Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δημοσιεύματα για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο τόσο αυξάνονται και τα δημοσιεύματα για το Παπικό ταξίδι.

Σε χαρακτηριστικά δημοσιεύματα διαβάζουμε:

Χιλιάδες τουρίστες προσελκύει ο Πάπας

Προκρατήσεις από Ιταλία και Λίβανο με προτίμηση των εκδρομέων την Πάφο

Πέραν των δέκα χιλιάδων τουριστών, αναμένεται να προσελκύσει στην Κύπρο τον Ιούνιο ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’. Σε εντατικούς ρυθμούς για κάθοδο και φιλοξενία των χιλιάδων αυτών τουριστών βρίσκονται τα τουριστικά γραφεία και τα ξενοδοχεία, με τις πρώτες κρατήσεις από την Ιταλία και τον Λίβανο να αφορούν κατά κύριο λόγο την Πάφο.

Oσο πλησιάζει η ημερομηνία έλευσης του Ποντίφικα τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, για ετοιμασία μαζικών εκδρομών. Οι τουρίστες φαίνεται να επιδεικνύουν προτίμηση στην Πάφο, πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό. Το τεράστιο ενδιαφέρον ωστόσο των ξένων για την Πάφο, έχει κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, που επικεντρώνεται στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, οι οποίες θα συνδυάζουν την ξεκούραση και το προσκύνημα.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας θα φέρει στην Κύπρο πέραν των δέκα χιλιάδων τουριστών, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό σε πολύ ψηλότερα νούμερα. Παράγοντας του τουρισμού ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι αναμένονται ότι θα υπάρξουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, καθώς η περίοδος προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές. Oπως εξήγησε, οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται στα παραδείγματα άλλων χωρών τις οποίες επισκέφθηκε ο Ποντίφικας.(Χαραυγή )

20 χιλιάδες αναμένονται στη λειτουργία του Πάπα στην Κύπρο

Περίπου 20 χιλιάδες πιστώναναμένεται να παρακολουθήσουνστις 6 Ιουνίου τη θεία λειτουργία του Πάπα Βενέδικτου στο στάδιο Ελευθερίας στη Λευκωσία ,που θα τελεστεί κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του Ποντίφηκα στο νησί.

Είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Καθολικής εκκλησίας επισκέπτεται τη Κύπρο.7 χιλιάδες πιστών αναμένεται να βρίσκονται μέσα στο στάδιο καθώς τόση είναι η χωρητικότητα του ενώ 13 χιλιάδες θα βρίσκονται έξω από αυτό,κυρίως καθολικοί που εργάζονται ή έχουν παντρευτεί στην Κύπρο.Η επίσκεψη που χαιρετίστηκε θερμά από την κυπριακή εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία έρχεται ως απάντηση στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια στο Βατικανό. Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Δημοσθένης Δημοσθένους εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυπριακής εκκλησίας για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου που θα βοηθήσει όπως είπε «την ειρήνη, τη συμβίωση και την τελική συμφιλίωση.»

( ΠΣΕΚΑ 20,000 expected to attend Papal mass in Cyprus)

Τρεχάματα για Πάπα

Όσο πλησιάζει ο καιρός της (ιστορικής) έλευσης του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο, τόσο αυξάνεται και το άγχος των Αρχών της Πάφου. Καλοί και άγιοι οι συμβολισμοί και η τιμή από την επιλογή της Πάφου από πλευράς του Ποντίφικα, αλλά τα δύσκολα τώρα άρχισαν να ξεδιπλώνονται στις διαστάσεις που θα έχουν. Κάτι οι πληροφορίες για τις δυσκολίες στα θέματα ασφαλείας, με τις αλεξίσφαιρες λιμουζίνες και τα σχετικά, κάτι οι φήμες για τους ορθόδοξους φανατικούς, κάτι οι απαιτήσεις των απεσταλμένων της Αγίας Έδρας, έχουν αρχίσει να κάνουν τον δήμαρχο Πάφου και το επιτελείο του να φυσούν και να ξεφυσούν, όπως πληροφορείται ο «Φ».

»Εμ, οι μεγάλες επιτυχίες προϋποθέτουν και μεγάλα βάσανα, φίλτατοι Πάφιοι.«Φιλελεύθερος»- 12/04/ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: