Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

«ΘΕΟΛΟΓΟΙ «ΑΛΑΣ ΑΝΑΛΟΝ»!



Θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν.
Ξεφύλλισα  ξανά τη «ΖΩΗ» που είναι: «Ορθόδοξον Περιοδικόν Όργανον Ομωνύμου Αδελφότητος Θεολόγων» και κολάστηκα ο δόλιος.
Γράφουν στην σελίδα 16 του τεύχους 4251 του 2012 στη «Ζωή επί των γεγονότων» με θέμα: «ΘΕΟΛΟΓΟΙ «ΑΛΑΣ ΑΝΑΛΟΝ»! τα παρακάτω σπουδαία και σοφά: «Δυστυχώς δεν μπορούν μερικοί να αντιληφθούν, πως η θεολογία δεν είναι επάγγελμα. Είναι λειτούργημα. Ιερή αποστολή! Προϋποθέτει ανθρώπους με πίστη φλογερή, με ζωή πνευματική, με ζήλο ιεραποστολικό, που πηγάζουν από αγάπη στον Χριστό και στον άνθρωπο. Πνευματοφόροι και πνευματοκίνητοι. Πρόθυμοι να υπηρετήσουν, με όλες τους τις δυνάμεις, την Εκκλησία του Χριστού, τις νεανικές ψυχές που αναζητούν την αλήθεια της πίστεως. Τέτοιοι πρέπει να είναι οι Θεολόγοι. Όχι ψυχροί επαγγελματίες.» 
Σωστά τα γράφουν οι Ζωικοί αλλά το κακό με αυτούς είναι ότι δεν τα πράττουν. Βλέπουν οι δόλιοι την σκλήθρα του αδελφού και δεν μπορούν να κατανοήσουν το δοκάρι που είναι στο δικό τους το μάτι «ὑποκριτά ἔκβαλε πρῶτον ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σοῦ τὴν δοκόν, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου. ...»(Ματθαίου Ζ, 5). Αυτοί τα γράφουν για τους άλλους αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι πρώτιστα αποδέκτες είναι οι ίδιοι. 
Γράφουν πως οι θεολόγοι δεν πρέπει να είναι: «ψυχροί επαγγελματίες» μα τι άλλο εσείς της «ΖΩΗΣ» είσθε εκτός από «ψυχροί επαγγελματίες» με τους υπαλλήλους σας στο Τυπογραφείο όσο υπήρχε και στα βιβλιοπωλεία. 
Υπάρχου περισσότερο «ψυχροί επαγγελματίες» από εσάς; 
Γράφουν: «Δυστυχώς δεν μπορούν μερικοί να αντιληφθούν, πως η θεολογία δεν είναι επάγγελμα». Οι ποιο επαγγελματίες είσθε εσείς. Την θεολογία την κάματε επιχείρηση με «τυπογραφείο» «εκδόσεις» και βιβλιοπωλεία να την Ελλάδα. Τα μέλη σας οι Κληρικοί είναι κρατικοδίαιτοι του Δημοσίου. Τους πληρώνει η Εκκλησία για να προσφέρουν υπηρεσίες στα κτίρια σας (συλλόγους), τους Ναού σας, και τις κατασκηνώσεις σας. Απολαμβάνουν επί δεκαετίες ασυλία από τους προϊσταμένους επισκόπους τους. Πηγαίνουν σε Ναούς να ιερουργήσουν και προωθούν τα έντυπά σας   με την σύσταση να τα αγοράσουν όλοι οι εξερχόμενοι. Αν αυτό δεν είναι επάγγελμα Θεολόγος τότε τί είναι; 
Γράφουν «με ζήλο ιεραποστολικό» πρέπει να είναι ο Θεολόγος. Πότε πήγατε για Ιεραποστολή στην Αφρική ή την Ασία; Μόνο στις αίθουσες εκ του ασφαλούς. 
Τι  άλλο να σας γράψω….   Η θεολογική σας παρουσία και προσφορά σήμερα είναι «ΑΛΑΣ ΑΝΑΛΟΝ»!.
Ποιά η σχέση σας με τα όσα σας δίδαξε ο άγιος άμισθος Ιεραπόστολος Ευσέβιος Ματθόπουλος;   

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα θέματα κριτικής επικρατή πάντα
«η σιωπή των αμνών»
«δια τον φόβον των Ιουδαίων»
Αλλά και για να τα έχουν καλά όλοι με όλους.
Περίεργο το «γένος των χριστιανών».
Η.

Ανώνυμος είπε...

Οι θεολόγοι των οργανώσεων είναι κλάματα μόνο για γριές και γέρους κάνουν.
Οι ομιλίες τους χωρίς αλάτι είναι για πέταμα.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο σαν του θωρείς καταλαμβάνεις ότι είναι ανάλατοι. Μόνιμα χωρίς χαμόγελο και κατσούφηδες. Όσο για το κήρυγμα χρειάζεται και προσκέφαλο άμα πας.

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα τους καταμαρτυρείς. Είναι μερικοί από αυτούς μεγάλα τεμπελόσκυλα που τους θρέφει ο καλός Χριστός τους άχρηστους.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος φαρισαίος είναι ο Γε. Με.

Ανώνυμος είπε...

λιγη γνωριμια δε βλαπτει.καλη σαρακοστη απο ζωικο....καλη μετανοια

Ανώνυμος είπε...

κακο στην ελλαδα δεν έκαναν τόσο οι εκάστοτε πόλεμοι...όσο και η εσωτερική φαγομάρα...ο εμφύλιος...αδελφος αντι αδελφού...ασ μας ελεήσει ο θεος να μας δώσει νου σταυρωμένης αγάπης....το να καταφέρεσαι εναντίον ρασοφόρων που ανάλωσαν τη ζωήτους στη προσευχη και την προσφορα .....κι έλωσε το αντερί τους στο ιεραποστολικο ραβδί για να δώσουν σε μας Χριστο σταυρωμένο κι Αναστημένο....το λιγώτερο που μπορουμε να έχουμε ειναι ευγνομωσύνη στο καλο θεό....όσο για τις συκοφαντίες που γράφονται;;;;;χτυπαμε το δέντρο που έχει ωριμα φρουτα να γευτούμε....Υλικο για ταπείνωση στους αξιους και ώριμους πνευματικους της αδελφότητας ΖΩΗ....κι όλοι οι απέξω ας δουμε τα μυρια προβλήματα κι ας μη τρώμε τις σαρκες μας.....ευλογημένη σαρακοστη με αληθινή μετάνοια.....να ευλογει τους συκοφάντες ο θεος...και να γνωρίζουν ότι η αδελφότητα στεφανια κερδίζει εν ουρανω....ευλογείτε

Ανώνυμος είπε...

Η Αδελφότητα «Η Ζωή» είναι μία σπουδαία Ιεραποστολική Αδελφότητα. Το να κατηγορείτε την Αδελφότητα αυτή και γενικά τις Ιεραποστολικές Αδελφότητες δεν ωφελεί την Εκκλησία αλλά κάποιον άλλον...

Λέτε: «Γράφουν «με ζήλο ιεραποστολικό» πρέπει να είναι ο Θεολόγος. Πότε πήγατε για Ιεραποστολή στην Αφρική ή την Ασία; Μόνο στις αίθουσες εκ του ασφαλούς.»

Εάν νομίζετε ότι Ιεραποστολή μπορεί να κάνει κανείς μόνο στην Αφρική και στην Ασία είστε σε πλήρη άγνοια. Ιεραποστολή μπορεί να κάνεις και στο ίδιο του το σπίτι. Όμως και στην Αφρική δεν ξέρω αν στέλνει Ιεραπόστολους «Η Ζωή», όμως στέλνει σύλλογος συνεργαζόμενος με της Ιεραποστολική Αδελφότητα «Ο Σωτήρ».

Όσο για το: «Ποιά η σχέση σας με τα όσα σας δίδαξε ο άγιος άμισθος Ιεραπόστολος Ευσέβιος Ματθόπουλος;»

Τι ποια σχέση έχει; Ο Μακαριστός π. Ευσέβιος Ματθόπουλος, αυτός ο Άγιος κληρικός είναι ο ιδρυτής της «Ζωής». Η «Ζωή» δεν κάνει τίποτε άλλο παρά το να συνεχίζουν το έργο του π. Ευσεβίου. Το αν το έργο τους δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο όσο όταν ακόμη ζούσε ο π. Ευσέβιος ευθύνεται στο ότι η Αδελφότητα «Η Ζωή» είναι πλέον μικρή Αδελφότητα εν συγκρίσει την εποχή εκείνη.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Προς "Χριστό και Ελλάδα":
Διάβασε το βιογραφικό του π. Σεραφείμ Παπακώστα για τον σεβάσμιο γέροντα Ευσέβιο Ματθόπουλο και αν δεις κάτι το κοινό με την σημερινή μετατροπή της ζωής γράψε μου. Ο π. Ευσέβιος εργάσθηκε για την Εκκλησία οι σημερινοί Ζωικοί για την οργάνωσή τους και μόνο.