Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Ευχετήριο μήνυμα του Καρδινάλιου Κάσπερ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του

Πόλη του Βατικανού, 24 Φεβρουαρίου 2010
Ο Πρόεδρος του Ποντιφίκιου Συμβουλίου για Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιος Walter Kasper, έστειλε ευχετήριο μήνυμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίο ο οποίος θα γιορτάσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του, την επόμενη Δευτέρα.
Ο Καρδινάλιος Κάσπερ αναφέρει στο μήνυμα του: « για τις υπέροχες αναμνήσεις από τις πολλές αδελφικές συναντήσεις που είχαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Η φιλία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει πάντοτε τις συνομιλίες μας είναι ... ένα μεγάλο δώρο και ένα σημάδι προόδου στις σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών μας».
Ο Καρδινάλιος Κάσπερ καταλήγει στο μήνυμά του: «Η ελπίδα μου είναι ότι η Αγιότητά σας θα μπορέσει να συνεχίσει να επιδεικνύει την ίδια ακούραστη δέσμευση για να μπορέσει να συμβάλει στην όλο και πιο βαθύτερη γνώση καθώς και πιο καρποφόρα συνεργασία μεταξύ της Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, έτσι ώστε να προσφέρουμε στον κόσμο μια κοινή μαρτυρία της πίστης μας στον ένα και μοναδικό Κύριο μας Ιησού Χριστό».
EWTN.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: