Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σε εφαρμογή τα σχέδια για τον ερχομό του Πάπα στην Κύπρo

Άρχισαν να διαδίδουν φήμες ότι κάποιοι ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Πάπα και ότι η Αστυνομία έχει πληροφορίες για κάθοδο «φανατικών» όπως τους χαρακτηρίζει από την Ελλάδα. Όπως διαβάζουμε στον «Φιλελεύθερο» - 9/04/2010:

«Οι Αρχές ασφαλείας μελετούν επισταμένως πληροφορίες ότι κατά την εδώ παρουσία του Πάπα Βενέδικτου, φανατικοί θα οργανώσουν επεισόδια, θέλοντας να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους για την επίσκεψη του Ποντίφικα. Ιδιαίτερα, εκφράζονται φόβοι ότι κατά την ειδική τελετή που θα γίνει στην Πάφο και συγκεκριμένα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, μερικοί εξ αυτών που αντιτίθενται στο διάλογο Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια επεισόδια είχαν διαδραματισθεί πέρσι στην Πάφο, όταν είχε διοργανωθεί συνέδριο υψηλόβαθμων ορθόδοξων και καθολικών επισκόπων. Τότε, ορισμένοι μοναχοί αλλά και κληρικοί είχαν επιχειρήσει να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή λειτουργίας σε μικρή εκκλησία και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθεί επέκταση των επεισοδίων. Πέραν τούτου όμως, στην Αστυνομία έχουν διαβιβαστεί πρόσφατα πληροφορίες ότι φανατικοί από την Ελλάδα θα βρίσκονται στην Κύπρο τις ίδιες μέρες της επίσκεψης του Ποντίφικα με σκοπό να προκαλέσουν αναταραχή.

Ήδη μια ελληνική οργάνωση που αντιτίθεται στο διάλογο Ορθοδόξων και Καθολικών έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην επίσκεψη του Πάπα. Λόγω αυτών των πληροφοριών, αλλά και επειδή ο Πάπας είναι προγραμματισμένο να βρεθεί εν μέσω χιλιάδων πιστών στη Λευκωσία, η Αστυνομία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Ιδιαίτερα στο στάδιο «Τάσσος ΠαπαδόπουλοςΕλευθερία» όπου θα πραγματοποιηθεί συλλείτουργο στην παρουσία Επισκόπων από τη γύρω περιοχή, τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Όσοι θα εισέρχονται στο στάδιο θα ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και από αέρος.

Το τελικό σχέδιο ασφάλειας, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιουνίου, μία ημέρα πριν την άφιξη του Πάπα στην Κύπρο, θα ολοκληρωθεί με την εκ νέου κάθοδο του επικεφαλής του γραφείου ασφαλείας του Βατικανού περί το τέλος Απριλίου. Σημειώνεται ότι η φρουρά του Ποντίφικα, δεν οπλοφορεί και έτσι την ασφάλεια του όταν πραγματοποιεί επισκέψεις την αναλαμβάνει το κράτος που τον φιλοξενεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας ανταποδίδει την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Βατικανό πέρσι ο Πρόεδρος Χριστόφιας».

Οι Αρχιερείς της Κύπρου πρέπει επιτέλους να μιλήσουν. Γιατί θέλουν να φέρουν τον Πάπα στην Κύπρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: