Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος εκεί που έφτυνε μετά έγλυψε.


Ξαναχτύπησε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ο μοναδικός του σκοπός να μας πει πως υπάρχει από την αφάνεια στην οποία έχει περιέλθει μετά τον θάνατο του Αθηνών Χριστοδούλου.
Κάθε τόσο πετάει τις μπαρούφες του σαν πυροτέχνημα και μετά και ξανά στην αφάνεια. Δεν τον φτάνουν το Μικρό Αίγιο και τα Καλάβρυτα και όλο εκδράμει προς την αλλοδαπή. Ως την Κίνα έχει πάει για να γλύψει κάποιους εφοπλιστές αγιάζοντας πλοία.
Έχω υποστηρίξει τον Εφραίμ. Έχω στηλιτεύσει πολλές φορές την στάση του Πατριάρχου. Αλλά αυτές οι βλακείες που έγραψε ξανά ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξεπερνούν και τα εσκαμμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κακομοίρης εμφορείται από τόσο έντονο μίσος για το Φανάρι και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Δεν του έχω καμιά εμπιστοσύνη αυτού το Επισκόπου. Εκεί που έφτυνε μετά έγλυψε. Και ποιος δεν φέρνει στην μνήμη του τα ακατανόμαστα τα οποία έλεγε για τον Επίσκοπο Δωδώνης Χρυσόστομο Συνετό όταν έγινε τιτουλάριος Μητροπολίτης. Ποιος δεν θυμάται το πώς τον στόλισε ως Ζακύνθου.  Μετά από τα τόσα τώρα είναι μέλι γάλα. Πήγε στις φιέστες της Ζακύνθου μεταξύ των πολλών άλλων. Τις προάλλες τον έχει χοροστατούντα στα Καλάβρυτα. Μα δεν έχει έστω και λίγη τσίμπα πάνω του.
Ας μην θυμηθώ το πώς στόλισε πρώην συνεργάτη του τον οποίο είχε διπλώσει σε μια κόλα χαρτί για ανηθικότητα. Και μετά από χρόνια αυτόν τον οποίον κατηγορούσε φαγώθηκε να τον κάνει Μητροπολίτη και τον έκανε.
Άλλο πρώην κληρικό του τον έδιωξε. Αυτός σε άλλο Πατριαρχείο έγινε Επίσκοπος. Τον στόλιζε κάθε τόσο με μύρια όσα. Δεν του επέτρεπε να πατήσει το πόδι του στα Καλάβρυτα και μετά από μια συνάντησή του στην Ρωσία που εκπροσωπούσαν και οι δύο τις Εκκλησίες τους όλα ξεχάστηκαν.
Ας παραιτηθεί και αυτός όπως έλεγε για να τραβήξει στην αφάνεια που του αξίζει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από έναν πρώην της σχολής χωροφυλακής μόνο κρα μπορείς να ακούσεις.