Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μητροπολίτη Κόνιτσας Ανδρέα να αστράφτεις και να βροντάς με την κριτική σου παντού και όχι μονόπλευρα.


Έχω κατά καιρούς προβάλει στον χώρο αυτό δηλώσεις και ενέργειες ενώ έχω ασκήσει και κριτική προς τον Μητροπολίτη της Κόνιτσας Ανδρέα Τρεμπέλα. Το έχω κάνει αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι αγνός Ιεράρχης, που έχει την δύναμη να μιλάει γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, και από κανένα. Η ζωή του είναι έτσι όπως την ζητά ο Θεός ασκητική, και με απόλυτη ακτημοσύνη. Μακάρι να τον μιμούντο και άλλοι Δεσποτάδες σε αυτά.
Θέλω όμως να εκφράσω ως παράπονο ότι η κριτική του είναι μονόπλευρη. Τον ακούω να μιλά και να ασκεί κριτική και σκληρό έλεγχο στην Πολιτεία, στους πολιτικούς, στα δημόσια πρόσωπα κλπ. Δεν έχω προσέξει όμως να ασκεί κριτική στην λανθασμένη πλεύση της Εκκλησία επί γενικών θεμάτων και όχι μόνο ενάντια του οικουμενισμού που είναι η καραμέλα πολλών ιεραρχών διότι είναι απρόσωπη και πάντα με διπλωματία.
Ο μακαριστός άγιος Ιεράρχης Φλωρίνας Αυγουστίνος Καντιώτης δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί κανένα. Ασκούσε κριτική προς όλους τους ισχυρούς εκκλησιαστικούς παράγοντες για όλα τα κακώς κείμενα.
Δεν λέω να σταματήσει ο Κονίτσης Ανδρέας να μιλά για τα Εθνικά θέματα, επιθυμώ όμως να μιλάει για τα Εκκλησιαστικά. Γιατί σιωπά μετά την μνημειώδη στην Ιεραρχία εισήγησή του για το αδικαίωτο δίκιο του μάρτυρα Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικοδήμου, που παραμένει καταφρονημένος στον Αυλώνα ενώ όλοι σπεύδουν να παρηγορήσουν τον άλλο μάρτυρα Εφραίμ στον Κορυδαλλό.
Μητροπολίτη Κόνιτσας Ανδρέα να αστράφτεις και να βροντάς με την κριτική σου παντού και όχι μονόπλευρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: