Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ιωάννης Τάτσης, Η παιδεραστία συγκλονίζει τον Παπισμόν

Η παιδεραστία συγκλονίζει τον Παπισμόν

του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Τα σκάνδαλα παιδεραστίας παπικών καρδιναλίων και κληρικών συγκλονίζουν τον τελευταίο καιρό τον Παπισμό. Τα διεθνή ΜΜΕ εμφανίζουν και τον ίδιο τον Πάπα ως συνένοχο στο μεγάλο έγκλημα της παιδεραστίας, διότι δεν καθαίρεσε ούτε εκδίωξε κληρικούς που γνώριζε ότι εμπλέκονταν σε σκάνδαλα παιδεραστίας. Δικαστής του ΟΗΕ ζήτησε να διωχθεί ο Πάπας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο!

Η έκρηξη των σκανδάλων παιδεραστίας δεν αποτελεί παρά τον σάπιο καρπό της παπικής αποστασίας από την Αλήθεια της Εκκλησίας του Χριστού.

Ο Πάπας απαίτησε για τον εαυτό του το Πρωτείο και το Αλάθητο και χορήγησε στους καρδιναλίους του την ιεροσύνη ως εξουσία πάνω στους πιστούς. Οι Παπικοί άγευστοι της Θείας Χάριτος και των ακτίστων ενεργειών του Θεού, τις οποίες μετέτρεψαν σε κτιστές, έγιναν απλοί διαχειριστές θρησκευτικής εξουσίας την οποία ανέμιξαν και με την κοσμική (κράτος του Βατικανού).

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω καθιέρωσαν την υποχρεωτική αγαμία όλων των κληρικών ερχόμενοι σε αντίθεση προς την Αγία Γραφή και την Πατερική πείρα. Καταπάτησαν τις διδασκαλίες του Αποστόλου Παύλου που δέχεται και ευλογεί το γάμο των κληρικών [1] και βάρυναν τον ζυγόν των ιερωμένων αντίθετα προς την προτροπή του αγίου Παφνουτίου [2].

Η κακόδοξη όμως παπική καθιέρωση της υποχρεωτικής αγαμίας όλων των κληρικών άνοιξε τις θύρες για την είσοδο στον παπικό κλήρο πολλών διεστραμμένων. Οι κληρικοί του Παπισμού δεν κατάφεραν να βιώσουν την παρθενική ζωή (πως θα μπορούσαν άλλωστε χωρίς την αρωγή της Θείας Χάριτος, της οποίας είναι αμέτοχοι;) αλλά στράφηκαν όχι μόνο προς την φυσική σαρκική μείξη μετά γυναικών αλλά και προς τη διαστροφή της ομοφυλοφιλίας και, το χειρότερο πάντων, της παιδεραστίας.

Η διαστροφή της δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας, η καταπάτηση της διδασκαλίας της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων οδηγούν και στη διαστροφή του ήθους των ανθρώπων. Τα κρούσματα παιδεραστίας κληρικών του Παπισμού αποκαλύπτουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την παραπάνω αλήθεια.

Με δεδομένη την παγκόσμια κατακραυγή για τις τελευταίες αυτές αποκαλύψεις στο χώρο του Παπισμού, η ευθύνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πολύ μεγάλη σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει στο εξής να διαλέγεται και να συνομιλεί με τους Παπικούς. Ένας θεολογικός διάλογος δεν μπορεί να αγνοεί τα πραγματικά τραγικά γεγονότα που συνέβησαν και αφορούν τους πιστούς διότι τότε είναι ένας διάλογος υποκριτικός, άσχετος με την ζωή και την πίστη του λαού, ένας διάλογος χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.

Σημειώσεις

1. «Διάκονοι έστωσαν μιάς γυναικός άνδρες» (Α΄ Τιμ. γ΄, 12) - «Καταστήσης κατά πόλιν πρεσβυτέρους… ει τις εστίν μιάς γυναικός ανήρ» (Τιτ. α΄, 5-6) - «Δει ουν τον επίσκοπον είναι μιάς γυναικός άνδρα» (Α΄ Τιμ. γ΄, 2)

2. Ο μέγας Παφνούτιος δίδασκε σχετικά: «Μη βαρύνετε τον ζυγόν των ιερωμένων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: