Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και τον κ. Κ.Χολέβα

πηγή:Εκκλησία της Κύπρου
Γράφει ο κ. Κώστας Πρωτοπαπάς
Οι κ.κ. Ιωάννης Κογκούλης και Κωνσταντίνος Χολέβας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πολιτικός Επιστήμων, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν, σήμερα το πρωϊ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Η επίσκεψη στον Μακαριώτατο, πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της παρουσίας των δύο αξιόλογων επιστημόνων στην Κύπρο, όπου και μίλησαν, μεταξύ άλλων ομιλητών, στην 2η Ημερίδα Παιδείας και Τεχνολογίας.....
που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Σπουδαστήριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Έγκωμης, το περασμένο Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010, με θέμα: «Η Ελληνορθόδοξη παιδεία στην Κύπρο:Όραμα και στόχοι».
Κατά τη συνάντηση των δύο διακεκριμένων επιστημόνων με τον Μακαριώτατο, η οποία υπήρξε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, γόνιμη και παραγωγική, συζητήθηκαν, τόσο το θέμα της Ημερίδας, για την οποία ήλθαν στη νήσο μας, όσο, κυρίως, οι εκκλησιαστικοί-πνευματικοί προβληματισμοί και ανησυχίες, που απασχολούν την Παιδεία και γενικά τους νέους μας από την προσχολική ηλικία μέχρι και την Πανεπιστημιακή. Από τον Μακαριώτατο και τους συνομιλητές του, τονίστηκε το αποδεδειγμένο και αδιάπτωτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας, καθώς και η συνεχής μέριμνα και φροντίδα της για την ηθικοπνευματική προκοπή των νέων μας, οι οποίοι αποτελούν και το μέλλον της Πατρίδας μας, έχοντας πάντα ως βάση την Ελληνορθόδοξή μας καταγωγή, δηλαδή, τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας ως Ελλήνων και ως Ορθοδόξων Χριστιανών.

Επίσης, ο Μακαριώτατος και οι επισκέπτες του, συζήτησαν, εν εκτάσει, το εθνικό μας πρόβλημα και την κρίσιμη καμπή στην οποία αυτό ευρίσκεται και τον εξ’ αυτού θανάσιμο κίνδυνο, που αντιμετωπίζει η εθνικοθρησκευτική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη μαρτυρική τούτη γη των μακαριστών πατέρων και των προγόνων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: