Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Παπικές τιμές προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Πολωνία

Mε πληροφορίες από romfea.gr και kath.net
Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Πολωνία. Ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, Ιεράρχες της Πολωνικής Εκκλησίας και τα μέλη της συνοδείας του έφτασε στην έδρα του Καθολικού Πανεπιστημίου του Lublin «Ιωάννης Παύλος ΙΙ» όπου και αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του, για τη συμβολή του στην ενότητα όλων των Χριστιανών και του διαλόγου με άλλες θρησκείες.
«Ο επίτιμος αρχιεπίσκοπος του ορθόδοξου κόσμου είναι "πρωταθλητής της ειρήνης και της συμφιλίωσης", αγωνίζεται για τη θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Lublin, Jozef Zycinski, πλέκοντας το εγκώμιο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου......
Ανάμεσά στους παρισταμένους, στην τελετή εκτός του Μητροπολίτου κ. Σάββα παραβρέθηκαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Gniezno και Πριμάτος της Πολωνίας κ. Jozef Kowalczyk, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του διπλωματικού σώματος και άλλων Χριστιανικών Δογμάτων.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του στα Αγγλικά, επεσήμανε το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ειρήνης, της αρμονίας μεταξύ των Χριστιανών και των εκπροσώπων των διαφόρων θρησκειών. Αναφέρθηκε ακόμα στον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, και στην διοργάνωση από εκείνον, των προσευχών για την παγκόσμια ειρήνη στην Ασίζη το 1987.

Δεν υπάρχουν σχόλια: