Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Το σημερινό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου λέει πολλά.
Οι σοφοί και άγιοι Αρχιερείς αποφάσισαν:
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ένεκεν της οικονομικής κρίσεως, αποφάσισε μετά από πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, την μείωση του χορηγουμένου «Συνοδικού επιδόματος» στους Κληρικούς και Λαϊκούς Υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στους Αρχιερείς.» 
Ποιο είναι το χορηγούμενο «Συνοδικό Επίδομα»;  Εκτός από τον καλό μισθό οι Αρχιερείς που διαμένουν σε οικήματα της Εκκλησίας, που διαθέτουν αυτοκίνητο και οδηγό της υπηρεσίας τσεπώνουν και «Συνοδικό Επίδομα»; 
Αίσχος και ντροπή τους.

Οι σοφοί και άγιοι Αρχιερείς αποφάσισαν: 
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Προκαταρκτικό Πίνακα των Υποψηφίων Κληρικών, προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων, κατόπιν προτάσεως της Αρχιγραμματείας.»
Όλα τα είχε  ο Κατάλογος της έλειπε. Φλόμωσε από υποψηφίους αυτός ο Κατάλογος. Δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι το ουσιαστικό η Σύνοδος. Αυτό είναι  κατάντια.
Υποψήφιοι για Αρχιερείς έπρεπε να είναι μόνο όσοι είναι εγκαταβιούντες σε μονή και όχι οι κοσμικοί Ιερομόναχοι των πολυτελών οικιών.  
Σαπίσαμε πλέον δεν το βλέπουν οι σημερινοί δεσποτάδες ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι;    
Ο Δωδώνης Χρυσόστομος (πρώην Ζακύνθου) έχει δίκιο που δήλωσε: «Θα πρέπει να φτιαχτούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας ως τις στήλες του Ολυμπίου Διός ώστε να κρεμαστούν: ένας δεσπότης, ένας εισαγγελέας, ένας υπουργός, ένας μηχανικός, ένας γιατρός,  ένας εφοριακός, ένας πανεπιστημιακός, ένας από κάθε σινάφι και πέντε δημοσιογράφοι.»  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα όσα γράφεις!

Ανώνυμος είπε...

Ώστε παίρνουν και «μίζα» ως Συνοδικοί τα πουλάκια μου. Ρε ουστ …..