Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος κάλεσε τον Πατριάρχη να έρθει ξανά στην Ελλάδα


«Δεν έχoυν διαταραχθεί οι ειλικρινείς και ειρηνικές σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος, παρά τα όσα λέγονται και τα όσα έγιναν», ανέφερε ο μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος.
Ο ιεράρχης, που συλλειτούργησε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με γραπτή επιστολή του στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε διαχωρίσει τη θέση του από την προηγούμενη απόφαση της Συνόδου που προέβλεπε τη διχοτόμηση της μητρόπολης Αττικής, πριν γίνει αμετάκλητη η απόφαση για την απομάκρυνση του πρώην μητροπολίτη.
Το ίδιο μήνυμα, ότι η πρόσφατη κρίση δεν έχει διαταράξει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών και ιδιαίτερα τις προσωπικές σχέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, έστελναν και μέλη της Συνόδου του Πατριαρχείου και της Πατριαρχικής Αυλής, που συμμετείχαν σήμερα στο Φανάρι στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Ο μητροπολίτης Φιλίππων, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον νομάρχη και τον δήμαρχο Καβάλας, για να προσκαλέσουν τον κ. Βαρθολομαίο σε εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο στην Καβάλα, συμμετείχε σήμερα στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας συλλειτουργώντας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλα μέλη της Συνόδου του Πατριαρχείου…….
πηγή:«Αγγελιοφόρος»-21/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: