Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Tα κατακάθια των χριστιανών το παίζουν πνευματικοί άνθρωποι


Προσπαθούσα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με έναν από τους απολυθέντες από υπεραιωνόβια «αδελφότητα» μετά από πάμπολλα χρόνια υπηρεσίας. Τελικά σήκωσε το τηλέφωνό του και μου εξιστόρησε πολλά. Ποτέ δεν είχα αμφιβολία για την αχαριστία πολλών από των μελών της Κίνησης αυτής που τους γνωρίζω καλά. Πάνω από την αγάπη, την φιλαδελφία, και την ευγνωμοσύνη, κυριαρχεί το οικονομικό συμφέρον της κίνησης.
Μου είπε την πίεση την οποία δέχθηκε από κορυφαίο θεολόγο των Αθηνών. Το κορυφαίος είναι για την κίνηση, κατά τα άλλα ένας αμελέτητος είναι, που γράφει κάτι άρθρα στο όργανό τους –όπως οι κουκουέδες στην εφημερίδα τους- και μετά τα τυπώνει σε βιβλία. Ως τώρα δεν έχει προσφέρει τίποτα στην θεολογία. Αυτός τον πίεζε με δεξιοτεχνία να υπογράψει νέα σύμβαση εργασία στο ήμισυ των κανονικών ωρών.
Όμως και από την πόλη που εργαζόταν οι πιέσεις ήταν πολλές για απόλυση. Ο ψυχρός και απλανής κληρικός της εκατόχρονης κινήσεως παρέμεινε αφιλόστοργος μητριός στην όλη υπόθεση. Τα νήματα κινούσε από τα μετόπισθεν ο έγγαμος Κομισάριος που αλλά Σοβιετική ένωση κατέχει αξίωμα από το 1965 λες και δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί. Αυτός ο Κομισάριος που έχει γράψει στο επαρχιακό σωματείο όλα τα συγγενικά του πρόσωπα για να βγάζει ψήφους στις εκλογικές αναμετρήσεις είναι ο τελευταίος από τους εκλόγιμους. Όμως είναι ο αρεστός του ψυχρού και απλανή πνευματικού και κατέχει μόνιμα την διοίκηση με πρώτου βαθμού συγγενικό του πρόσωπο στο συμβούλιο. Πολλά μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν εξ αιτίας αλλά ο Κομισάριος παραμένει γιατί ο απλανής πνευματικός μονίμως κοιμάται.
Αυτοί οι τρεις χωρίς να σκεφθούν την προσφορά του υπαλλήλου τον απέλυσαν. Το κακό δεν είναι που απολύθηκε αλλά τα ψέματα τα οποία είπαν οι ηθικοί και πάνω από κάθε υποψία μέλη της εκατόχρονης κινήσεως. Στην Αθήνα είπαν ότι συνταξιοδοτείτε. Στην επαρχιακή πόλη ότι έφυγε για ανώτερη θέση. Και αυτός ο δυστυχής επί τόσους μήνες είναι ακόμα στο ταμείο της ανεργίας. Όταν τον απέλυσαν ο ηθικός από την μέση και κάτω θεολόγος των Αθηνών του είπε ότι τώρα με τον εργασιακό νόμο Λοβέρδου είναι ευκαιρία να σε απολύσουμε διότι θα μας στοιχήσεις λιγότερα από το να παραμείνεις. «Είναι πολλά τα χρήματα Άρη!»
Αυτά τα κατακάθια των χριστιανών το παίζουν ως πνευματικοί άνθρωποι. Κάνουν τους μακριούς σταυρούς και καλοζούνε σε κτήμα εκλεκτού δήμου.  Έχουν κάτι γεροντάκια σαν τον πατέρα μου που τους τρώνε τα χρήματα για ιεραποστολικούς σκοπούς αλλά δεν διστάζουν οι δόλιοι για το συμφέρον τους να απολύουν όπως οι πολυεθνικές και οι αντίχριστοι επιχειρηματίες. Αυτόν το επέλυσαν για να προσλάβουν άλλο υπάλληλο με τα μισά χρήματα. Δεν σκέφτηκαν τίποτα. Αυτοί είναι οι ψευτοφιλάνθρωποι. Και γι’ αυτό πάνε εκεί που τους αξίζει δηλαδή κατά διαβόλου. 

(Με ξανάπιασε το Μανιάτικο μετά από επιστολή ανωνύμου εναντίον μητροπολίτου που μου έβαλε μπαρούτι. 
Από τον συνομιλητή έμαθα πολλά κάθε φορά που θα με κουρδίζει κατάλληλα ο πατέρας μου θα ρίχνω και από μια σφαίρα γεμάτη αγάπη όπως με έμαθαν επί τόσα χρόνια οι αφιερωμένοι της ψευτοκινήσεως αυτής. Το αλεπουδάκι βγήκε καλύτερο από την Δασκάλα αλεπού.)    

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ;

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Καθόλου. Απλά δεν τους αξίζει καμιά τιμή και σεβασμός. Όμως σέβομαι κάποια γεροντάκια τα οποία τα κακόμοιρα αφιερώθηκαν σε κάποια ιδέα για να ζουν οι μεγαλοσχήμονες της κίνησης ηγεμονικά. Έκανε αναφορά ονομάτων ο Καθηγητής Γιανναράς και δεν ίδρωσαν. Από μικρό παιδί τους γνωρίζω από την όψη και την κόψη.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Και κάτι ακόμα. Όσα και να τους καταμαρτυρώ κατά βάθος τους λυπάμαι. Έτσι έμαθαν να είναι σκληροί. Αυτή ήταν η αγωγή την προτεσταντική του χριστιανισμού έχουν με μόνη επιδίωξη όπως και η Μέρκελ το χρήμα προς δόξα ……
Πάντα στην οργάνωση ακολουθούσαν το Σταλινικό σύστημα. Δεν θέλω να βρεθώ σε κάποιο Αρχιπέλαγος…. Χα χα χα! Ευτυχώς που πέρασαν οι μέρες της παντοδυναμίας επί Βασιλιά Παύλου και Χούντας που έλυναν και έδεναν. Τώρα ένας αμελέτητος θεολόγος έμεινε για κουμάντο. Ελπίζω να δω την κατάρρευση της Κίνησης όπως είδα και αυτή της ανατολικής Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Γράψε όσα θες. Μην περιμένεις την κατάρρευση έχει γίνει. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 80 ετών που θα πάει…….. ο χάρος βγήκε παγανιά μέσα στου κτήματος την γειτονιά.
Όσο για το πατέρα σου δικά του είναι ότι θέλει τα κάνει…….

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι κατά επάγγελμα ευσεβιστές μια ζωή το μυαλό τους το έχουν πως θα θησαυρίσουν για να καλοζούνε και όσα περισσεύουν να κάνουν ιεραποστολή όχι για την δόξα της Εκκλησίας και του Χριστού αλλά για το όνομα της οργάνωσής τους. Πάντα δρούσαν εκτός και δυστυχώς πάνω από την Εκκλησία για ιδίαν προβολή. Αυτό είναι ορατό και στα υπό κλείσιμο βιβλιοπωλεία τους που πάντα πουλούσαν για να κερδίσουν βιβλία δικά τους. Τα βιβλία άλλων συγχρόνων θεολόγων δεν περνούσαν αν δεν ήσαν προσκυνημένοι στην οργάνωση και αν δεν εξυπηρετούσαν ως νεροκουβαλητές-κυκλάρχες την οργάνωση.
Όσο για τις απολύσεις αυτοί πιστεύουν μόνο στο ΧΡΗΜΑ και όχι στον ΧΡΙΣΤΟ δεν τους πειράζει με το βλοσυρό ύφος τους να ανακοινώσουν απόλυση αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς να οικονομήσουν ΧΡΗΜΑ. Χρόνια εκμεταλλευτές την περίοδο του 50 του φοιτητόκοσμου.
Ανδρέας Π. Σωτηρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε λίγο και το θέμα και κατά το λιμάνι. Η υπάλληλος έχει δεινοπαθήσει. Βλέπεις μέσα σε όλα δεν υπάρχει και επιθεώρηση εργασίας και οι εργοδότες καταπιέζουν τους εργαζόμενους για ένα κομματάκι ψωμί. Αυτοί όμως τρώνε καλά το παντεσπάνι.

Ανώνυμος είπε...

Γράψε και τίποτα άλλο. Δεν αξίζει να ασχολείσαι με την Κίνηση που είναι σε ακινησία λόγο ελλείψεως νέων ανθρώπων. Ακολουθεί πλέον την βιολογική φθορά και μετά θα γραφεί το ΤΕΛΟΣ‼!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Κομισάριος είναι το μεγάαααλο κατακάθι. Οι εργαζόμενοι που τον είχαν προϊστάμενο φτύνουν κάθε φορά που τον βλέπουν η αναφέρουν το όνομά του.

Ανώνυμος είπε...

θάταν καλύτερα να έγραφες ονόματα. Τον μόνο που μπορώ να εντοπίσω είναι ο ιησουίτης της θεολογίας που το παίζει μέγας ιεροκήρυκας και όλοι τον προσκυνούν και του σκύβουν το κεφάλι. Αλλά τον ξέρω τι κουμάσι είναι από φίλο μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κληρικός αυτός μαζί με τον μόνιμο πρόεδρο έχουν πολλούς διώξει με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους από την Κίνηση. Μια Κίνηση που κατάντησε να είναι τρεις οικογένειες και οι τσανακογλείφτες τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι κοπρίτες δεν τρώνε μόνο του πατέρα σου αλλά ξεγελούν πολλούς. Ο θεολόγος κοινωνιολόγος Μουστάκης έχει γράψει για το πώς τρέχουν σε ετοιμοθάνατους με συμβολαιογράφους για να αρπάξουν για τον Χριστό κανένα ακίνητο του μακαρίτη για την κίνηση.
Την ίδια δουλειά είχαν κάνει οι αλητήριοι στην Πάτρα σε υπάλληλο που εργαζόταν από το 60 ως το 80 και τον απόλυσαν χωρίς κανένα ενδοιασμό που τα χρόνια του είχαν περάσει και ήταν δύσκολο να βρει εργασία για να φτάσει ως την σύνταξη.
Σου λέω είναι μεγάλοι κοπρίτες. Ζουν σε βάρος των άλλων. Αφούς τους ξεζουμίσουν τους στέλνουν στον καιάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα τέτοιοι ήταν καλά έκανε ο Σεραφείμ και τους έλεγε παρεκκλησιαστικούς. Δες κατάφερε να του εξαφανίσει από το στερέωμα. Οι πιετιστικές αυτές οργανώσεις είναι καρκίνωμα για την Εκκλησία. Τα μέλη των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων κοιτάζουν μόνο τον πλουτισμό της οργάνωσης για να καλοζούν οι γεγαλοθεολόγοι με τους μεγαλοπαπάδες και να δουλεύουν οι σκλάβοι για αυτούς. Οι μεγαλύτεροι κηφήνες είναι το παπαδαριό των ζωικών.

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος ζητάει ονόματα. Μα τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια σε τρεις παλάμες μετρούνται οι άγαμοι της Ζωής. Σε μια οι κληρικοί. Εγώ τα έπιασα τα ονόματα. Τον κληρικό τον γνώρισα όταν φοιτούσα στην πόλη που ήταν παπάς. Πρόκειται για μια παγοκολόνα πρώτης κλάσεως. Όπως έμαθα όταν έφυγε ο Αθανασίου και πήγε αυτός τους πρόγκηξε όλους. Καμιά φοιτητική κίνηση δεν είχε τότε. Σκέτη παγωμάρα. Τον υπάλληλο τον θυμάμαι ζεστός άνθρωπος με είχε κεράσει γλυκό πολλές φορές και έχω τουλάχιστον 5 βιβλία που μου τα δώριζε για να τα διαβάσω. Αφού τον απόλυσαν και αυτόν οι Ζωικοί είναι για τα μπάζα. Δεν θέλουν κοντά ψυχές με ζήλο ιεραποστολικό και αγάπη. Κρίμα γιατί ήταν αγία ψυχή ο υπάλληλος αυτός. Βέβαια δεν είναι ο πρώτος πολλοί και στην Αθήνα έφυγαν όσο ήταν νωρίς και σώθηκαν από την κακομοιριά του σημερινού προϊσταμένου του βιβλιοπωλείου. Ο μακαρίτης ο Ανεστόπουλος ζεστός με χαμόγελο και αγάπη. Αυτός τώρα μόνο με μούτρα και αγριάδα. Γιαυτό το έκοψα να περνώ.

Ανώνυμος είπε...

βγάλετε όση χολή έχετε....να δουμε ποθε να μας βγάλει.
ευλογημενη σασαρακοστη και καλη μετανοια