Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, «Ο οικουμενισμός είναι χοάνη θρησκειών»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κόνιτσα με τη συμμετοχή πλήθους κλήρου και λαού. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.
Στον Εσπερινό κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Κυθήρων. Αναφέρθηκε καταρχήν στη μεγάλη μορφή του μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού, ενθυμούμενος την νεκρώσιμη ακολουθία στην οποία και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυθήρων συμμετείχε πριν από 16 χρόνια. Ακολούθως αναφέρθηκε συνοπτικά στο βίο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και έκανε εκτενή αναφορά σε μερικές από τις διδαχές του «Αγίου του Θεού». Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην σύγχρονη «μεταπατερική θεολογία» λέγοντας: «Στις μέρες μας υπάρχει πολλή σύγχυση. Θέλουν να θέσουν την πατερική θεολογία στο χρονοντούλαπο. Καλοί ήταν οι Πατέρες, λένε, αλλά είναι περασμένες αυτές οι εποχές». Τόνισε δε ότι η πατερική θεολογία είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και γι’ αυτό είναι διαχρονική, και καμία θεολογία των πανεπιστημιακών εδράνων δεν μπορεί να την υποκαταστήσει. Προέτρεψε δε όλους να παραμείνουν προσηλωμένοι στην ορθόδοξη θεολογία των αγίων Πατέρων.
Αναφέρθηκε επίσης στον οικουμενισμό.....
χαρακτηρίζοντάς τον ως «χοάνη θρησκειών και χριστιανικών ομολογιών» από την οποία προέρχεται μία «θρησκεία» που επιδιώκει να επικρατήσει παντού. Κάθε τέτοια όμως κίνηση είναι αντίθετη, τόνισε ο Μητροπολίτης Κυθήρων, τόσο με την διδασκαλία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όσο και με σύνολη την ορθόδοξη Παράδοσή μας.
Μετά το πέρας της εμπνευσμένης ομιλίας του Μητροπολίτη Κυθήρων ακολούθησε λιτάνευση του λειψάνου και της ιερής εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, όπου μίλησε, κυρίως για τα εθνικά θέματα, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας επισημαίνοντας τις μεγάλες δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Τέλος η λιτανεία επέστρεψε στον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου αύριο θα γίνει πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Είναι άξιος των πιο θερμών συγχαρητηρίων μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφέιμ ο οποίος και την "Ομολογία πίστεως" για τον Οικουμενισμό υπέγραψε αλλά και για όλα τα θέματα της πίστεως προκινδυνεύει και ομολογεί την ορθόδοξη πίστη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σεβασμιότατος Κυθήρων υπερασπίστηκε ανοιχτά και με υπομνήματα την κανονική τάξη που παραβιάστηκε κατάφωρα με την αδικία που μεθοδεύτηκε εναντίον του Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικοδήμου.

Παράλληλα μήνυσε στη Σύνοδο τον κακόδοξο, νεωτεριστή, οικουμενιστή και Νεοβαρλααμίτη Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο επειδή στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ομολόγησε ότι η Εκκλησία είναι διαιρεμένη.

Σε όλα τα θέματα της πίστεως κρατά με θάρρος αναπεπταμένα τα λάβαρα της πίστεως και εμπνέει με το παράδειγμά του τους πιστούς.

Την ευχή σου Δέποστα!

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνει υπομονή ο Κυθήρων και ο Μεσσηνίας θα του το κλείσει σύντομα το απύλωτο στόμα δια της μηνύσεως στην Ιερά Σύνοδο.