Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

το Μάθημα των Θρησκευτικών

Η ιερά Σύνοδος λέει ότι θα αντιδράσει αν το μάθημα των θρησκευτικών γίνει προαιρετικό, ταυτόχρονα το θέλει «υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα»…
Εάν το υπουργείο δεχτεί να είναι ομολογιακού χαρακτήρα, τότε θα πρέπει να του αλλάξει όνομα και να γίνει από «Θρησκευτικών», σε «Μάθημα Ορθοδοξίας», «Ομολογία Πίστεως», «Ορθόδοξη Ηθική Διαπαιδαγώγησις» ή γλαφυρότερα «Ορθοδοξία ή Θάνατος»…
Το υπουργείο δεν θα πρέπει να φοβηθεί την προειδοποιητική δήλωση της Συνόδου «αν δεν συμβεί αυτό τότε το υπουργείο θα βρει απέναντι του ως ανάχωμα Εκκλησία και λαό», διότι κανείς «λαός» δεν θα αντιδράσει, θα αντιδράσει η Εκκλησία μαζί με ορισμένους αμόρφωτους γραφικούς.
Οι καιροί άλλαξαν, ας λάβουν υπόψη τους οι εκάστοτε κυβερνώντες ότι οι της εκκλησίας βρυχηθμοί είναι περισσότερο θεσμικοί παρά ουσιαστικοί, ελάχιστοι –σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν- αντιδρούν δυναμικά/θετικά σε αυτές. Είδαμε το αποτέλεσμα-απάντηση στους αλαλαγμούς του Άνθιμου στη Θεσσαλονίκη.
Αγαπητοί κυβερνώντες, κάντε τη δουλειά για την οποία αμείβεστε. Κυβερνήστε.
Το μάθημα των θρησκευτικών σε μια προηγμένη –όπως θέλουμε να αναπροσδιοριζόμαστε- χώρα, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό, αν γίνει, τότε αδικούμε και περιφρονούμε τα μαθήματα των επιστημών, τη χημεία, τη φυσική και τη βιολογία.
Αδικούμε και περιφρονούμε το αύριο, τις μελλοντικές γενεές αυτής της χώρας.
Κυβερνήστε λοιπόν, εσάς εκλέξαμε, όχι την Σύνοδο η οποία δεν είναι παρά η διοίκηση μιας προβληματικής ΔΕΚΟ.
Ροΐδη Εμμονές

Δεν υπάρχουν σχόλια: