γίνουμε ουνίτες;;;;;;;;;;; σεβαστοί αανωνυμοι έχετε μεγαλο θρασος που αποκαλείτε τον παπικο δεσπότη ναξου ''επίσκοπο και αρχιερέα'' ενω δεν είναι καν βαπτισμένος!!!!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Ανώνυμε φίλε ο επίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών της Νάξου είναι βαπτισμένος στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Το Μυστήριο είναι έγκυρο οι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν Ιεροσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ερμηνεία ΜΖ ­Α­πο­στο­λι­κου Κανόνος, ''Πηδάλιον, 1970, σελ. 55-56
Λοιπόν ακολουθούντες εις τα ειρημένα, επειδή ο τύπος του Α­πο­στο­λι­κού Κανόνος το απαιτεί, λέγομεν, ότι το των Λατίνων βάπτισμα είναι ψευδώνυμον βάπτισμα, και δια τούτο, ούτε κατά τον λόγον της ακριβείας είναι δεκτόν, ούτε κατά τον λόγον της οικονομίας''.
λοιπόν;;;

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

1. Σας παραπέμπω εις το Μικρόν Ευχολόγιον της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
2. Εις τας αποφάσεις της Νομοκανονικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

αβάπτιστοι οι λατίνοι!!!!!! ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ!!!! ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΣΕΒΗΣ ΑΡΕΙΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΕΒΗ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ